Till nya besökare, en kunskapsteoretisk länk:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

ESTETIK:
Blogger/Google har förstört mängder av horoskop genom att omskapa usla miniatyrer av bilder i GIF-format. Klicka för att se de skarpa originalen. Ser också dessa galna ut, högerklicka och välj "se bilden" .

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
"The soul is sold not to the devil for money, but to money itself when it becomes the measure of worth rather than the affirmation of value." /James Hillman - Alchemical Psychology (2010, s.143)

Västerlandets store logiker & mystiker Platon
ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)fredag 6 januari 2017

Reinfeldt, programledaren: "Visioner är farligt"

Bloggen har tidigare kritiserat SVT:s Ann Hedenmo och tittat på hennes horoskop, och det är svårt att veta om hon här opportunistiskt faller in i den universella kritiken av den av särintresset USA köpte Reinfeldt och hans sätt att sköta utfrågningen av amerikanska eller USA-vänliga makthavare. 

Men jag gillar hennes Facebookfrustration (SvD) över den veke Reinfeldt som håller sig så långt borta från de viktiga frågorna som går att komma. Han är vår tids stora landsförrädare, vilket jag ansåg redan då han var i politisk maktställning. Reinfeldt-horoskopets beklämmande svaghet och FRUKTAN för klarsyn - "visioner är farligt" som han sade på en partistämma i Västerås - är ett av födelseögonblickets kanske tydligaste särdrag. Istället för "vision" kan man använda "insiktsfullt seende" som förstår och hanterar situationer ur alla dess vägande perspektiv. Detta är inte Reinfeldts starka sida, så man förstår hans rädsla inför dem som presenterar korrekt avvägda helhesbilder eller "visioner"...

Bloggen är smockfull av Reinfeldt-inlägg från hans politiska period och det verkar tyvärr som att hans soltecken Kräftan är just så konflikträdd och vänskapskorrupt - och för politik illa lämpad indikation - som jag hävdat många gånger. Det är hans Måne i Vågen som förvärrar konflikträdslan - han försöker alltför mycket hålla sams (harmoniera) med "sin grupp" och det skadar hans intellektuella redbarhet. Det finns en anledning att den gamla zodiaken knöt den svala och objektiva Stenbocken till makt och maktövning och den ivriga och känsliga Kräftan fick bli kycklingmamman som skyddar sina egna och de sinas intressen nere på plattmarken, långt från maktens tinnar och torn.

Men nu föddes Reinfeldt i ett på många sätt mediokert land och lyckades därför i sitt onda uppsåt, fastän nästan helt utan andra kvaliteter än att han kan knappa lite på nummerskivan på sin räknedosa. Räknenissar går det tretton på dussinet av i detta land! 

Hans framgång trots snarare än som en följd av sig själv beror på att horoskopet också visar hur han var utvald av ödet - hans funktion i det globala spelet syns tydligt av utbredningens och framgångens Jupiter i Oxen i 9e huset för det universella skeendet. 

Och eftersom Jupiter spelar rollen av den onde (en "verksam illgörare") i detta horoskopet är det uppenbart att han tjänar nattsvarta intressen på det globala planet. Han är den Onde Rike mannens lydiga lakej. Obehagligt att den sådan här människa kommit ur Sverige som visserligen inte är något märkvärdigt land men vars folk ändå har vissa trivsamma kvaliteter, som den äkta känslan för jämlikhet - även om de makthavande aldrig förverkligat folkviljan utan tvärtom försökt amerikanisera oss ännu mer (ojämlikhetens helveteshåla). 

Men Karl-Oskars och Kristinas löftesrika USA tillhör nu det förflutna och en tvivelaktig musikal som söker vidmakthålla en romantisk bild av fattigsvenskarnas enda möjlighet: USA. Men det onda USA som idag härjar i världen är sannerligen inget att söka involvera sig närmare med, som Etablissemangets Sverige gör.

Se även den generöst kommaterade texten i NewsVoice som ser Reinfeldt som en lovande kandidat till Årets folkförvillare (inte att han redan utsetts dom rubriken låter göra gällande).

7 kommentarer:

 1. neconsionister intervjuar sig själva inbördes. heliga i sin tro utan kritiska frågor.

  SvaraRadera
 2. Att nämna det där med Årets förvillare är naturligtvis enbart en retorisk vändning, för det är Vetenskap och folkbildning som utser det, och "utmärkelsen" tilldelas som bekant dem som inte har samma ståndpunkt som Vof. News voice-redaktören Torbjörn Sassersson och Vof är förresten svurna fiender, det är väl därför utmärkelsen nämns. Men det skulle inte förvåna mig om Drottning Silvia blir den som utses till Årets förvillare. Styrelseledamoten i Vofs systerorganistion Humanisterna, Patrik Lindenfors, hetsar i Expressen mot henne, för att hon berättat i TV om spökupplevelser på Drottningholm. Såna harmlösa uttalanden ses som skandalösa, men om humanisterna verkligen gjorde skäl för namnet borde de istället kritisera just de jeppar som Reinfeldt intervjuar. De har ju gjort mänskligheten så mycket mer ont, och fört folk bakom ljuset - förvillat - än de harmlösa personer som brukar bli utsedda till Årets förvillare.

  SvaraRadera
  Svar
  1. NewsVoice-Sassersson är kul som "annekterar" VoF:s term. Gillar Silvia som talar ut om spöken. Hon har Månen i 12e och jag misstänker att alla dessa "dolda" hus kan ge den typen av intresse för det fördolda. Jag har ju korat Vattenelementet till den fördolda Naturens eller Psyches element och det är kanske i motsvarigheten till detta element som spökena håller till... :-) (tänk 8e som dödsriket och 2a som Hades port som väl föreställer någon jordnära förstuga...)

   Radera
  2. Ja, det är väl därför som jag är så intresserad av sånt själv :-) (12:e och 8:e som du vet).

   Sassersson är en kontroversiell figur, och jag vet inte om han har rätt i allt han säger och gör, men visst behövs det folk som utmanar Vof.

   Jag kollade förresten upp vem de utnämnt till Årets förvillare 2016, och för en gångs skull var det ett vettig - och självklar - utnämning: KI:s förra rektor och de andra i ledningen. Men jag tycker att även Macchiarini själv borde ha fått det. Som granskare av vetenskaplig forskning för att belysa fusk och oseriös forskning skulle de ha ett berättigande. Men istället jagar de det de kallar för pseudovetenskap, även om de som blir utpekade aldrig har påstått att det är något vetenskapligt de sysslar med.

   Radera
  3. Nobelkommittén ger ju ständigt sin utmärkelse åt en hel hoper forskare så jag ser heller inte poängen i att bara ge rektorn men inte bluffläkaren det pinsamma priset...

   Radera
  4. https://s30.postimg.org/96332pl6p/Svulliorini.jpg

   Radera
  5. Onekligen viss doppelgänger-vibb, för jag förmodar att det inte var någon fabricerad komik från Svullos sida som avsågs. :-)

   Aningen kusligt för övrigt med en självspilling ett dygn innan den egna födelsen. Men förklaringen tycks ligga i Svullos svullande Mån-Oxe opposit övergöddhetens Jupiter ("implosionens" typ av opposition och inte den positivt laddade som hittar en ny och högre väg ur dikotomin). Jag föddes ett dygn senare med en Måne kopplad till asketens Saturnus! Från natt till dag på bara ett dygn!

   Apropå lookalike-faktorn med bluffkirurgen ser jag att Micke Dubois också har utseendekopplingar till en annan clown som gråter på insidan: Charlie Sheen! Möjligen möjligen räcker det med tre paralleller här:

   Båda har Mars-i-Vågen och Svullos Mån-Oxe plockas upp av Sheens Ox-ascendent. Dessutom kanhända Saturnus "själens form" i Skytten hos Svullo, svagt återspeglad av Sheens Måne i Skytten. Dubbelgångarfaktorn är inte enorm, och det kanske bara är allvaret i deras blickar på vissa foton som ger släktskapskänslan...

   Radera