Till nya besökare, en kunskapsteoretisk länk:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

ESTETIK:
Blogger/Google förstörde en gång mängder av bilder från de första åren vid ett omskapande av usla miniatyrer av original i GIF-formatet. Klicka för att se de skarpa originalen. Ser också dessa usla ut, högerklicka och välj "se bilden" .

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
"The soul is sold not to the devil for money, but to money itself when it becomes the measure of worth rather than the affirmation of value." /James Hillman - Alchemical Psychology (2010, s.143)

Västerlandets store logiker & mystiker Platon
ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)onsdag 11 januari 2017

Martin Kragh och John McCain, inkorrekta sladdertackor
Två skandalnyheter de senaste dagarna som båda handlar om parodiska rapporter från undermåliga människor utan förmåga att utvärdera information. 

Dels var det Utrikespolitiska Institutets chef [för dess Rysslandsavdelning] Martin Kragh och en rapport som tydligen är rent hallucinatorisk i det att den ser putism där den passar rapportskaparnas syften (AB 1, AB 2). Det stinker USA-lobbyism lång väg. 

Och nyss var det den omdömeslösa amerikanska senatorn med det pompösa fullständiga namnet John Sidney McCain "den tredje" (rika familjer som leker kungliga dynastier). Han läckte en bisarr och sannolikt lögnaktig rapport som påstods innehålla pinsamma uppgifter om Trump. 

Intressant med de här båda dyngspridarna är att de möts, och jag är ledsen att säga det, i den Vegetativa Själens centrala tecken Kräftan. En annan benämning för samma sak är "Den Irrationella Själen". Det har ofta slagit mig sedan jag rätsida på zodiaken tack vare insikten om den sideriska astrologin att detta Månens eget tecken faktiskt läcker som ett såll och skvallrar som få! 

Nu kan inte alla dras över en kam, men de astrologiska lärosatserna tycks ändå hålla streck. Kräftan är ett "litet" tecken som snabbare än andra rusar till patriotiskt försvar. Kräftan representerar också "trygghet" och "hemmet". Jag gissar att både Kragh och McCain uppfattar sig som oklanderliga USA-patrioter, vilket naturligtvis i svenskens fall utlöser frågan om han inser att han därmed gjort sig till landsförrädare!

Faktum är att Kragh betett sig illa tidigare så att bloggen uppmärksammat hans kritiska nymåne i Kräftan. Nu hittar jag inte inlägget, men jag ritade kartan den 8/8 2016, så här kommer den, först som sist.


Ofta har jag understrukit att Månen i härskarläge inte kan styra sig själv utan behöver ett starkt direktiv från en väl placerad Sol (en väl fungerande ascendenthärskare kan också ta kontroll över ett horoskop med ett slirigt känsloliv som gärna derangerar förnuftet). Men hos Krok befinner sig även Solen på undervattensnivå och det tycks inte som om något vettigare finns i horoskopet att stadga upp den här människans omdöme. 

Senator McCain har å andra sidan en mer komplex problematik knuten till Kräftan. Han var för övrigt krigsfånge under ett av USA:s vidrigaste ideologiskt baserade aggressionskrig och var fånge fem år i det kommunistiska Nordvietnam. Gissa om McCain måste hata alla nyanser av rött! Det är faktiskt skickligt av Donald Trump att uttrycka sig så försiktigt som han gör i rubriken ovan om sin vettlösa partikollega. McCain menar sig väl ha förtjänat rätten att vandra med falska hörsägner för det han tror är "det större goda", god patriot som han är falskt övertygad om att vara. 

Jag säger "falskt övertygad" eftersom hans horoskop är så rasande uselt och så dominerat av aktiviteter av de onda husen att man lätt skulle kunna förväxla honom med vilken sketen massmördare som helst. Men missa inte att han har de privilegierades signatur i 10e makthuset. Han är en skit som står högt på samhällsstegen! (Jupiter är en verksam illgörare , dvs "ond rikedom" eftersom folkets Vattuman stiger i öster.)


Den stackars rike McCain häcklades för några år
sedan. Hans livsstil krävde att han ägde
7 hus och 13 bilar...

Att han inte var någon vidare flygsoldat ser man av den "fallna" Mars i Kräftan i 6e huset för olyckor och fiender. Den här krigarförmågan är dessutom dubbelt försvagad eftersom även Kräftans härskare står i ett av de onda husen, det 12e för fångenskap och förluster. Att skicka ett sånt här horoskop ut i krig är som synes helt meningslöst, snubben är otursförföljd! 

Ja, i själva verket var det hans dåliga karma som nu kom tillbaka från tidigare liv. Femte huset för god karma ägs av Merkurius och den står med den fallna Venus i Jungfrun och i ännu ett av de onda husen. Går det att födas under värre indikationer? Jo, kanske om man känner sig som född lejonkung men Solen är på väg ner i väster, "fel" position för en Sol som aspirerar på ledarskap.

Fatta hur mycket den här människan måste hata Donald Trump som seglar om honom och blir president! McCains onda horoskop bekräftar att han är en av USA:s primära dyngspridare och de dumma svenska medierna saknar helt verktyg - astrologiska eller andra - för att utvärdera vem som gör vad i det här informationskriget. Dumbommen Löfven och hans krigsprofitörer på SAAB och Bofors välkomnar NATO med öppna armar. Det är en tragedi att vara svensk i dessa tider!

Dessa två fall, Krog och McPain, kastar egentligen ingen skugga över Kräftans tecken som sådant. Det är planeter och komplexa sammanhang som driver fram det dysfunktionella. Men det går ändå inte att missa hur tecknets grundläggande symbolik spelar in i röran. Jämför för övrigt McCains hat mot det röda med Fredrik Reinfeldt: båda har en samtidig aktivering av ideologiska Vattumannen och negativa Skorpionen. Dessa kan vrida sig själva in i mental obalans i sitt hat mot en eller annan ideologi (inte en partibunden signatur). 

Det är därför inte förvånande att McPain dras in i den pågående "ömsesidiga receptionen" mellan Skorpionens och Vattumannens härskare som också gör USA till världens skamfläck just nu. Se det nyliga inlägget: Den Stora Satan (USA) en illusionist av rang.


2 kommentarer:

 1. Det valfusk som det finns bevis för är att Demokraterna stal primärvalssegern från den överlägset populäre Bernie Sanders till förmån för etablissemangets val, Hillary Clinton. Wikileaks har också visat att Clintonkampanjen konspirerade med bl a CNN, MSNBC och Fox News för att ge publicitet till republikanska kandidater i utkanten (Trump, Ted Cruz, Ben Carson) för att Hillary skulle få en lätt resa mot presidentposten. Media började rapportera negativt om Trump först när han vunnit primärvalet, varpå man använde honom som skrämselpropaganda för att röstboskapet skulle välja Clinton. En taktik som misslyckades kapitalt. Och nu skyller man på Ryssland...

  Ingen mainstreamjournalist har överhuvudtaget antytt detta. Tvärtom står det nu att "Trump erkänner att Ryssland hackade". Är det läsförståelsen som sviktar, eller är de alla köpta?

  Margot Wallström tycker det är allvarligt att en president inte litar på underrättelsetjänsten. Nej, varför skulle man misstro CIA? De har ju själva aldrig lagt sig i andra suveräna nationers val, varken i Sydamerika, Mellanöstern eller Afrika...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Helt rätt, Etablissemanget tycks inte erkänna en av deras egna, fast Trump tillhör de 0,2 procenten rikaste. Han är farlig för han går inte i någons ledband... (Så typiskt hans verksamt välgörande Mars i Lejonet i öster!)

   Amerika bedriver nu ett fulspel så chockerande tydligt att DET ämnet egentligen får de astrologiska kommentarerna att förblekna. Att svenska medier inte önskar ta helhetsgreppet visar bara vad jag överdramatiskt brukar blogga: den moraliska halten är inte längre mätbar i det Sverige eliten kontrollerar. Landet har öppnat sig för vilka framtida fasor som helst genom att satsa ALLT på en förlorande häst.

   Radera