Till nya besökare, en kunskapsteoretisk länk:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

ESTETIK:
Blogger/Google förstörde en gång mängder av bilder från de första åren vid ett omskapande av usla miniatyrer av original i GIF-formatet. Klicka för att se de skarpa originalen. Ser också dessa usla ut, högerklicka och välj "se bilden" .

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
"The soul is sold not to the devil for money, but to money itself when it becomes the measure of worth rather than the affirmation of value." /James Hillman - Alchemical Psychology (2010, s.143)

Västerlandets store logiker & mystiker Platon
ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)måndag 9 januari 2017

Maktmänniskornas hån mot de statligt och kommunalt anställda svenskarna

Ibland dimper det ned en viktig artikel i Aftonbluddret - till skillnad från deras ständiga Nato-propaganda. Som den här här bokanmälan som öppnar ögonen för hur vansinnigt ur kontroll Sverige utvecklats i grova drag sedan marknadsliberalismen förgiftade stat och kommun. 

Nödvändig läsning, och jag är tacksam att Mikael Nyberg så effektivt komprimerat en liten och en stor bok i ett koncentrat som lämnar läsaren att inse vansinnet vårt onda Etablissemang - vår rika elit, nogsamt plagierat av de rikedomstrånande klättrarna från de lägre klasserna, lett oss in i. Ingen kan kalla sig oskyldig, alla har gått med på att ge dumsvensken ett ansikte! 

Att den svenska dumheten idag är systemisk var väl egentligen ingen överraskning - AB excellerar i artiklar om enskilda livsöden som plågas av galna myndighetsbeslut - men efter att ha läst artikeln får jag som före detta dataprogrammerare ändå en svindlande känsla av hur uselt systemet är tänkt och implementerat, detta system som först så småningom fick det amerikanska namnet New Public Management i folkmedvetandet (jag medger gärna att jag inte såg det hända, var som de flesta upptagen av mitt privata liv de här åren). 

Riv landet och låt regeringen SAAB-Bofors-Löfven ge NATO klartecken att ställa av några av USA:s atombomber här för att avskräcka den hemska ryssen. Låt oss sedan hoppas en av dem detonerar av misstag. Sverige behöver en clean reboot.


7 kommentarer:

 1. Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.

  SvaraRadera
  Svar
  1. "Vidare har ryssen invaderat offentliga inrättningar och stör

   http://www.expressen.se/ledare/stang-ute-de-som-forstor/"

   Kommentarens felaktiga påstående att Expressen här skriver om ryssen när den handlar om invandrare tvingar mig att raderad den, fastän på visst sätt med homoristisk glimt i ögat om landets stundande undergång (en respons på inläggets sista stycke).

   Radera
  2. http://www.expressen.se/kultur/karin-olsson/vill-aftonbladet-lata-som-putin-press/

   Gårdagens ledarsmörja i Expressen Kultur. Lögn från första stavelsen till sista.

   Bloggen om Karin Olsson:

   "Hon vill bara komma åt pengar - det är därför hon leder Expressens kultursida."

   "Det nionde huset (...) ägs av Venus som tyvärr störtdyker till 2a huset för egen ekonomi."

   "'fallna' skrivarpennan Merkurius i Fiskarnas Vatten"

   "en Sol i Väduren baserad på Mars i vaga Fiskarna simmar lite varstans för att komma åt klirret"

   Kartan för publiceringsögonblicket 9:08 8 jan 2017 ger:

   Solen och lätt försvagade Merkurius instängda i vattniga tolfte. Disponenten Jupiter i nionde, men i privatekonomins Jungfru och försvagad i 28:e graden. En försvagad Måne i Väduren gapar om ryssen från skyddsinstinktens fjärde hus. Månen disponeras av Mars som står med Venus (graden intill Ketu) i andra huset för det egna bankkontot (precis som i Olssons Chandra lagna-karta). Att hora för pengar. Försvagad AC i Maktens & Etablissemangets Stenbock ger en försvagad Saturnus i Skorpionen som horoskophärskare tillika atma karaka i elfte huset. Venus/Mars (idealet) i Vattumannen i ömsesidig reception med Liemannen i Skorpionen i Vattumannens hus. En saftig indikation på dissociation och att Lögnens ande genomsyrar allt vad denna "kulturkvinna" skriver. Livsväg 8 för pengar, förstås.

   - - -

   PS Den här länken (tydligen om Abbasångerskornas vokalharmonier som möts i Luft) från First Aid Kit-inlägget finns inte på bloggen:

   http://siderisk.blogspot.se/2010/08/abba-tjejerna-gwyneth-filosofi.html

   Klickade mig in där när jag scrollade ner mot Karin Olsson-etiketten.

   Radera
  3. Missade att det var ömsesidig reception även mellan Merkurius-Jupiter, en rundgång som väl inte stärker Jupiterplaceringen?

   Radera
  4. Redan i de första två styckena lyckas Olsson förvränga kronologin totalt och därmed vanställa den faktiska historien. Hon får det att framstå som om Trump EFTER CIA-rapporten fortsätter twittra "uppskattande" om Assange, när det i själva verket var före CIA:s påståenden (med källorna/bevisen hemligstämplade) Trump twittrade detta. Efter CIA-rapporten bytte han i stället strategi och hånade i ett tweet Demokraterna för att ha haft en så slapp serverkontroll att de blev hackade, Republikanerna råkade inte ut för något angrepp.

   Efter en så inexakt inledning (Olssons "fallna" Merkurius i Fiskarna?) kan ingen observant människa längre finna hennes tyckanden särskilt intressanta!

   Intressant är dock att hon fallit ner till samma nivå som dem hon kritiserar och kallar dem (smittspridande) "värddjur". Underförstått naturligtvis inte vänsterns åsikter men väl extremhögerns syn på främlingar i Sverige mer eller mindre insekter eller parasitdjur men som i hennes, rätt skickliga vändning medger jag, gör sig till korkade offer för den Stora Parasiten, ryssen.

   Jag är ingen ryssvän, jag har ingen direkt åsikt om det moderna Ryssland, i vissa avseenden uppenbart bättre än dagens Väst, i andra avseenden sämre. Men jag reagerar på att västmedierna ljuger och vinklar värre själva än hotet från ryssen de numera sprider för USA:s och sin egen räkning.

   Språkligt noterar jag att Karin Olsson tillhör den nya svenska sort som inte behärskar sitt språk trots att språket är ens yrkesverktyg. Det heter "pro-kremlska" och inte som hon skriver "pro-Kremlska" eftersom det är ett adjektiv och inte ett längre en sammansättning som involverar ett substantiv/platsnamn.

   Att den här bloggen roar sig med stor bokstav här och där enligt tyskt manér, är en annan sak som inte bygger på okunskap utan på avsiktlig anslutning till en äldre och idealistisk världsbild där Fienden faktiskt existerar som en reell Form och identitet i Platons Idévärld.

   Den döda länken raderade jag pga. något sakfel jag upptäckte innan någon annan påpekat det. Men korslänkar som den du såg blir förstås kvar, finns hur mycket sådana som helst på alla dessa sidor...

   Jag hinner inte kommenterar ditt synande av ett åsiktsstycke i Expressen. Men med länken i dagsfärska ”Bli habil indisk astrolog på en kvart” har du direkta och enkla anvisningar för att själv bedöma om den ömsesidiga receptionen är av godo eller en problemskapare. Jag kommer troligen att välja artikelns mulatrikona-tanke för framtida egna bedömningar av ömsesidiga receptioner (med mera), metoden är enkel och logisk. Men man kanske bör testa den på ett antal fall (i kartor med känd födelsetid) innan man försvär sig helt. Metoden är uppenbart en kraftig förenkling av den komplexa hinduiska astrologin.

   Radera
  5. http://www.expressen.se/nyheter/sverige-spionerar-pa-ryssland--med-usa/

   Expressen läser tydligen även Siktets kommentarsfält. :-)

   Publicerad 2017-01-10 00:06. Samma karta, förutom Jungfrun som AC och Månen i Oxen.

   Radera
  6. Jag säger bara: Facebooks lada med servers i norra Sverige, tjänstvilligt tillhandahållen av svenska staten för att USA ska kunna operera mer effektivt i datanäten.

   Det är den mest skändliga installationen i Sverige för närvarande, tills dess att Apple uppfört sitt tempel till Storebror-mekanismen i Kungsträdgården, Stockholm! USA:s infiltration av landet även där.

   Radera