Till nya besökare, en kunskapsteoretisk länk:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

ESTETIK:
Blogger/Google förstörde en gång mängder av bilder från de första åren vid ett omskapande av usla miniatyrer av original i GIF-formatet. Klicka för att se de skarpa originalen. Ser också dessa usla ut, högerklicka och välj "se bilden" .

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
"The soul is sold not to the devil for money, but to money itself when it becomes the measure of worth rather than the affirmation of value." /James Hillman - Alchemical Psychology (2010, s.143)

Västerlandets store logiker & mystiker Platon
ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)söndag 15 januari 2017

"Lita på oss, den här aktrisen är verkligen något för sig"


Ett original. Krysten Ritter (2012 & 2014)

Mycket USA-fixering i dessa tider av påståenden om rysk mediemanipulation och i Sverige genom en NATO-allierad och uppenbarligen förryckt svenskt "Rysslandsexpert", vars nymåne i de fria fablernas tecken Kräftan jag kommenterade nyligen. Åsa Lindborg i AB fortsätter att med rätta uppröra sig över denna praktfulla inhemska skandal där "inbäddade" amerikanska propagandister verkar inifrån hjärtat av Myndighets- och organisationssverige. Den här bloggen gör därför ett halvt lappkast och återvänder till det ytligaste av det ytliga: sköna och modemedvetna kvinnor!

Rubrikens citat kommer från AstroDatabanks källangivelse för födelsetimman för aktrisen Krysten Ritter. Jag bläddrade IMDB.com efter skådisar jag sett och reagerat på i en eller annan film och fastnade för henne. Typiskt nog visar sig Ritter vara en astrologisk parallell till en föredetting (så präglad man blir genom livet!), en kvinna vars storhet jag inte förmådde uppfatta vid tiden. Att långt senare fastna för en vag och betydligt spensligare kvarts-"look-alike", visar hur de korkade får nöja sig med efterklokhet...

Kryster Ritter har jag skymtat som sidekick i några lättsamma filmer, jag noterade henne först som sidekick i den underhållande men djupast sett vidriga Jerry Bruckheimer-produktionen om shoppomani som ogenerat sjöng konsumtionssamhällets och kreditkortens lov. (Exakt det USA så många svenskar fostrats att beundra men somste förpassas till historiens sophög och det snart.)

Ritter har mig veterligen inte fått något genombrott som huvudrollsinnehavare. Kanske är hon alltför udda i sin personlighet eller skönhet, något som bekräftas av att ascendenthärskaren är den sträva Saturnus i det föga lyckobringande 8e huset, man kan kalla det ett doldishus men just den här planeten i det här huset lär indikera ett fruktansvärt humör! (Hon har redan flera biroller som bitchig under bältet.) Som ett korruptionens hus är det möjligt att placeringen subtraherar något från klassisk proportionerlig skönhet och ersätter med rå sexuell utstrålning, och enligt foton på IMDB.com vet kvinnan hur att knäppa på den förföriska blicken!

Men det är inte där hon "är" som själ - det mer typiska uttrycket är en glad och oförställd, sprittande fri ande. Denna lätthet som har lättare att tränga fram då Saturnus tappar dignitet kan också lätt spåras via extremt positiva affirmation i födelsekartan.I termer av smittande livsglädje kan inget slå Eldelementet. Eldplaneter som Solen och Mars kan visserligen ge mängder av energi om de står i något av hörnhusen eller det solära 5e som är "fullt blås" som Solens naturliga plats, men det den här aktrisen har är närmast oslagbart. Solen i positiva och optimistiska Skytten och en Måne i Lejonet så att hon svarar förstärkt och dramatiserande på sin egen skyttiga utlevelse. Och Solen disponeras av Jupiter som befinner sig i sitt kanske lyckligaste läge i venusianska och sälla Vågen. En del måste ha levt sina tidigare liv exemplariskt för att få återvända med sådana här andliga rikedomar! 

Se också hur medveten den här kvinnan förmodligen är: Solen i universalistiska och välvilliga Skytten i 11e huset för ideal och social medvetenheten och Jupiter, som härskar över Skytten och äger Solen befinner sig själv i det bästa av alla hus, det 9e för global dharma, för samvete eller en fungerande kontakt med det gudomliga. Det är religionens och filosofins sektor - just de områden den smutsiga svenska staten bryr sig minst om i sin jakt på att få exportera så mycket skit, krigsspel för gamers och äkta mördarvapen till onda regimer (de indoktrinerade svenska grabbarna kommer aldrig att märka övergången från barndom till vuxenliv). Inte undra på att kvinnan är vacker som en dag, här är ett horoskop som tydligast möjligt tecknar en "Guds vän" (ett gammalt bibliskt uttryck).

Det är förstås Solen, Månen och Merkurius (horoskopets tre nyckelplaneter) som alla befinner sig i Eld som närmar henne till gudarna mer än till människobarnen. Hennes högsta goda (9e huset) är nu inte globalt utan stannar i zodiakens individualistiska mellanakt där dock Vågen tänker på andra och inte bara sig själv. Det skulle verkligen förvåna mig om inte Krysten Ritter, trots ett uttalat modeintresse är en gryende socialist i det privata (många skådespelare är det eftersom de tillhör ett mer sensitivt släkte än den normala befolkningen som spretar åt alla håll). Skälet till detta antagande är mitt stickprov på Vänsterpartiet för några år sedan när det visade sig att Ritters soltecken dominerade partiledningen. 

Förklaringen är förstås att det är Jupiters "allt gott åt alla" som är det grundläggande motivet. Och som god tvåa kom den sociala jämlikhetens tecken Vågen i Vänsterpartiets styrelse. Partiet skulle kunna använda Krysten Ritter som sin affischflicka: se så strålande och lycklig man blir när man har helhetens bästa för ögonen och inte bara som en borgare hatar skatter och jagar fördelar för sig själv!

Det är också av den här anledningen jag misstänker att Krysten Ritter aldrig kommer att bli en ny Julia Roberts. Ritters ande är mer avancerad och tar kändisskapet med en klackspark. Hennes soldisponent i Vågen - Jupiter - disponeras i sin tur av Venus i universellt orienterade Stenbocken men när man söker dess härskare så tonar historien ut genom den obskyrt placerade Saturnus. Det är i vilket fall en enastående lyckosam och avancerad "dna-sträng" vi ser här, tecknen har ett större spektrum än Julia Roberts som jag troligen valde ur minnet eftersom också hon delar Krysten Ritters dramatiserande psyke/Måne i Lejonet. 

Men Roberts, som gnistrade lika karismatiskt som ung, var i ärlighetens namn en halvdålig aktris och en aning självupptagen. Hennes soltecken var Vågen och därmed var båda Ljusen i zodiakens mellanakt, där INDIVIDUALITET är det viktigaste. Det kan bli divor av sådana indikationer. Krysten Ritters Sol står i tredje universalistiska akten, dess disponent dippar tillbaka lite i Vågen men Vågens Venus tar återigen ett starkt steg fram till universalistiska Stenbocken. Visserligen står Venus i 12e huset för världsliga försakelser men just detta tror jag vittnar om en glädjespridare för "samhällets olycksbarn" - en person så långt från klassnobbism det går att komma. Venus brukar kunna göra gott var den än befinner sig och fastän en smula karaktärssvag i hörnhus så är 12e ett oglamoröst hus så att Venus inte drar sig för att skita ner sig. 

Nu ska man kanske inte upphöja Ritter till vare sig någon Moder Teresa eller en grovarbetare, och skälet till det är att Jupiter som "fröjdar sig i Vågen" kanske ändå inte är den allra mest tungviktiga tänkare. Hon skulle kunna leva åtskilligt mer än de flesta för kosmetiska ting, men Venus i "förlusthuset" kan tyda på en som lika gärna väljer billig och avlagd second hand som snordyrt nytt. Och jag vill tro att det finns något stort i den här människan som väntar på att träda fram...

Ett problem med horoskopet är att Solen - "JAG ÄR"-planeten - befinner sig mittemot sitt eget naturliga 5e hus och i 11e huset för målsättningar (ideal). Detta innebär alltså att horoskopets ingångsvärde är dramatiskt: hennes uppgift är att återvinna sin förlorade själ! Misslyckas hon med det kan hon mycket väl stanna i den totala tillväxten som en fashionista (en urvattnad läsning av Solen ägd av Jupiter i estetikens Vågen)

Se även nyliga inlägget JAS-plan störtar... i vilket bloggaren använder sitt eget "illusionsbefriade" 11e hus för en kort diskussion om skillnader i Solens husplacering.


 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar