Till nya besökare, en kunskapsteoretisk länk:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

ESTETIK:
Blogger/Google förstörde en gång mängder av bilder från de första åren vid ett omskapande av usla miniatyrer av original i GIF-formatet. Klicka för att se de skarpa originalen. Ser också dessa usla ut, högerklicka och välj "se bilden" .

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
"The soul is sold not to the devil for money, but to money itself when it becomes the measure of worth rather than the affirmation of value." /James Hillman - Alchemical Psychology (2010, s.143)

Västerlandets store logiker & mystiker Platon
ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)lördag 21 januari 2017

Lena Anderssons skattehat och intelligensens korruptionLena Andersson påminner om högerextremisten Jimmie Åkesson på så sätt att båda enligt astrologin ser ut att ha fastnat i spädbarnets orala stadium och att varje tal om att inte få gripa om föda, pengar, resurser med sina egna knubbiga barnafingrar utlöser vredesparoxysmer. Nu är Anderssonskan i farten igen, i DN och med en ny berättelse med allegoriska inslag. Inte lika tillkrånglad (läs: obegriplig) som då hon senast for ut mot medborgarlönens förespråkare (tror jag det var). Det är utopister (lika den här bloggaren), som använder nyheten om att världens handfull rikaste ny blivit ännu rikare som påminnelse om hur sent tiden är liden, Andersson nu markerar mot genom ett häpnadsväckande slöseri på begåvning. Jag blir allt mer säker på att hon är på väg mot ren och skär galenskap.

Till att börja med är hennes intellektuella ohederlighet flagrant. Läs textens inledande stycken och se hur hon missrepresenterar och fördummar de som yrkar på en socialistisk värld. Oxfam-statistiken visar, som Andersson vanställer kritikerna av den kapitalistiska världsordningen, "att världens tio rikaste personer bara är tio och att deras pengar skulle räcka till ett gott liv i flera veckor för två miljarder fattiga" (min kursivering). Den korttänktheten får nog stå för Andersson själv. Sen följer en massa pladder och hennes avslutande kommentar i unison med någon marknadsliberal tokstolle, "att blir mindre fattig är att bli rikare", är bara smaklös och cynisk!

Naturligtvis ingår det i varje klok futurists vision att en framtida bättre värld gjort upp med det "fina" i att jobba hårt och tjäna lite mer än grannen - denna förbannelse som gör mänskligheten till en så korkad skock av fega medlöpare som trampar på varandra för att själva vara överordnads favorit (se föregående inlägg om folkets frivilliga träldom). Som de gamla kineserna sade, "den ädla människan ger inte akt på vinst eller förlust", dvs. tänker helt och hållet på ett högre plan är den krämare som Andersson i själ och hjärta visar sig vara.

Jo, ett äldre blogginlägg som frågat sig om denna kvinna, som anses för att vara en av de mer skarptänkta landet har att visa upp, i själva verket lider av svår intelligensbrist aktualiseras återigen. Placerar vi nu Solen i Väduren i 1a egohuset för en speciell analys av hennes intelligens, ser man direkt den orala fixeringen: Solens ägare/disponent Mars står svagt placerad i det resursfixerade tecknet Oxen och i 2a huset för föda och pengar (och annat enkelt som driver den enkla och egocentriska varelsen framåt). Tyvärr är Mars under det ömsom anklagande och ömsom perverterande Satanshuvudets attack. Det är lätt att se Algols finger med i hennes osmakliga försök till satir och att presentera som gott det som är mänsklighetens förbannelse. I det här horoskopet tecknar Algol ingen som är offer för Ondskan utan en som har den som sin egen drivkraft. Naturligtvis är hon ateist och fastän andemeningen är en annan är det inte svårt att läsa Satans budskap i DN-rubriken här ovan: den materalistiska determinismen skymtar som motbilden till den "magiska" primitiva vilden, så som de arroganta ateisterna föreställer sig alla som inte delar deras egen världsbild.

Den människa som enligt Anderssons exempel uppfinner ett fisknät och införskaffar mer resurser (och med mindre utfört arbete på kuppen), gör det inte för att få ut mer lön själv av det, inte om hon är mer intelligent och "evolutionärt utvecklad" än Andersson enligt den solära intelligenskartan förefaller vara. Den romerska filosofen Plotinus beskrev Den Ena (det gudomliga) som överflödande i sin generositet, och inte småaktig i sitt livsalstrande utflöde. 

På motsatta sidan, som den Värdelösa Satans lierade, hittar vi Andersson och hennes materialister! Detta är exakt den skillnad mellan Eld och Jord som bloggen betitlat med "andens brutalisering" och när Väduren och Oxen skär ihop, som i hennes horoskop (och Sverigehoroskopet), då är det en fallerad tankekraft på ett väldigt tidigt stadium. Det finns inte en antydan i horoskopet till förståelse på den universella nivån, vilket kräver en aktivering av zodiakens tredje akt eller fina placeringar för Saturnus och/eller Jupiter.

Hennes surmulet trotsiga hat mot överhet förklaras kanske bäst av att Solen och dess fiende staten eller kontrollören Saturnus står i sitt sämsta tecken tillsammans med den barnalika och självupptagna Vädurs-Solen. Som sagt: en som aldrig vuxit upp utan sitter fast i en sjuklig fixering vid sina egna ting. En mycket liten och därmed i högre mening ointelligent karta. 

Det är hugget som stucket om Månen i Lejonet tydligt återspeglar detta som ett kväst och förhärjat sinnelag eller om det var en sen födelse när Månen nått in i den otursförföljda slavens tecken (och 6e oturshuset). Man kan argumentera för att Anderssons olust inför allt och alla passar på båda positionerna eftersom psyket i båda fallen tvingas umgås med den fallna Saturnus i Väduren, en planet som här klämmer åt och söker strypa Solens normalt avsevärda begåvning.

Använder man Surya lagna i kombination med planeternas skiftande styrka världsligt men på ett översätt vis eftersom den här ascendenten inte alls bygger på en exakt tid och plats, då är Saturnus fasaväckande svag i öster där ego-perspektivet beskär den är stora planetens korrekta verksamhetsfält. Samtidigt är dess nödvändiga motpol, expansionens Jupiter lika svag eftersom dess placering INTE bör ligga i väster. Expansionen tillhör öster och livets morgon till.

Det finns med andra ord frågetecken för hur bra Andersson fungerar i grupp med en så bisarr låsning vid det egna jaget och den egna plånboken och en sådan löslig koppling till "allierade" i sjunde sektorn. Minns den seriella sexmissbrukaren, golfproffset Tiger Woods och hans talande Jupiter i partnerhuset (och där var födelsetiden känd så att man kunde misstänka ett genomflöde av "allierade" som han alla sökte berika sig genom  på ett eller annat sätt - sponsorer eller kvinnor).

Det är inte förvånande att hon skriver för just Dagens Nyheter, Sveriges kanske mest obalanserade tidning trots tappra försök från en och annan skribent.

6 kommentarer:

 1. Läs hennes kärleksrivande böcker om hur kvinnor älskar omöjliga pojkar. är de inte spökskrivna får du en viss insikt i hennes psykologi.

  Hon vet hur ofta människor bedrar sig själva med magiskt tänkande.

  Varför ser vi inget insvärjningshoroskop? Lägg proteststormarna dagen efter över detta. Något spännande bör du kunna hitta på.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ang. Trumps insvärjning: tidsbrist, har jobbuppgifter (dataproblem) som tagit all energi att lösa. Evenemanget öppnade 12.00 i Washington D.C. läste jag, och det ger en Vädursascendent, dvs. samma horoskop som i inlägget

   http://siderisk.blogspot.se/2017/01/zodiaken-och-folkets-frivilliga-traldom.html

   De svagheter som noterades i det horoskopet kan också gälla för president Trump och det amerikanska folket som väljer fortsatt träldom - hade blivit samma sak under Clinton. Det är Systemet som är konstruerat att förslava medborgarna, och att stirra sig blind på "fasan" Trump är att missa hur kapitalistisk demokrati är en maskerad form av tyranni. Trump gör bara systemets defekter lite mer synliga.

   Radera
  2. Proteststormarna reflekterar den ökade polariseringen som är ödesbestämd inför "den yttersta tiden", men visar samtidigt på kravallvänsterns intellektuella kollaps. Det är Hycklarnas Marsch. Obama fick aldrig någon kritik från vänster (Mr Hopey Changey var ju svart och säkert muslim också, och talade ju så mjukt och fint), trots att han genomförde allt det som Bushadministrationen bara kunde drömma om, då de hade allmänhetens vakande ögon på sig. Under Obama utvidgades NSA och staten får nu med hänsyn till rikets säkerhet mörda utan geografiska hinder och fängsla medborgare på obestämd tid utan rättegång.

   "Alla vet att vi står inför vår största utmaning i och med klimathotet" säger den svagbegåvade Malena Ernman och syftar på hur hemsk Trump är, tydligen helt ovetandes om att Obama godkände fler pipelines, utökade off-shoreborrningen och gav fler tillstånd till hydraulisk spräckning än någon president i historien.

   Efter finanskraschen fick bankerna som orsakat den en bailout av Obama medan folket som vanligt fick ta smällen. Behöver jag nämna Libyen, IS framväxt och rysshetsandet också? Som Siwert säger spelar det ingen roll vilken galjonsfigur som "The Shadow Government" tillsatt.

   Identitetspolitiken är sinnessjuk. Hillary Clinton fick sin makt på bekostnad av världens svaga och fattiga, men huvudsaken är ju att vi får en kvinna på presidentposten. Och nästa gång måste vi ha en transpresident, och sen en med funktionsvariation, och sen en mexikan också.

   Det paradoxala i protesterna är att detta är det presidentval där folket satte käppar i maktetablissemangets hjul tillräckligt för att de INTE skulle få sin utvalda kandidat tillsatt.

   Avvikelse: jag nämnde "klimathotet". Det är den mest kompakta lögnpropaganda mänskligheten någonsin skådat (varför skulle annars absolut hela etablissemanget och alla globalister propagera för den?). Om dagens 0,04 procent koldioxid i atmosfären fördubblas skulle temperaturen gå upp en eller två grader på ett par hundra år (en temperaturökning på t ex fem grader är en fysikalisk omöjlighet). Detta behövs förmodligen eftersom vi står inför 20000 år av kallare klimat (p g a precessionens 41000-åriga cykel), vilket resulterar i missväxt och svält. Ju mer koldioxid, desto mer grönskar det. Temperaturökningen planar ut efter en viss nivåökning av koldioxid, vilket förklarar att jordens medeltemperatur ökade något mellan 70-talet och 1998, men stått still de senaste arton åren. Isbjörnarna, som klarat 600000 år av varierande klimat, mår för övrigt utmärkt.

   Jag är för grön energi eftersom det inte är miljöförstörande och pengaflödet till exempelvis saudierna skulle upphöra. Jag är för minskad köttkonsumtion p g a hälsoskäl och den vidriga djurhållningsindustrin. Men "klimatet", det är bluff, lögn och förbannad dikt.

   Radera
 2. Återkommande kommentatorn Havsörnen visar sitt engagemang som går långt utöver astrologin och valet av zodiak. Jag känner igen det mesta du skriver men stannar inför en foremulering:

  "vi står inför 20000 år av kallare klimat (p g a precessionens 41000-åriga cykel)"

  Här är det okonventionella uppgifter! De gamla hinduerna trodde precessionen var på 24.000 år, lite lägre än den uppgift som idag brukar nämnas:

  https://en.wikipedia.org/wiki/Axial_precession

  Textens inledning säger 26.000 år men formeln 1 grad/72 år ger ett varv på 25920 år.

  Är det ett skrivfel, en ockult insikt om en variabel precession eller har Havsörnen av misstag satt sin lit till en nätkälla med hokus-pokus information som bara låtsas ägna sig åt fakta?
  :-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vad är det här för jungfrufasoner, är det inte andemeningen som är det viktiga? ;-)

   Det finns precession, oblikvitet och excentricitet. Alla tre variabler har en inverkan på klimatet. OK, då, den 41000-åriga cykeln syftar på den andra variabeln, att jordaxelns lutning varierar mellan 22,1 och 24,5 grader i cykler om 41 000 år. För närvarande är den ca 23,5. Excentricitet syftar på att jordens bana runt solen ändras mellan en elliptisk och en mer cirkulär. Där finns det två cykler, på 100000 respektive 400000 år.

   https://sv.wikipedia.org/wiki/Milankovi%C4%87-cykler

   http://fragelada.fysik.org/index.asp?keyword=Milankovitch+cykler

   Precessionen på knappt 26000 år avser jordaxelns orientation, medan oblikviteten avser vinkeln. Typ. Enligt vissa forskare befinner vi oss i slutet av en interglacial värmeperiod. Inte alls, säger andra. Sant är i alla fall att de som inte rättar in sig i konsensusledet blir satta i frysboxen.

   Radera
  2. Tack för info! Aldrig hört talas om de andra cyklerna - astronomi som faller utanför den enkla astrologins omedelbara behov!

   Radera