Till nya besökare, en kunskapsteoretisk länk:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

ESTETIK:
Blogger/Google förstörde en gång mängder av bilder från de första åren vid ett omskapande av usla miniatyrer av original i GIF-formatet. Klicka för att se de skarpa originalen. Ser också dessa usla ut, högerklicka och välj "se bilden" .

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
"The soul is sold not to the devil for money, but to money itself when it becomes the measure of worth rather than the affirmation of value." /James Hillman - Alchemical Psychology (2010, s.143)

Västerlandets store logiker & mystiker Platon
ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)torsdag 12 januari 2017

Ledaren för USA:s nya globala övervakningsministärÖvervakaren Michael Lumpkin - Storebror ser dig
så tänk på vad du skriver på din sajt eller blogg!


Jag har många månader hittat tillbaka till svenska NewsVoice som desinformatörer sökt stämpla som Putin-trollerier. I själva verket är det bara en habil amatörtidning med gott stöd från en del kunniga läsare (och desto fler yviga typer) och då och då t.o.m. artiklar undertecknade av innehavare av professorstitlar.

Ibland händer det att NV slår upp en graverande historia som sedan visar sig vara gamla nyheter, påpekat av en uppmärksam läsare. Men ingen kan ifrån NewsVoice äran av att som enda svenska nättidning faktiskt påpeka att USA nu skapat ett orwellskt propagandaministerium som kommer att spionera på hela världens nätpubliceringar och om nödvändigt stämpla dig och mig som fiender till USA - dvs. som vi inte tycker och skriver exakt samma sak som de svenska mainstream-medierna redan gör och som enligt USA är den korrekta världsåskådningen. 

http://newsvoice.se/2016/12/28/obama-godkande-global-engagement-center/


När jag läste den här artikeln från slutet av förra året chanserade västvärlden ytterligare i mina ögon, men förklarade samtidigt varför det på sistone varit en så febril medial uppmärksamhet på "fejknyheter" - i synnerhet material som sägs komma från ryssen. Bland alla "avslöjande rapporter" fungerade säkert även NewsVoices nyhet som trigger för de svenska journalisterna. Men som en större och diffusare gestalt ser man kanske hur den nya amerikanska propagandakontrollen nu rullat igång. Inte ett knyst, Storebror ser dig. Från att ha varit den individuella frihetens land har USA nu gått och blivit den värsta förtryckarstaten!

"Vattumannens tidsålder" får kanske vänta i 100 år till. Först måste det bli riktigt mörkt innan Ondskan förgör sig själv och låter Tredje Världen ta över, hand i hand med Kina och Ryssland. Det kommer att bli genuin och god globalism och inte den näriga och egennyttiga kapitalism som har sitt upphov i USA:s arroganta storföretag och som just nu förstör våra liv och attityder med sitt klimat.

*****

Naturligtvis måste horoskopet för Michael Lumpkin snabbkommenteras. På Wikipedia låg informationen ute att detta är ledaren för den nya globala övervakningsenheten som ska jaga "oamerikanskt tänkande" över hela internet. Som man nästan kunde tänka sig spelar Satans stjärna Algol en nyckelroll här, speciellt om man väljer det kritiskt granskande ögat - Solen i Jungfrun - som ställföreträdande ascendent (att få loss födelseklockslag från herr Lumpkin är nog rätt lönlöst).


LUMP KIN - ett så olyckligt efternamn!
"Släktet av dem som ogillar", se negativiteten
i detta solära horoskop!


Den onda stjärnan förblir gäckande. När lyckas den korrumpera horoskopinnehavaren och när står individen emot? Här är det t.ex. uppenbart att Lumpkin själv representerar USA:s nya önskan att demonisera utlandet och föra in bloggar och sajter på sin svarta lista över "oamerikansk information". Det 9e huset, speciellt med Jordelementet, tenderar att dra ner husets signifikation på en grov och fysisk nivå, och därför passar "långväga" eller "utforskande" resor bra att tolka bokstavligt (Jord) som att Lumpkin finner att "korruptionen" inte finns i hans älskade hemland utan kommer till USA utifrån...

Missa inte den perverterade patriotismen i 11e idealhuset i detta horoskop för Lumpkins solära sida, "handlingsmänniskan". Dels är krigaren Mars "fallen" i det protektionistiska och hemkära Kräftans tecken och dels förvandlas den redan från början omoraliska Mars till en uttrycklig "verksam illgörare" när det är Jungfrun som intar 1a huset. (Jfr sladdertackan John McCain i föregående inlägg.) Lumpsläktingens ideal är hyperaktiva - Mars i Kräftan är alltid alert och lyssnande efter tecken på fara, men omdömet kan svika den när Mars blir "dubbelt ond" (essentiell problemskapare och här också verksamt så). Vi har alltså en spionagechef som själv är det största problemet och sannolikt fylld av inre demoner som SÖKER problem! 

För på frågan om i vilka lägen den onda stjärnan "kommer åt" individen och lyckas korrumpera och förvränga, missa inte hur den propagandistiska Jupiter (står för expansion och spridning av allt den kommer i beröring med) också antar rollen av "verksam illgörare" för Jungfrun i 1a huset. Jupiter är redan här skadad och därmed troligen mer sårbar för Djävulens förmåga att snurra till det för personen. 

Jungfrun ska ägna sig åt det lilla, syna och kritisera det som ryms i dess blickfång. Jupiters expansion är en helt annan process som tydligen inte passar Jungfruns disposition mot det mikroskopiska. Här kan man räkna med att den verksamhet Lumpkins satts att leda kommer att svartmåla och fiendestämpla som den värsta paranoiker! Ledarens dåliga omdöme kommer att spilla nedåt i organisationen. Det är just sådana här astrologiska omen som stämmer så sorgligt väl med USA:s bristande realism. Hur de kunde bli en världsmakt är bortom mitt förstånd, men mordinstinkten är stark i horoskopet...

Faktum är att Lumpkins horoskop är generande likt Fredrik Reinfeldts på viktiga punkter! Även här är Saturnus i starkt härskarläge i Vattumannen "bortslösad" eftersom symboliken vittnar om vad dessa två herrar anser vara värsta olyckan och fienden: ett unisont folk, en värld som delar samma ideologi, en kosmisk Vattuman (mänskligheten)! USA-horoskopet är i sig är lite schizofrent eftersom de frontar med dödens och solitärens Skorpion medan det vanliga folket gestaltas av Månen-i-Vattumannen, som är en trevligare symbol.

Åsiktsregistreraren Lumpkin har som synes en variant av den sociala mobbaren eller utstötningsinstinkten (att vilja hitta fiender att oskadliggöra). Sociala och sällskapliga Vattumannen är aktiverad men så också motviljans Skorpion! De båda planeterna (Saturnus och Jupiter) aspekterar visserligen inte varandra, men går man en nivå djupare (vilket man måste) och innefattar också disponenterna aktiveras likväl mobbartendensen (=USA börjar svartlista andra bara för att de uttrycker en annan verklighetsuppfattning än den rovkapitalistiska amerikanska). 

Det är Saturnus som representerar fiendens ideologi eller samhällssystem som opponerar Venus, lika illa placerad i 12e huset för offer och umbäranden som Fredrik Reinfeldts Venus. (Var det Filippa som bedrog tråkmånsen eller hur var det egentligen med f.d. statsministerns skilsmässa?) Denna Venus är nu den verksamt onda och "algoliserade" Jupiters disponent och läsaren kan ju gissa hur stark en Venus i 12e onda huset är, och vilket stöd den förmår skänka Jupiter. Horoskopet visar alltmer på en fullständigt degenererad syn på utlandet och dess "sataniska expansionstendenser" - den här ex-militären kan inte läsa världen rätt för ett ögonblick. Och vi trodde Trump var den omdömeslöse!


Lustigt nog skrev jag en e-post till en bekant tidigare idag (innan jag hittade den här nyheten på NewsVoice men efter att jag läst en synsk kvinna skriva i NV om kritiken mot drottning Silvia och spöken på slottet). I brevet återvände jag till min gamla tanke från förra bloggen, att synske amerikanen Edgar Cayce (1977-1945) förutspådde att Harmageddon började med ett "krig mellan luftens andar".

Så här lät ett stycke från e-brevet (jag är en av de då som till de bekantars stönanden skriver brev som skrivspråket var tänkt: för att uttrycka tankar):

Eftersom jag själv är lite synsk känns det rätt att kunna peka på mitt första bloggförsök, Ockulta ögat, där jag för många år sedan föreslog att den synske amerikanen Edgar Cayce förutspådde ett Harmageddon en bit in i framtiden och att detta krig i hög grad skulle utkämpas mellan ”luftens andar”. Det är i backspegeln lätt att se att han talar om informationskrig och att internet nu existerar som en krigsskådeplats ”den vakne” Edgar Cayce bara kunde drömma om!

http://ockult.blogspot.se/2011/02/kriget-i-de-nya-medierna-harmageddons.html

Men dessförinnan hela Cayces "profetia":

http://ockult.blogspot.se/2009/11/2012-och-profetian-fran-1934.html

Cayces förutsägelse om ofattbara jordbävningar och omvälvningar verkar just nu mindre troligt eftersom 1998 var ”tidsfönstrets öppning” och man kunde tycka att något borde ha hänt på nästan 20 år. Ja, det var ju en gigantisk tsunami 2004, men om hans spådom handlar om händelser utströdda över ett eller två århundraden kanske det inte ter sig lika dramatiskt från människornas horisont. Ingen hinner leva längre än att uppleva någon större katastrof.

Men Cayce förutspådde ju mycket mer, Kalifornien skulle knäckas vid San Andreas-förkastningen och sjunka i havet. Kustlinjen för sydstaterna skulle gå mycket längre norrut, och så vidare. Kanhända är det vår tids tal om hur hela naturen kan råka i olag om vi eldar upp temperaturen 5 grader till som triggar Cayces skräckscenarier från 1930-40-talet….


Så det var alltså Obama som skapade den nya globala spionageverksamheten i början av 2016.... Då var det alltså Obama som startade Tredje Världskriget... Värt att tänka på alla indoktrinerade svenska "liberaler" där ute, som lurats i att besöka New York är livets mening.6 kommentarer:

 1. Jag blev nyfiken på om det inte stått något i svensk media om centret ifråga tidigare, och det ledde till upptäckten att Global engagement center var igång redan förra våren! DN hade nämligen en artikel i somras baserad på en artikel från nyhetsbyrån AP som nämnde att GEC bl a distribuerat nallebjörnar med arabisk text som ett led i kampen mot IS, och citerar också Lumpkin: http://bigstory.ap.org/21c9eb68e6294bdfa0a099a0632b8056
  Jag kollade vidare och fann bl a detta "faktablad" som visar att centret inrättades den 14 mars 2016. https://www.state.gov/r/pa/prs/ps/2016/07/259376.htm
  Så uppenbarligen är Sputnik News lite sent ute, och det där med gamla nyheter på Newsvoice gäller även denna artikel. (Det är visserligen sant att Obama undertecknade först 23/12 2016, men det verkar ha varit en ren formalitet, lagen hade redan gått igenom i kongressen.)

  Jag tänkte först skriva en kommentar och påpeka detta på Newsvoice, men såg att det verkar vara lite sent, de andra kommentarerna skrevs 28-29/12. En kommentator påpekar dessutom att GEC "verkar" vara igång redan men får mothugg av en annan kommentator, som alltså har fel.

  En märklig detalj i artikeln är förresten länken i texten där det står att det inte har publicerats "ett pip" om GEC - klickar man kommer man till en Googlesökning där en "anpassad period" på 191-195 e.Kr är ifylld!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, nyheten i NV är kanske lite sensationlistisk (liksom denna spin-off) och ämnet har väl blåst över redan. USA kommer att spionera på alla världens bloggare och sajter och jaga "otillåtna" ordval, vilket de redan gjort i många år. Sen skyfflas allt in i BIG DATA för eventuellt framtida bruk. Egentligen är hela historien bara ett nytt perspektiv på den massövervakning som amerikanska myndigheter gjort sig skyldiga till. Nu fortsätter de som förut men i ny regi...

   Länken var skum och för övrigt borttagen när jag mindre än ett dygn senare återbesöker artikeln. Jag klickade också NV:s googlelänk och noterade några få träffar som rörde GEC. Granskade inte URL-stängens eventuella filtreringskriterier.

   I ämnet har man ju å andra sidan läst om att Google idag har sätt att mörka och dölja information i maskopi med det amerikanska Etablissemanget. Vissa sökningar ger helt enkelt inte förväntade träffar eftersom de inte tagits med i indexeringen (eller troligare ligger svartlistade i en process som just föregår visningen av träfflistan).

   Radera
  2. Det låter ännu konstigare med den där googlelänken, för när jag kollade nyss fanns den kvar, och visade fortfarande 191-195 e Kr och alltså noll träffar. När jag själv googlar blir det 21 sidor på "sidor skrivna på svenska". När jag försöker lägga till "ordagrant" som sökkriterium upptäcker jag att det inte går att ha båda, för då försvinner "på svenska" och "alla språk" blir ifyllt automatiskt - och vice versa om jag försöker fylla i båda fast i omvänd ordning.
   Obegripligt att det inte går att ha båda kriterierna!
   Hela Google verkar ju totalt obegripligt, för den delen.

   Radera
  3. Ursäkta att jag tjatar om Google, men nu har jag upptäckt att man måste gå in på "Inställningar" och "Avancerad sökning" - då går det att fylla fler sökkriterier.

   Men vad som kan vara intressant för dig att veta - om du inte känner till det redan - är att det sedan en tid tillbaka inte går att kommentera i din blogg om man använder Explorer (som jag har som standardwebbläsare), utan jag måste använda mig av Google Chrome. I IE går det att skriva in text, men "Välj profil"-rutan är helt tom, och den måste ju fyllas i innan publicering. Men det har iaf det goda med sig att i Chrome behöver man av någon anledning inte göra det fjantiga "jag är inte en robot"-testet.

   Radera
  4. Microsoft vs. Google = politik och kriget om användarna. Lämna Microsofts skräp, inte för att Google är ett trevligare företag men därför att Microsofts produkter är dåligt konstruerade (buggiga) och att de bygger in bevakning av användarna om man inte är kunnig nog att stänga av spionaget! (Vi har haft det uppe förr i någon kommentarspalt.)

   Här under i Firefox läser man "svara som" och som inloggad i Google (som bloggen är en del av) ser jag de platser för webbidenteteter som finns tillgängliga: Google, LiveJournal, WordPress, TypePad, AIM, OpenID, Namn/webadress, Anonymt.

   Min IE 11 som jag aldrig använder har också ett tomt vitt fält här och jag har alla uppdateringar avknäppta sedan ett år. Google bygger ständigt om sitt bloggsystem och den nu döda IE utvecklas kanske inte längre för att fatta de senaste tekniska turerna it-dårarnas snabba race mot västerlandets avgrund...

   Radera
  5. Tack för tipset - mina barn har gett mig samma uppmaning att använda Chrome istället. Jag vet att IE är "gammaldags" men vanans makt är stor, inte minst hos en månoxe :-)
   När det gäller bevakning av användarna tror jag däremot inte att Google skulle vara bättre, dvs ha mindre av sådant.

   Radera