Till nya besökare, en kunskapsteoretisk länk:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

ESTETIK:
Blogger/Google förstörde en gång mängder av bilder från de första åren vid ett omskapande av usla miniatyrer av original i GIF-formatet. Klicka för att se de skarpa originalen. Ser också dessa usla ut, högerklicka och välj "se bilden" .

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
"The soul is sold not to the devil for money, but to money itself when it becomes the measure of worth rather than the affirmation of value." /James Hillman - Alchemical Psychology (2010, s.143)

Västerlandets store logiker & mystiker Platon
ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)onsdag 11 januari 2017

Internetskadade rasisten fick dödsstraff

Dylann Roof är helt klart sinnessjuk, men får likväl dödsstraff för rasistmordet på 9 färgade kyrkobesökare i USA.

Om man skiftar från ett tidigare inläggs månascendent till en solascendent blir detta uppenbart:


Ur Solens, intelligensens och handlingslivets planet, kollapsar plötsligt hela den astrologiska berättelsen. Solen och sinnets Måne ägs båda av välgöraren Jupiter men den här planeten kan också vara källa till tom uppblåsthet och falska inbillningar. 

Utifrån den agerande och grundläggande kognitionens Sol hamnar nu psykets Måne i ett världsligt framhävt hörnhus vilket tyder på att detta psyke kommer att handgripligt interagera med omvärlden (och då ur en makthavares tiondehusperspektiv). Samtidigt ägs både Sol och Måne av Jupiter som står i det onda 8e dödshuset så att både själ och hjärta (Måne och Sol) har ett tillflöde av svart och dödlig mentalitet. Välgörenhet och död kopplas samman. 

Här, för en gångs skull kan man hålla med den fege Fredrik Reinfeldt om att "visoner är farligt" - det är ingen snygg visionär axel vi ser mellan den av dålig karma belastade Jupiter och dess egen ägare Venus som dessutom opponerar sitt redskap från andra huset (Dödsrikets port/egna resurser). 

Samtidigt är det överfullt av problematiska placeringar i det 12e huset för världsliga förluster. Underjordens herre Saturnus ropar starkt, hemma i ett hus som står utanför världen och naturligtvis är inomvärlsliga Solens värsta fiende! (Faktum är att Solen i Fiskarna själv är något av en paradox eftersom tecknet motsvarar 12e huset och har en tendens att ge upp världen. Dödsdriften är enorm i det här horoskopet, sett ur Solens perspektiv.)

Om man ser till horoskopets totala brist på förankring i den gripbara verklighetens Jordelementet, blir det lite klarare hur vissa helt inte inte bör titta på tv eller hänga framför bildskärmen på internet hela dagarna, som Dylann Roof gjorde. Det befinner sig i en insubstantiell verklighet av som består i att de tittar på (vision/Eld) synliggjorde tankar (Luft) och låter sig gradvis indoktrineras eller vanställas på insidan. Snubben var helt skadad av all smörja han i sin kompletta obegåvning svalt genom att hänga på dåliga sajter. 

Missa inte att gränsdragningens Saturnus är utslagen genom 12e huset och så även kritikens Merkurius. Välviljans Jupiter är på något sätt vurpad genom sin position i det andra av de tre onda husen, och jämviktens Venus är helt förstörd genom att till att börja med stå i egocentrerade Väduren och därtill disponeras av krigarplaneten Mars som kopplar samman med skarprättaren Saturnus i "förlustens" hus. Är det någon mer än jag som ser en potentiell massmördare i dessa indikationer. Ibland lägger sig pusselbitarna nästan av sig själva.

Men det är bara en tankelek. Solascendenten och månascendenten används inte separat i Indien utan tjänar bara som "andra utlåtande" över tendenser man tycker sig se i det primära horoskopet. Och det kräver som bekant känd födelsetid, vilket saknas här.


Bonusspaning

Att uttala sig generellt utifrån en solascendent verkar ju i sig dödsdömt! Det naturliga är väl att först granska andra med snarlik signatur och se om det finns någon trend... Här är de fem jag hittade bland över 9400 kartor som delade Dylann Roots placering för Solen, Månen och Jupiter. Och naturligtvis var alla inte akut sinnessjuka. Men... 

  1. Anonym;14.3.1863; 9:00
  2. Joseph Barbera;24.3.1911;12:00
  3. Michael Parkinson;28.3.1935;12:00
  4. Berthold Gustavsson;25.3.1946;12:00
  5. Leonardo Marino;27.3.1946; 0:15
  6. Dylann Roof;3.04.1994;12:00

Anonym född 1863 var ett fall från Charles Carters The Zodiac and the Soul. Mannen blev mentalstörd och utvecklade en så svår fobi att han inte förmådde lämna sitt hem. Han blev tvungen att lägga ner sitt företag pga detta. Väldigt likt Dylann Roof som satt hemma och gjorde sig själv galen via nätet! 

Man kan minnas att Solen i Fiskarna drar mot avskildhet och att dess disponent Jupiter står så illa den kan göra i onda 8e huset och i ett tecken som BORDE ha att göra med harmoni mellan människor att göra.

Barbera är en författare, och det är allt jag noterat om den saken... Men en googling visade att han tillhörde den amerikansks drömfabriken och var ena halvan av duon Hannah/Barbera med knäppa tecknade serier på sitt samvete, Familjen Flinta inte minst. Ett mer harmlöst exempel på Fiskarnas eskapistiska och drömska tendens (och Skyttens frihets- och utforskarlängtan). Utifrån den antika tanken att "Jupiter fröjdar sig i Vågens tecken" måste man utgå från att Barberas fysiska ascendent placerar Jupiter i något mycket fördelaktigt hus!

Parkinson är förstås den berömde brittiska tv-personligheten som satt i en fåtölj under årtionden och intervjuade världskändisar. Levde i en avskild drömvärld kan man säga... Men troligen samma som med Barbera, den jovialiska Jupiter var väldigt tydlig i hans personlighet.

Gustavsson är en moderat politiker som sitter i Stockholms kommunstyrelse. En obehaglig privatiserare och säkert en som tycker det är utmärkt att kalla stan för "Skandinaviens huvudstad". Högerfolk är dåliga på sanning men desto mer förtjusta i reklambranschens patologiska lögnmentalitet. På något sätt passar den här politikern i det bolagiserade Stockholm i en grupp av mentalstörda människor...

Marino, slutligen, dömdes för medhjälp till mord. 

Det är på det hela taget knappast någon imponerande skara som resulterade av den här sökningen på psykiska parallellfall till den unga och inbilska massmördaren. T.o.m. de två lyckade (Barbera, Parkinson), valde vad man kan kalla eskapistiska verksamheter, lättviktigt fluff.
 

1 kommentar:

  1. En till med samma signatur är den brittiske skådespelaren Julian Glover (Bondskurk i Ur dödlig synvinkel, kung Rickard Lejonhjärta i TV-filmen Ivanhoe som visas i Sverige varje år, Quatermass and the Pit, Rymdimperiet slår tillbaka, Indiana Jones och det sista korståget, m fl). Född dagen före Parkinson.

    SvaraRadera