Till nya besökare, en kunskapsteoretisk länk:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

ESTETIK:
Blogger/Google förstörde en gång mängder av bilder från de första åren vid ett omskapande av usla miniatyrer av original i GIF-formatet. Klicka för att se de skarpa originalen. Ser också dessa usla ut, högerklicka och välj "se bilden" .

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
"The soul is sold not to the devil for money, but to money itself when it becomes the measure of worth rather than the affirmation of value." /James Hillman - Alchemical Psychology (2010, s.143)

Västerlandets store logiker & mystiker Platon
ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)tisdag 24 januari 2017

Demokraten som avslöjade Obamas hemliga stöd till IS (för att störta syriske härskaren)
She doesn’t move the way we used to imagine a progressive hero moving, but she’s easily the most clear-eyed rebel in DC right now.


En politisk världsskandal är på väg att rullas upp men som inte kan förvåna någon som vet hur USA bedriver sin onda och falska utrikespolitik! 

Jag fick just syn på den virala delningen i mitt FB-flöde och nöjer mig med att notera att den här Demokratiska visselblåsaren är en krigsveteran från Irak och född på Samoa. Hon är andlig och tillhör hinduismen.

Det räcker f.n. att notera visselblåsaren eller sanningsvittnet Fiskarnas starka aktivering i horoskopet och hur starkt SATTVA GUNA - Ljusets kvalitet - genomlyser det här födelseögonblicket. Inte en enda planet i Mörkrets kvalitet! Kvinnan ser faktiskt alltigenom god och medveten ut! 

För ett förflutet i det militära kan man notera hur den strikta Saturnus (hackordning) håller frihetens Jupiter i herrans tukt och förmaning.

https://friendsofsyria.wordpress.com/2017/01/19/democrat-congresswoman-just-confirmed-americas-worst-nightmare-trump-was-right-from-the-beginning/


En bakgrund, USA:s lkända dubbelspel, gavs dagen innan samma sajt:

https://friendsofsyria.wordpress.com/2017/01/23/heres-how-and-why-the-us-has-been-helping-isis-take-deir-el-zour/
 
I en tidigare artikel tecknas kvinnans bakgrund och stöd för Bernie Sanders trots brutala härskartekniker från Hillary "krigshetsaren" Clinton. Snacka om att Demokraterna var den mörka sidan under det gångna valet. Eller, det kanske var som ett val mellan pest och kolera...

https://friendsofsyria.wordpress.com/2017/01/21/while-others-bickered-about-whats-happening-in-syria-tulsi-gabbard-went-there-to-find-out/


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar