Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


tisdag 31 maj 2016

Bipolära DN, inte kreativ utan bara sinnessjuk




Fullständigt utan rim och reson byter DN efter halva dagen ut förstasidans vinjettbild och rubrik till artikeln om att bipolaritet inte borde sjukdomsstämplas eftersom de dumfega svenska arbetsgivarna (som upplever sådana problem med matchningen) sorterar bort allt som inte luktar fitness och slickad nazifrisyr.

Man kan undra varför. Kanske bildredaktören själv är svårt manodepressiv och efter några timmar fick spel av den migränframkallande första bilden? Eller för att han korttänkt börjat med att illustrera artikeln så att betoningen lades på "kaotiskt kludd" (sinnesjukdom) men efter några timmar nyktrar till och inser att man ju måste visa vilka ljushuvuden ("glödlampa") vi har att göra med?

Inte konstigt att svenska medier har lönsamhetsproblem om det är så här de använder sina arbetsdagar, inskränkt duttande med det egna materialet!

Men samtidigt berättar bytet av rubrik sitt eget sorgligt småaktiga språk. Under dagen tillkommer ordet RESURS. Så det är Mammon och lönsamhetstänket som skulle framhävas lite bättre, INTE konstfullheten (utbytta bilden) som texten också handlar om. För vi vet ju att DN och Svenskt Näringsliv hatar den olönsamma kulturen, en börda och sannerligen ingen resurs för Sverige. Men krigsindustri och högteknologiskt programmerade flygplan, det är grejer det.



Flyktingdöden till havs och blylodets Saturnus



SvD skriver: "Att antalet döda ökat jämfört med förra året tycks inte kunna förklaras av att fler gjort resan över Medelhavet. Antalet människor som anlänt till Italien hittills i år är drygt 47 000, nästan exakt lika många som under samma period förra året, enligt IOM:s siffror."

Så kommer hårda siffror som, om man så vill, bekräftar bloggens astrologiska prognos från tidigt förra året på "snålare tider" när den välgörande Jupiter inte längre står i havets eller modershägnets tecken Kräftan utan lämnar döden i vattnet fritt spelrum.

Det var ju så att Saturnus i rollen som Döden nu en längre tid befunnit sig i Vatten-tecknet Skorpionen så att dödssymboliken är dubblerad. Men så länge den beskyddande välgöraren färdades genom havets tecken Kräftan mildrade den senare Saturnus verkningar via sin 120-gradersaspekt.

Men så, cirka klockan 13.00 (UT) den 14 juli förra sommaren gjorde Jupiter entré i Lejonet och fick därmed ett helt annat förhållande till Döden. Illgöraren Saturnus kastade nu sin långa hinduiska 270-gradersaspekt mot välgöraren. Detta tolkade bloggen alltför snävt, som att opinionen mot lycksökande tiggare i Sverige skulle hårdna. Men regeringen saknar kraft i nyporna och istället blev det en mycket större fråga som "svarade" på den kosmiska väderväxlingen.

SvD skriver inte vilket tidsintervall IOM (Internationella organisationen för migration) jämför, men det måste röra sig om de inledande månaderna 2015 och 2016, så att Jupiters förflyttning till nytt tecken skulle kunna tjäna som en bekräftelse på den astrologiska diskurs som den här bloggen - märk väl - experimenterar med. (Bloggaren har aldrig intresserat sig nämnvärt för den uppsjö av prognosmetoder astrologins olika grenar utvecklat.)

Med de långsamma planeterna verkar det dock legitimt att begrunda tematik med global räckvidd, som t.ex. det faktum att lycksökare Jupiter) från världens alla hörn just nu har oflyt i sina försök att ta sig till där de gamla pengarna (Saturnus) vistas. Åsa Romson schavotterades av diverse mörka krafter inom medierna, men hon hade helt rätt som kallade Medelhavet vårt nutida Auschwitz. Fort Europa ÄR Saturnus, Liemannen, de gamla pengarna, den snåla och djävulska slavdrivaren! Jupiter representerar alla dem som söker "lätta lyckan" (i fantasiländer som visar vara ett slutet Fort Europa). Dessa horder av människor har väldigt lite har att hämta när Saturnus (nu i bemärkelsen restriktioner och armod) tynger ner dem. 

Å andra sidan har bloggen också kommenterat den ökande kritiken mot odugliga politiker som bör följa då stränga Saturnus aspekterar "tillväxtens" Jupiter i LEJONETS (ledarskapets) tecken. Om man begränsar sig till enbart Sverige har idag en viktig partisympatimätning publiceras av SCB. Men det är naturligtvis inte Löfvens eller Socialdemokraternas makalösa brist på ledarkvaliteter som belönats enligt siffrorna utan enbart ledarnas nervösa försök att vända väljarflykten till SD. 

Ledarna har nu lyckats med detta, men AB:s ledarkrönikör Anders-nånting måste vara bakom flötet som tror detta är en framgång för Löfven, som, säger Anders-nånting skadeglatt, högern minsann inte tyckte att han kunde tala ur skägget. Men inget har ju hänt, vi är bara tillbaka på ruta ett igen, med en färsk statsminister som inte tror någon vet skillnad på höger och vänster längre. Att han och den högervridna styrelsen glatt vill kasta folket åt Rovdjuret - USA/Nato - visar att förvirringen är total i det som en gång var åtminstone till hälften genomförd socialdemokrati.

SCB:s mätning säger egentligen ingenting om något. Detta är bara pseudonyheter för att hålla folkmassan borta från de viktiga frågor de borde protestera mot: Dambergs (högersosse) försök att ytterligare låta USA ockupera svenskt territorium. Sverige är under invasion och alla medier berättar tvärtom-nyheter och söker stämma i ån genom skräckhistorier om "ryska troll". Jag tror fler och fler svenskar nu har lärt sig hur den här mediacirkusen går till.



Shakespeare-synkronicitet



För att ge om än inte legitimitet så åtminstone lite eftertryck åt vad som kunde uppfattas som ett antisemitiskt uttalande i inlägget om USA:s frihandelstricksare, åberopade jag Shakespeares ofördelaktiga porträtt av köpmannen i Venedig (en pjäs jag varken sett eller läst annat än i referat).

Mindre än två timmar därefter upptäckter jag att SvD idag har en understreckare med rubriken "Shakespeare klär av vår tids makthavare". När man ser att artikeln publiceras 7.15, samtidigt som jag sitter och knackar ned den egna texten, publicerad 7.45, kan man verkligen tala om ett sammanträffande av djuppsykologen Carl Jungs synkronistiska typ.

Visserligen är det jubileumsår för författaren så artiklar om honom är frekventa. Tidsramen för vad som kan gälla för synkronicitet måste därför krympas avsevärt. Därför den petnoga redovisningen ovan.

Enligt Oxfordianernas teori, att författaraliaset "Shake-Speare" bäst knyts till greven Edward de Vere, kan det förstås också intressera att månnodsaxeln Rahu/Ketu detta jubileumsår ockuperar den kosmogoniska axeln Lejonet/Vattumannen (Medvetandecentrum/Begreppslig Miljö). Jag har tidigare föreslagit att författaren är en slags blek kopia på Gud som i sin litteratur skapar miniatyrvärldar. Under detta jubileumsår råkar händelsevis celebrationens Jupiter befinna sig i tecknet för det kreativa centrat, den själsliga jag-identitetens tecken Lejonet. 

Utfransning. Lejonet är autören, solögat som skapar genom att se (visioner). Möjligen är Skaparen bunden till sitt eget medvetandeinnehåll (Vattumannen ) så att grekerna hade rätt: varje gång världsskådespelet slutförts - Skaparen har "sett allt", måste universum brinna (ekpyrosis) för att sedan starta om igen på exakt samma sätt, bara att ingen har överlevt för att minnas det. Ingen förutom de som aktiverat sin solära jag-identitet. 

Dessa gudavarelser kan ännu i skådespelen av mindre magnitud än det ultimata spelet (som är?) t.ex. återkalla minnen av tidigare liv. Men på den nivån att man reinkarnerar hela universa har den mäktiga Själen naturligtvis för länge sedan lämnat de enskilda människoliven långt bakom sig. På den här nivån är det så enkelt som att Medvetet Liv föder fortsatt Medvetet Liv. Det är detta som betecknas av löparen som överräcker den olympiska elden till den som står näst i tur, tanken om obruten kontinuitet i det inre, i Själen, trots att det yttre spelet alltid når ett slut.

Genom den begreppsliga miljöns (konceptionernas) Vattuman passerar södra månnoden mellan den 30 jan 2016 och den 18 augusti 2017. Även om inte Edward de Veres födelseklockslag finns bevarat, är det intressant att den "halshuggna" södra noden - den som döljer huvudet/identiteten! - i år (och nästa) rör sig genom grevens indirekta (ljusåtergivande) måntecken - Vattumannen! Den som förstår astrologin noterar den harmoniska logiken.

Och det blir än lustigare. För utifrån den standardiserade lunchtimman för horoskop utan känd tid, ligger för tillfället den ständigt backande södra månnoden på triggeravståndet (1°) till grevens Måne! 



Jubileet pågår naturligtvis hela året men det lustiga är att det är idag bloggaren "aktualiserar" den här potentiella kopplingen genom att ventilera en snarlik tanke till den hos Theresa Benér i SvD, sedan upptäcka detta och slutligen finna att Ketu som döljer huvudet matchar grevens indirekta, lunära indikator. Månen "är" Shake-Speare medan Solen i Väduren således är den direkta eller explicita andliga identiteten - Edward de Vere.

"Shakespeare är som världen eller livet. Varje epok finner hos honom det den söker och det som den själv vill se", citerar SvD en annan källa. Jämför detta med grevens kosmogoniska faktorer. Solen upphöjd i Eld, Månen i summan av alla konceptioner - Vattumannen - och, inte att missa, Vattumannens härskare Saturnus i realpolitikens och maktambitionens Stenbock, en position bloggaren uttalat sig negativt om flera gånger, senast i samband med TTIP... 

Mer allmänt har jag pekat på hur styva i korken och oförmögna till självdistans de människor verkar bli där en dominant planet står hemma i härskarläge och därmed saknar en externt placerad disponent. Greven var en vanvettigt självupptagen man (som adeln alltid varit). "Egenmäktigheten" (Väduren/Stenbocken eller Eld/Jord) uttryckte han i sitt liv genom en excentricitet som inte gav ett "rat's ass" för de hovliga kretsarnas mingel. Redan detta tyder på en person i god position att uttrycka kritiska politiska åsikter genom pjäsförfattande.

Kubakrisen och USA:s allmaktsfantasier

Föregående inlägg om USA:s chefskrämare Michael Froman som söker rädda landets roll som världshärskare genom diverse frihandelsavtal som syftar att ge fortsatt frisedel åt den amerikanska rovkapitalismen, innehöll en kort referens till Kubakrisen. Denna utbröt då Saturnus stod i samma tecken där Froman har sin våta dröm om att spela Världsdiktator.

Så varför inte kort kommentera horoskopet för president Kennedys morgonmöte efter att man upptäckt ryska missiler på kubanskt territorium - startskottet för Kubakrisen?



Redan de fyra elementen varskor vilken nivå dessa psykopatiska pojkar som styr världen leker. Jord och Vatten och fienden (precis som i Fredrik Reinfeldts horoskop) är förstås Mänskligheten eller Folkstyret (Vattumannen i 6e fiendehuset). En borgare kan inte förstå detta, lögnen har fyllt hennes varje cellkärna, men Vattumannen är faktiskt SOCIALISMENS TECKEN, symbolen för en mänsklighet som vuxit upp och kastat armbågande och råttaktig konkurrensmentalitet överbord. 

Men detta är alltså Kubakrisen ur USA:s perspektiv och det är det landets intellektuella höjd som horoskopet avslöjar. Lustigt nog påminner kartan en hel del om deras nationalhoroskop, här har landets 11-husideal Jungfrun ("var och en sin egen lyckas smed") blivit ascendenttecken och det för USA så viktiga neurostecknet Kräftan (trygghet, protektionism) blir den självtjänande Jungfruns naturliga 11e husideal. 

Men det intressanta är makt- och gränsdragarplaneten Saturnus och hur den vid krisens början GRADEXAKT kombineras med den södra månnoden/Ketu - halshuggningens nod. Bläddra ny visare och läs om Froman chefen över USA:s försök att pressa in Europa i den rike onde storföretagarens krav på att INGEN SKA FÅ RÖRA VID HANS PROFIT. Här klarar mycket. Froman och Kubakrisen är barn av samma Zeitgeist, och Ketu/Saturnus-konjunktionen - krossat ledarskap i femte ledarhuset rimmar perfekt med USA:s panik vid detta morgonmöte när det som de aldrig trodde hända, faktiskt hände. 

Som ett komplement till det knäckta 5e ledarhuset visar därför den fallna Mars i Kräftan i 11e "idealhuset" hur USA faktiskt stod helt utan handlingsplan (läs Wikipedia-artikeln) och hur överdriftens Rahu med fallna Mars indikerar den vånda som fyllde den låga näringssjälen (Vatten) under denna period. Fast det handlade förstås om mer än näringslivet. Ur USA:s synvinkel var det nu en fråga om världsherraväldet, som USA trott sig sitta någotsånär säkert på och som nu tycktes halshugget (Ketu).

Wikipedia har också klockslaget kvällen innan (20.30), då inrikesministern efter en notifikation från CIA valde att vänta till nästa morgon med att meddela presidenten. 


Det här horoskopet är precis lika intressant eftersom Djävulens stjärna Algol stiger över Washingtons östra horisont - dvs. USA:s hjärnspöke visar sig, deras egen inneboende världslighet som de projicerar på ryssarna. Det är möjligt att inrikesministern behövde flera timmar att samla sig så att CIA:s rapport i själva verket överräcktes ganska exakt då Månen ("homeland security") strök över den onda stjärnan Algol, den bibliska Satan eller Anklagaren. (Jag skrev in "Mammon?" på kartan, men associationen till bronstjuren på Wall Street var kanske inte så passande att utveckla just här.)

Det kanske mest intressanta med denna period när USA upplevde sig stå på randen av ett nytt världskrig är hur tydlig symboliken är som bildas av den fallna Mars opposit Saturnus i starkt negativ kontrollposition. Saturnus sägs representerar fruktan (lustigt nog) och har därför en släktskap med den fallna Mars i Kräftan som indikerar hur alla röda varningssignaler larmar vilt och besinningslöst. 

(Saturnus som fruktan förklarar i hög grad alla dessa hårdkokta typer med pokeransikten som aldrig medger ett misstag. Maktens planet är kanske psyopatens planet. Antiken korade den definitivt till den stora "illgöraren", men det var kanske främst pga. dess uppenbara koppling till döden.)

Den kanske mest kroniskt skräckslagna och kontrollfreakiga kvinna jag känt hade just denna 1962-opposition, och det är tyvärr en astrologisk figur som tycks teckna riktigt dålig karma från tidigare liv. Troligen kollektiv karma eftersom aspekten ligger på himlen en längre tid. Den skickliga författaren till en serie ordrika texter om månnodernas positioner talar dock bara om noderna som sådana eller noderna i tecknen separat, men väg i samband med Kubakrisen dessutom in de två naturliga illgörarna i maktkamp mot varandra! 

Det är därför jag dristade mig till att spekulera över den judiska chefskrämaren Froman i ett tidigare liv som nazist. Kubakrisen är under uppsegling samma år då han föds och han är säkert helt märkt av denna amerikansk-ryska rysare inte mindre än av det judiska kollektiva traumat Förintelsen, vilket hans själ tycks ha haft att göra med på ett närmare sätt eftersom återfödelsen skedde under de stjärnor dem skedde under.

Den som är förhållandevis tom i sinnet kan pröva att "rida på" de astrologiska budskapens bärvågor och själv notera historiska "noder" som fungerar som korresponderande lågvattenmärken.


Michael Froman, den onde rike mannens bulvan (frihandelsavtalet)

SvD hymlar knappast om vems sida tidningen står på i frågan om Rovkapitalismens försök att ta kontroll över Europas folk via EU och frihandelsavtalet TTPI. Som korrektiv till denna monströsa desinformation svenska borgare utsätts från kan man med fördel läsa gårdagens artikel i The Guardian om det frihandelsavtal (CETA) som redan skrivits under mellan EU och Kanada (ännu ej ratificerat) och som visar vilken dystopisk framtid dumsvensken står inför om han låter Etablissemanget hållas och genomdriva detta. Som SvD dock medger, är Sverige den nyttiga idioten i detta drama och har alltsedan vårt inträde i EU varit USA:s marionett. You don't say!


För den här bloggens vidkommande är det fascinerande att upptäcka extremismen i horoskopet för Michael Froman, USA:s chefsförhandlare i landets alltmer desperata försök att behålla sin roll som världsdiktator. (Detta handlar, som The Guardian säger, enbart om den superrika klicken - de stora företagsledarna och bankirerna - och deras försök att behålla sina privilegier. Varför folk vänder sig mot frihandelsavtalet beror på att de börjat fatta att detta är De Rika mot De Fattiga (de senare innefattar den stagnerade medelklassen som kan se i månen efter hoppet om att få segla med på de privilegierades skuta).

Jag tror det var en amerikansk terrorgalning - en massmördare som prickade människor med gevär från ett tak - som för första gången öppnade för att den "kreativa" kombinationen av Eld och Vatten kan slå över i gränslöshet och extremism. Chefsförhandlaren för de superrika är av allt att döma en sådan här psykopat. Och vem förväntade sig något annat? Läs boken om Londons finansdistrikt, Simma med hajar, för den senaste i raden av bekräftelser på att streber har någon slags psykopat-gen i sig. 

Dessa "over-achievers" är inte att förväxla med den allt mer positiva skattningen av adhd-nervöst kreativa typer som DN skriver om idag - dator- och mattegenier med bokstavssjukdomar beskrivs uttryckligen som dem som inte pallar demonin i Londons finansliv utan stöts ut. Räknenissar utan bokstavsdiagnoser blir de verklige kallhamrade djävlarna i den onda västcivilisationens hjärta. Att en eller annan rubrik varnar för att Brexit skulle skada Londons position som finanscentrum är således enbart av godo. Världen behöver bli kvinna nästa korruptionens nästen!


Visst skulle detta - i ett annat sammanhang - kunna vara ett horoskop bloggen lovprisade! Här finns en klart lysande och hypereffektiv Eld: sinnelagshoroskopet blixtrar av mental vighet eftersom Månen i Väduren bottnar i Mars som vitaliserar intellektets tredje hus via Luft-tecknet Tvillingarna. Att kombinationen också är exempellöst självisk är en annan sak...

Och drivet i horoskopet! Solen i sitt härskarläge i chefskapets Lejon och därtill välsignad av kungamakarens stjärna Regulus! Utifrån sinnet i 1a huset faller Lejon-Solen perfekt i Solens naturliga femte hus för Etablissemangets exklusiva skara. Detta är visserligen en karta med okänd födelesetid så man ska inte överdriva, men det är uppenbart så att Froman i sin egen subjektiva fantasi alltid sett sig som utvald, som en ledare, och det slår mig plötsligt att hans efternamn tyder på judisk börd. 

När jag kollar Wikipedia (som bekräftar), ser jag först av allt att hans företrädare Miriam Shapiro har ett både ett judiskt för- och efternamn. Det är som om Shakespeare och hans antisemitiska porträtt av handelsmännen i Venedig här får vatten på sin kvarn! Det är tråkigt att se den sekuläre juden falla så låg i historien att de ägnar sig på den fulaste typen av dubbelspel, den som kombinerar kommersialism med maktanspråk! När allt kom omkring var det ju judarna som vid tiden för Jesus födelse skapat världens första fungerande egendomsgemenskap.

Så vad skadar det här horoskopet som annars skulle kunna ha varit en så klarsynt ledare? Sinnelagshoroskopet avslöjar med all önskvärd tydlighet en av bloggens tidiga och primitiva kategorier: "egenmäktighetssyndromet". Månen i Väduren är som sagt subjektivist, den tar allt personligt (snar till ilska!) och utgår från personens sinneserfarenheter snarare än människans "ängel", det opartiska högre perspektivet. 

Men sedan är Froman född det olyckliga året 1962 (se Kubakrisen), som öppnade för så många låga själar som nu återföddes till jorden efter en tid på "andra sidan". Jag tror världen fick ett distinkt inflöde av nazister från Andra världskriget (för att inte tala om oerhörda mängder krigsoffer) och lite spekulativt skulle man kunna misstänka att Froman paradoxalt är en nazist som ALLTJÄMT I SIN SJÄL SÖKER SKAPA DET TUSENÅRIGA RIKET - paradoxen är så klart att han nu återfötts i den judiska blodlinjen. Kanske kan onda själar vara "taktiska" även från himlen, och i så fall inse att maktambitionen - Hitlers tusenårsrike - bara kan infrias genom att födas till pengar. Själen kan vara skadad men efter ett liv som nazist har man "levt ut" sin rasism och är mogen att söka ett nytt motiv för jordelivet och att ta plats i en judisk blodslinje är irrelevant för själens nya viljesatsning - som kan ses genom såväl Solen som horoskopets atma karaka

Men missa inte hur 10e makthuset spelar in i denna fråga. Här ser vi sinnelagets egenmäktighet i kombinationen av Väduren och Stenbocken ("andens brutalisering" genom det friktionsfyllda mötet mellan Eld och blockerande Jord). Att sinnet begärligt ruvar på en Saturnus-i-härskarläge-i-Stenbocken i 10e huset innebär inget mindre än att Michael Froman åstundar världsherravälde! Här är då faktorn som synes korrumpera den i sig så rena och "utvalda" Elden. Istället för att bli ett nobelt Lejon blev han en maktorienterad skit.

Lyckligtvis kommer Froman att misslyckas totalt med sitt och USA:s frihandelsavtal. USA är uträknat och aldrig så många illistiga ränker kan ändra Ödets förprogrammering. Den observante har förstås redan noterat att USA:s chefsmånglare har maktplaneten Saturnus kopplad till södra månnoden där demonens hybris när vägs ände och blir halshuggen. Södra månnoden är den punkt där den uppblåsta SUBLUNÄRA SFÄREN - alltså näringslivet i dess mest sjukliga och näriga aspekt - punkteras i halshuggandet och gradvis sjunker nu Månen ner från sin arroganta bana HÖGRE ÄN SOLENS BANA och vandrar fjorton dagar på sydliga latituder. 

Att frihandelsavtalet (=Froman själv) stött på ett tilltagande motstånd, kan enkelt ses i rådande transiter och det är förstås den negativa och tröga och begränsande Saturnus som från dödens Skorpion kastar sin sextiogradersaspekt mot Fromans natala Saturnus. Och den går så från Fromans "blindfläck", hans åttonde hus för korruption och död. Husets symbolvärde i kombination med Saturnus symbolvärde visar hur röta satt in och anfäktar Fromans (och därmed USA:s) position.

Det här var bara några impressionistiska stycken, men naturligtvis skulle man kunna använda Fromans horoskop för att granska utgången för TTIP lite mer långsiktigt. Men för det skulle man verkligen behöva ett exakt klockslag även om den subjektivistiska månkartan är väldigt träffsäker i avslöjandet om Fromans sjukliga maktfixering.

I södra månnoden/Ketu kan man ev. också se en önskan om att bestraffa alla dem som ifrågasätter hans och hans USA:s överhöghet, denna nod verkar då och då indikera pennalister. Froman i synnerhet (som dominant Lejon) torde vara en av dem som också är redo att halshugga andra och bestraffa dem, och i 10e makthuset då främst pga. insubordination och för att de har mage att utmana nummer ett (USA) i rollen som Makthavaren.

Vidrigheten i Fromans 10e hus påminner i hög grad om varningarna om hur amerikanska storföretag kommer att kunna stämma europeiska regeringar för att deras miljöpolitik förorsakar den onde rike mannen inkomstbortfall. TTIP-avtalet kommer att tillåta amerikanska affärsjurister att stämma skjortan av länder som har omsorg om sina medborgare. Detta kallar nu SvD desinformation som Froman är på plats i Sverige att tillbakavisa. Jo visst! Men den här bloggen har hans sinnelagshoroskop och när man tittat sitt mätt på ljusshowen (Elden) börjar man se allt mörker... 


PS. Månen har under Fromans födelsedygn ingen chans att hinna passera Merkurius i Lejonets 24 grad. Det blir alltså kommunikatören och handelsmannen som tar rollen som atma karaka för själens begär i detta jordeliv. Men utifrån det egoistiska sinnelaget blir Merkurius en verksam illgörare, go figure! Och pengarnas Venus står i olyckans 6e hus, ägd av denna den onda handelsmannens Merkurius i Etablissemangets (ledarindividernas) 5e hus. Sinnelagshoroskopet innehåller styrka och instinkten att ta befäl, men se fallgroparna!

Som avslutning: ingen kan missa vilken styrka och maktorientering som fyller horoskopet från början till slut. Passar rätt bra för USA:s onda chefskrämare, gör det inte?

*****

Se också en fristående utvikning i Kubakrisen och USA:s allmaktsfantasier

söndag 29 maj 2016

Sveriges Radio förstår inte sitt eget programinnehåll (scientism)

Upptäckte just ett avsnitt av P1 Filosofiska rummet i ämnet scientism, som bloggen då och då nuddat vid. Tyvärr pratade särskilt den animerade kvinnliga filosofen så snabbt och invecklat för en trött lyssnare en söndagsmorgon att jag slog dövörat till och letade upp födelsedatum för en riktig åsna som nämndes vid namn tidigt i programmet. 

Det var biologen och ateisten Edward O. Wilson som nämndes som prima exempel på scientism som en sektsyn med allmaktsanspråk identisk med den attityd de svenska Humanisterna brukade projicera.




Det är för övrigt fantastiskt hur det förvända Sverige har en public service som lyckas pervertera programinnehållet och som programförklaring på sajten väljer just den definition på "scientism" som jag tror programmets tre deltagare alla vände sig mot! (Se bilden ovan.) 

Är det Urban Ahlin som haft ett finger med även här, han som EGENMÄKTIGT släppt in Humanisternas scientism som likvärdigt alternativ till kristendomens världsbild i Riksdagen? 

Se:

Humanisterna lobbar in djävulsdyrkan i Sveriges riksdag (mars 2016)

Vem äger Urban Ahlin? (maj 2016)

Tilltaget och bristen på mothugg från något håll i landet är så graverande att svenskarna inte själva verkar inse vad detta redskap till politiker gjort. Ahlins egenmäktiga förfarande ska ses som en del i ett meningssammanhang där legitimeringen av Humanisterna går förstås hand i hand med KTH-andan och svensk teknologi. Den svenska scientismens kontext vetter ytterst förstås mot landets vapenexport (där ligger de stora pengarna) och vårt prostituerande oss själva för USA. Scientismen och Urban Ahlin är vad svenskarna fått på halsen eftersom de inte hade vett att välja världsbild med lite större omsorg utan gav teknokraten fria tyglar.

Utfransning. Den svenska tekonologifixeringen som går hand i hand med scientismen inkluderar vad bloggen kallat "it-fascism", som ett annat SR-reportage idag adresserar: teknikerna som sitter i skatteparadis för att kringgå svensk lagstiftning och lurar skjortan av den allt mer korkade svenska befolkningen som lurats in i den syndaflod av nätcasinon, vilka uppenbarligen bara är kosmetiska varianter på samma grundteman, alla förda till "marknaden" av en handfull it-entreprenörer.

Speciellt löjeväckande är att samma lurendrejeri saluförs som "norskt casino" och "norrländskt" (komplett med en saktmodig älg som pratar med stark dialekt). Det är samma design på den "norska" och den "norrländska" casinologgan, men jag antar att de arroganta it-fascisterna inte räknar med att torskarna ser värst djupt in i den här rövarhålan...

Den arroganta biologisten Wilson då? Enligt programmet tyckte han att man kunde avskeda alla filosofer och låta biologin förklara människans etiska sensibilitet. Hans inskränkta syn på vad den etiska fakulteten är, representerar något långt fattigare än Aristoteles Aktiva Intellekt. (Aristoteles nämndes uppskattande i programmet och hans rika analys jämfördes med vår egen tids urfattiga diskurs.)

Den antika persisk-babyloniska zodiaken gör ingen besviken. Wilson tjänar som ännu ett klockrent exempel på vad den här bloggen upptäckt om och om igen de senaste sju åren. ("Måndag hela veckan" - vad har bloggaren att dra för ultimat slutsats?)



Jag skulle vilja påstå att vi här ser, om inte scientismens mest renodlade signatur så åtminstone biologismens - Wilsons ömkliga tro att biologin har det ultimata svaret på allt. För att så skulle kunna vara måste man till att börja med svartmåla Gud eller tanken på en metafysisk verklighet. Som synes har biologisten en sinnelagsascendent i Kräftan, Månen/psyket hemma i sitt enda härskarläge, den lynniga och opålitliga fru Fortuna som den sublunära sfärens "rådare". 

Månens och Kräftans opålitlighet är sådan att antikens grekiska atomläreanhängare tänkte sig att atomerna "vinglade" eller "svirrade runt" i sina banor (grunden till hela den satanistiska doktrinen om "slumpmässiga variationer" som evolutionens motor). Det här erratiska beteendet sorterar distinkt under Månen eller tanken om en irrationell själ som drivs av kaskader av biokemiska virvlar, och "ingen hemma" i konstruktionen att iaktta förnuftets gränser. Det är förstås den till Kräftan opposita Stenbocken med sin herre, gränssättaren Saturnus, som står för det snustorra förnuftet och även konventionell moral (som sätter gränser för den irrationella själen).

Se nu hur Wilson som den distinkta satanist han är i ett slag lyckas födas med både Saturnus och den metafysiska Skytten helt ur spår! Ur den irrationella känslosjälens perspektiv (Månen i Kräftan) är Skytten - Guds, filosofins och religionens tecken, alltid en källa till olycka och fiendskap - det gränsöverskridande och genuint utforskande tecknet skrämmer skiten ur Kräftan som är haremets och den skyddade privata zonens symbol! Wilson föds ett år då den konventionella moralens och strukturskaparen Saturnus befinner sig i vittberesta Skytten vilket är samma teckenplacering som den här bloggaren har. 

Men för Wilson är Saturnus formalisering av det bortom Kräftans lilla och begränsade (naturalistiska) världsbild en olycka eller t.o.m. en direkt fiende. Den här bloggaren har istället Saturnus som representant för det nionde "skyttiga" huset för religions och filosofi och därtill positionerad i det starka västra hörnet - bloggaren har alltid återvänt till den här typen av ämnen och frågor: de stora frågorna vad som finns bortom Kräftans lilla trygga skyddade verkstad. Bloggaren har således en tendens att formalisera (Saturnus) Skytten, tecknet som alltid representerar det okända som ligger bortom vår värld. 
Exkurs. Det tillhör den västerländska astrologins haveri att tillskriva Skorpionen och dess naturliga 8e hus alla möjliga spännande "övernaturliga" egenskaper, när detta i själva verket är ett alltigenom negativt hus som indikerar den synd själen drar på sig som lierar sig med den Irrationella Själen eller "enbart natur".

Åttonde husets innebörd i antiken tycks ha varit mycket enkel - utifrån detta hus kunde den insatte kalkylera kroppens livslängd. (Alla tre "vattenhus" ägnar sig åt det overkliga lägre livets korruptibilitet.) Talesättet, att "syndens lön är döden", antyder att kroppslig död alltid har sammanlänkats med synd eller överträdelse av något slag. Människan har i sitt inre alltid vetat att hon inte är en del av de naturliga processerna som biologer och andra naturvetare studerar.

Det räcker med en enda ut ur kroppen-upplevelse för att vissheten om detta ska bli total. Synskhet och andra tecken på att själen är aktiverad inuti kroppshöljet istället för förnekad bör studeras utifrån det enskilda horoskopets 9e hus. Det 8e är bara ondska som söker förneka människan det goda, det har inget med "andra sidan" att göra, förutom möjligen den låga nivå där man kan förnimma sönderfallande ekon av det som en gång var levande varelser - spöken.
Den amerikanske biologisten har således en svår problematik i relationen mellan Måne och Saturnus som (som antytt) är ett mycket viktigt par, där Saturnus behöver fungera väl för en korrekt begränsning av det irrationella sinnets tendens att fyllas av populistiskt nonsens (den ena dagen fylls Kräftan av ett, och nästa dag är det något annat att "obsessa" över - Vattenelementet i dess passionerade tillstånd (Rajas guna) - beskriver perfekt vad Platon sade om den overkliga Maya, på den här nivån av (relativ) verklighet strävar de biologiska djuren i ångest för att nå det verkliga men de lyckas aldrig bli verkliga varelser eftersom de satt ribban på fel nivå. 

Moder Natur har en pseudo-evig existens genom att offra sina enskilda väsen men själv leva vidare. De enskilda varelserna lever i en ständig tillblivelse men kan aldrig födas i Vatten. För det krävs Eld, som Johannes Döparen så korrekt påpekade när folket frågade om han var Messias, kungen som skulle komma och sparka USA, ursäkta, romarna ur landet.

Wilsons horoskop ger ännu ett exempel på ett sinnelag vars 11e idealhus faktiskt tecknar ett negativt ideal! Det här området har bloggen knappt berört än, trots att det hinduiska schemat över planeternas "verksamma naturer" formligen ber om att utforskas i djupet! Prova att söka "inom bloggen enbart" på ordparet ONT IDEAL, så hittar du några inlägg som kommit in på det märkliga faktum att många zodiaktecken som ascendenttecken har en verksam illgörare som tillfällig ägare till 11e idealhuset.

Aldrig blir väl denna bakvända situation så tydlig som med biologisten Wilson, som ju har den ständigt livshungrande Kräftan i 1a huset. Vad är det den obeständiga själen hungrar efter (men aldrig uppnår). Jo, elfte idealhuset format som drömmen om Kreaturet, Oxen, tecknet som illustrerar vådan av att IDENTIFIERA SIG MED DEN MATERIELLA KROPPEN.

Kunde en ateistisk biolog som förnekar filosofins rätt att hantera frågor om t.ex. etik beskrivas bättre än genom ovanstående karta? Så här djupt tänkte antikens stora människor. Systemet fungerar alltjämt. I mitt "långa minne" (eng: "far memory") minns jag visserligen inte några scener från något tidigare liv som assyrisk astrolog, en av de många glömda observatörer som mödosamt lade strå till strö och skapade astrologin som system, men ett märkligt besök av en ande vid sängkanten har övertygat mig om att jag ägnat mig åt astrologin, kanske flera gånger i tidigare liv. Kanske är det därför den ser så enkel och genomlyst ut... Den är "kindergarten" och var aldrig menad att vara mer än detta: enkla sanningar som springer ur kombinationen av ett antal byggklossar. 

Västastrologins försök att få ämnet att se svårt och matematiskt och vetenskapligt ut, är helt missriktat - exakt samma urspårning som det teknokratiska väst i övrigt! Forntidens astrologer var konstnärer, artister med syntetiskt seende. Om detta har den holländska metafysikern Oscar Marcel Hinze skrivit i en obskyr bok som jag fascinerat har hänvisat till flera gånger. Det var matematikern, vetenskapsfilosofen, metafysikern OCH SCIENTISMBEKÄMPAREN Wolfgang Smith som ledde mig till Hinzes lilla text - så här sluts en cirkel till avsnittet i Filosofiska rummet.

Att biologisten Wilsons kombination av Oxen och Kräftan representerar raka motsatsen till filosofer med pannan i djupa veck har jag ofta kunna konstatera sedan drömmar ledde mig till den persisk-babyloniska zodiaken för snart tio år sedan. Att jag här för första gången utvidgar synonymen till siderisk zodiak till "persisk-babylonisk" beror på att jag besökte akuttandvården för en tid sedan och fick göra några återbesök i samband med en tandrekonstruktion. 

Jag upplevde under de här besöken en djup och äkta kontakt med den kvinnliga tandläkaren vars udda efternamn, när jag kollade på nätet, är i bruk i Iran (det gamla Persien). Jag nämnde min blogg och mina astrologistudier och då hon verkade uppriktigt nyfiken talade jag ganska fritt ur hjärtat. 

Till råga på allt uppstod telepati när jag natten inför sista besöket drömde kuriöst om att jag sköt mitt datorbord ovarsamt mot en låg svart hylla och slog bort en flisa från hyllans kant. Sen upprepades motivet samma natt i drömmen, men nu som en flisa utslagen från en gammaldags svart LP-skiva. Dröm om min förvåning när tandläkaren nästa dag erbjuder mig att som en generös gest bjuda på en reparation av en flisa i överkäkens ena framtand som jag slog bort redan i unga år! 

Jag var tvungen att berätta om nattdrömmen och beklagade på skämt hur värdelöst det var att drömma sanndrömmar när de ändå var så symboliska att inga vettiga förutsägelser gick att göra utifrån dem. Men faktum är att det inte var poängen. Jag hade avslutat föregående besök dagen innan med att (bara detta är märkligt) uppfordrande säga till tandläkaren att hon "ska tro på själen". "Det gör jag", svarade hon med en gammal själs lugn. Och där, tror jag, skedde en sammankoppling.  

Det var hennes yrkesperfektionism jag drömde om på natten, hon stördes som tandläkare av min bortslagna tandflisa, och efter att vi båda enats om att vi hade eller var själar, var det inga problem för de högre jagen att "känna" på varandras motivationer. Men på låg nivå - i kroppen - kunde jag bara översätta hennes yrkesmässiga perfektionism (hon har Solen i Oxen och Månen i Stenbocken och sistnämnda är hopplösa perfektionister) till två drömsekvenser där jag i båda saknar en flisa i en materiell pryl!

Att min dröm var otydbar var inte poängen. Den gavs istället genom att jag återrapporterade min dröm för tandläkaren. Inom ett dygn efter min konstiga anbefallning att "tro på själen" fick vi nu båda se hur dess existens bekräftades genom min pusselbit från himmelen (drömmotivet) och hennes pusselbit från det rent jordiska! Tandläkaren som trodde på själen har faktiskt en Stortrigon i Jord eftersom den gudomliga Jupiter i Jungfrun binder samman Solen och Månen! Som sagt, en gammal själ. 

Jämför den behagfulla indikationen med ateist-biologen Wilson, vars 11e idealhus tecknar ett "ont ideal" och där Jupiter dessutom perverteras av Satan själv (den onda stjärnan Algol). Ett perfekt horoskop som illustrerar hur pinsamma scientisterna i själva verket är i sin dryga åsikt att bara deras egen trånga världsbild är den som gäller. 

Som vi ser av horoskopet ovan, har vi att göra med en liten och inskränkt människa med stor aggression (Mars) i psyket (Månen). En lättretlig och protektionistisk varelse. Och denna inskränkta sektmentalitet ger Urban Ahlin egenmäktigt samma dignitet som den numera nästan skrämmande liberala Svenska kyrkan. Bloggens mardrömslika vision om ett Sverige som ägs av Djävulen har aldrig varit så tydlig som i dessa tider.

lördag 28 maj 2016

Sveriges himmel har officiellt fallit ner

Med andra datorhaveriet på drygt en vecka måste man nog ändå tolka typen av händelse som att Himmelen tagit tillbaka de antika kinesernas tanke om ett kejserligt mandat - MING - från Sverige. Det har naturligtvis med den antidemokratiska överhetens järnhårda driv - mot folkets vilja - att tvångsansluta Sverige till USA:s intressen (NATO).

Både DN och AB säger lite diffust "lunchtid" för det nya datorhaveriet (nu tydligen begränsat till Arlanda flygplats), men låt mig peka på hur fascinerande DET STORA KORSET I DEMONERNAS KVALITET TAMAS kickar in halvvägs genom lunchtimman, närmare bestämt 12.31.08 vid Stockholms koordinater. Exakt denna minut når Månen Vattumannen så att samtliga himlakroppar utom Merkurius bildar det stora korset (IT-planeten Merkurius drabbas också eftersom dess disponent är Mars i mörker och angripen av rättskiparen Saturnus):




För vilken gång i ordningen kan bloggen publicera ett horoskop som i hög grad påminner om det satansangripna Svenskt Näringslivs karta? Det börjar bli uppenbart att den gamla hinduiska Samkhya-kosmologin och filosofin var något på spåret som knyt Mörkrets kvalitet till tillvarons ofördelaktiga tillstånd, vilket förstås i dess inympning i astrologin leder till en och annan gåta, t.ex. hur den goda lejonkonungens tecken samtidigt som det representerar det goda ledarskapet kan vara ett av okunskapens (Tamas) uttryck! 

Svaret ligger sannolikt i bloggens utredning av axeln Lejonet/Vattumannen som den "kosmogoniska axeln" (axeln som relaterar till skapandet av universum). Om man ser vår värld som Djävulens skapelse, vilket mellanplatonismens pessimistiska världssyn lätt kunde ge upphov till, blir den antikosmiska gnosticismens vägran att se världen som Guds skapelse mer begriplig.

Mellanplatonismen hittade en tydlig respons i mötet med judarnas problem med förföljelse i inte minst Egypten vid tiden runt vår tideräknings början. Hinduismens astrologi tycks återspegla en liknande tanke om att ledarskap i denna värld inte alls är ett tecken på medvetenhet (Sattva guna) utan tvärtom mörker och dårskap (Tamas guna)!

I övrigt innehåller horoskopet naturligtvis de faktorer som ligger stilla på himlen sedan lång tid och indikerar djävulsskapen i vår värld just nu, USA:s benhårda försöka att dupera svenskarna att det är ryssarna som trollar och inte västvärlden inte minst. USA behöver svensk mark i den rustning för krig som maktdjävulens folk menar sig behöva för att kapitalismen ska kunna hållas vid liv ännu några årtionden. 

Västerlandets system är nu så ruttet att det är kapitalismens vara eller inte vara som är skälet bakom smånyheter som Brexit eller ej, EU eller ej. Det transatlantiska handelsavtalet med Djävulen är samma sak, rovkapitalismens sista desperata försök att samla sig mot övriga världen, vars tid på jorden nu har kommit.


Tillägg.

Man kanske ska ta ett globalt grepp istället? Hela världen trädde ju in i Mörkrets Storkors (även om delar av det finns i Sverigehoroskopet) och nog ser det ut som om det himmelen kastar misshagets ljungeldar lite här och var inom EU just nu... (AB)




Lycksökerskan, Depp och fanskapet (Lika barn leker bäst)




Det deprimerande materialistiska kändisparet Johnny Depp och Amber Heard är extra intressant eftersom de båda kastar ljus över den obskyra astrologiska faktorn Algol, som den här bloggen närmast världsunikt ägnat en hel del uppmärksamhet. Upprinnelsen var ett arkeologiskt textfragment från den judiska Dödahavsöknen som beskrev en "ond man" född just i början av Oxens tecken. I antiken sammanföll den sideriska och den tropiska zodiaken men idag skulle den här "onde mannen" istället ha varit född precis i slutet av Oxens tecken, eller möjligen i början av nästföljande Tvillingarna.

Det var emellertid inte svårt att inse att al-Ghul arabernas namn på stjärnan Algol betecknar en demon som inte ligger långt från tanken på Djävulen eller Satan.

Vad man kunnat lära sig av att studera hundratals "algoliserade" horoskop är att alla inte förfaller och blir till djävlar. Ett glädjande tecken som bekräftar människans fria vilja mot de mer fatalistiska typerna av astrologisk diskurs (som den här bloggen förvisso flörtar med ibland). Men för dem som inte själva blir Djävulens redskap (se t.ex. horoskopet för EU-kvinnan Cecilia Malmström) tycks bara ett alternativ återstå: de är från födelsen "öronmärkta" att bli frestade eller testade av Djävulen. I samband med tester passar namnet Satan bäst, den bibliska Åklagare som Gud gav tillåtelse att plåga mannen Job för att se om han verkligen var så god som han gav sken av.


Bara Johnny Depps födelsetid är känd så det är bäst att placera hans troféhustrus karta som en yttre krets utanför n hans trygghetsfixerade Kräftascendent. Det är i hög grad Kräftan som förklarar varför han så snabbt gav upp alla artistiska ambitioner och valde Hollywoods väg till själens helvete: sketna storfilmer som ger mycket klirr i kassan och personliga förmögenheter för affischnamnen. 

Det blir också övertydligt hur han valde Amber Heard för den status och prestige hennes kameravänliga Sol-i-Väduren (med girighetens Rahu) innebar för hans egen sociala prestige. Det är patetiskt att se en äldre man plocka en ung fotomodell och direkt bli avslöjad av astrologin som vi ser av synastrikartan här ovan! Fast frågan är om de inte valde varandra. Amber för Depps pengar och Depp för att Amber perfekt passade hans vision om en troféhustru. Ren tiondehusfråga alltså.

Det intressanta är hur de båda möts med varsin Venus i negativt härskarläge i Oxens tecken och direkt bestrålade av Satans huvud, den onda stjärnan Algol. Utifrån Depps Kräftascendent inträffar det märkliga att 11e idealhuset blir ett "ondskefullt ideal": ideal- och sociala umgängeshuset blir problemetiskt eftersom den tillfälliga ägaren Venus är en "verksam illgörare". Det leder till märkliga turer som att Kräftascendenter, som är så måna om att göra "trygga" och "säkra" val likförbannat är destruktivt programmerade att misslyckas i kärlek och pengar och allt annat Venus nu betecknar.

Men om Algol nu är Satan, Anklagren eller Testaren, måste individen först sälja sin själ för pengar, och som bloggen tidigare föreslagit gjorde Johnny Depp det när han slog sig ihop med den Björn Ulvaeus-liknande och hysteriska krassa materialisten och entreprenören Jerry Bruckheimer. I hans stall hittar man även Nicholas Cage som också han sålde sin själ och i princip bara gör skitfilm fast med Bruckheimers gigantiska budgetar.

En ung Tom Cruise ingick också i den här satanistens stall, men Cruise har senare gått vidare och blivit sin egen filmproducent, inte minst genom (gäsp) Impossible Mission-franchisen. Det är ingen slump att Cruise (med 3 skilsmässor och en total mörkläggning av sin födelsetid) har Mars på rak linje med den onda Algol. Det verkar viktigare att en planet ligger på plats att träffas av Frestarens/Åklagarens blick än vilken planet det är. Möjligen kan en noggrann analys visa att planetens natur säger något om hur själen står på tur att testas. Tom Cruises sjukliga kontrollbehov rimmar perfekt med Mars-i-Oxen som blir helt furiös när saker inte står han den ställt dem.


Positionen ligger mycket nära en "hustyrann" och tyvärr har Sveriges nationalhoroskop Tom Cruises eländiga placering (med angreppet från Djävulen) som bas för sinnelagets Måne, även symbol för de svenska tillslutna hemmen. Mycket våld bakom låsta dörrar i det här landet, många usla män som gjorts maktlösa av en stat och en materialistisk livsfilosofi och ett gendertänkande som bara förvirrat allt. Mona Sahlin är en annan med Mars på rät linje med Algol (och Månen i Oxen) och ett perfekt exempel på en som föll pladask när Djävulen puffade lite på henne. Föll två gånger om!

Algol, det är min uppfattning, kan göra individerna lite dummare än genomsnittet, men så brukar Oxens tecken som sådant betecknas som lite korkat. Men det påståendet måste kvalifieras. Bland Nobelpristagarna är det inget zodiaktecken som avviker markant, Solen/intelligensen låter sig inte märkbart hämmas av zodiaktecknets natur eller disposition. Däremot kan Oxen ingå i horoskop för extremt tröga människor som i princip bara lever på slentrian och genom mentala klyschor. Detta händer om det är alltför mycket av Mörkrets kvalitet (Tamas guna) i kartan och Saturnus kontrollerar psykets Måne (utom via opposition då individens psyke ofta väljer sig mot kontrollerande och hämmande faktorer). Sahlin ÄR trög och underkvalificerad som politiker just pga. övermåttet av Mörkrets kvalitet.

Depp och Heard har till Mars motsatta Venus under Algols inflytande. Då lutar det genast åt två karaktärslösa och njutningssökande hedonister som kommer att testas av Algol i rollen som en förförisk Frestare, Djävulen som lovar guld och gröna ängar. Både Johnny och Amber är horor för det ljuva livet och som gjorda för varandra för att det Onda Ödet ska spela upp sitt avslöjande spel och visa hur veka de var (nog för alla har sett det på vita duken i Depps Scissorhands och den tröttsamma Jack Sparrow, men ingen förstod nog att hans själ var så här svag).

På grund av Kräftascendentens modersfixering måste det ha varit extremt uppslitande för Depp att nyligen förlora sin mor och detta efter att dessutom ha "korats" till Hollywoods mest överbetala skådespelare (fortsatt höga gager trots det ena fiaskot efter det andra). Han har verkligen gått in i tiden då Djävulen antingen tar tillbaka sina falska rikedomar eller då Satan prövar hans själs styrka. När en man börjar slå en kvinna, även om hon är en simpel guldgrävare, då har den mannen fallerat. Djävulen - enbart illvilja och negativism - grinar illa. 

Mörkret lever på negativism, Mörkret ÄR pur negativitet. Dessa psykologiska och ontologiska självklarheter förstod antikens folk, men i Sverige sitter det beskäftiga journalister lite varstans och föraktar "förenklade och svartvita resonemang som bottnar i någon mytologisk fantasi om det Onda och det Goda. Att dessa journalister själva är kreatur som Djävulen äger, säger sig självt. Det sista man upptäcker är var man själv har hamnat genom vanemässigt tänkande, år efter år!

PS. En vän är just nu mer uppvarvad än normalt eftersom hans hustrus far håller på att dö. Hustrun är född siderisk Kräfta, dvs familjefixerad, och han lever i hög grad genom henne och blir alltså själv som hustrun är. Hennes uppslitna tillstånd blir hans eget.

Jag kunde inte låta bli att tänka på Depps tappade koncepter eftersom vännen föddes med Solen i Oxen i närheten av Algol och dessutom i åttonde mörklagda huset. Han föddes dyslektiker och jag har genom årtiondena kunnat noterat hur märkbart hans begåvning flukturerar över tid. Jag har faktiskt lärt mig förutsäga - genom astrologin - när det är lönlöst att föra ett vettigt samtal med honom eftersom han periodvis inte ser logik och röd tråd i samtalsämnen. Dessa dagar går det bara att prata "väder och vind". 

Likt Depp var hans gamla mor i riskzonen för några månader sedan och även utan den modersbundna Kräftascendenten såg jag hur en "lockoutad" Sol i åttonde (och Algol-angripen dessutom) hade svårt att stå fast i sin solära identitet! (Att han är ateist och förnekar sin egen själ gör det naturligtvis inte lättare att behålla koncepterna i stressiga tider.)


torsdag 26 maj 2016

Johnny Depp tagen på tur av lycksökerska

Intressant nog har bloggens negativa utvärdering av Johnny Depps 22 yngre troféhustru nu besannats. Enligt ständigt "på" Aftonbölden skiljer sig kvinnan efter 15 månaders skenäktenskap och har naturligtvis duperat Depp att inte skriva något äktenskapsförord. Det här tjänade hon bra på!

För alldeles oavsett nominella förklaringar om "olösliga meningsskiljaktigheter" eller Depps häftiga "humörsvängningar" (för-psykologiska, dvs rent instinktiva Oxen och satansplaneten Algol - kvinnan har samma indikationer!), avslöjar Amber Heards karta (senast granskad här), en tvättäkta guldgrävare.


Den antisociala Månen i Jungfrun väljer ofta ensamlivet och påfallande ofta lever detta sinnelag i sin isolerade och jag-fixerade värld även om den befinner sig i ett äktenskap. Jag lunchade med en väninna med Månen i Jungfrun nyligen, på hennes födelsedag, men hennes enda bidrag på hela timman var att klaga på att hon inte grattats med någon tårta på arbetet och att hon inga vänner hade. Det satt hon alltså och sade inför undertecknad, som tydligen inte räknades som vän. Så här djup själviskhet blir tydligen helt omedveten om de verkliga förhållandena och en rejäl mörkläggning ser man också i Amber Heards sinnelagshoroskop.

Placerar man sinnelags-Jungfrun i första huset för en studie av en människa som ständigt är akut självmedveten och upplever brister (väninnan, rätt söt, har botoxat en försumbar liten rynka mellan ögonbrynen - fixeringen vid oviktiga detaljer är det här tecknets stötesten) - så blir det extra olyckligt för dem som likt Amber fötts med Väduren som sitt soltecken. För nu försvinner intelligensens Sol in i onda och mörklagda åttonde huset, vilket bloggen många gånger tidigare misstänkt fungerar som en blindfläck. Individerna kan vara fast i svår självlögn men de har inte begåvning att se sig själva, eller rannsaka sina egna motiv. I detta fall ser Amber inte sin egoistiska agenda, att använda Depp för ekonomisk vinning.

Venus och Jupiter är finansiella planeter och Algol, djävulsstjärnans angrepp på hennes Venus i Oxen i 9e huset för "min gud" visar med all tydlighet på en karaktärssvaghet. Djävulen kan med lätthet ta över Guds roll och lura henne att tro att materien är frälsningen. Men det är Jupiter, "stora och lätta pengar" (miljoners!) som är den verkliga problemkällan här. Ur Ambers sinnelags perspektiv finns Jupiter (lycka) att hämta i äktenskap, med månascendenten är Jupiter tillfällig ägare till 7e huset. Men den är också tillfällig ägare till 4e huset för "inre lycka" (eller kanske bara trygghet), "det privata" och "resurser nedplöjda i fasta egendomar" (som bilar och fastigheter). 

Var befinner sig nu denna Jupiter? Jo, i fiendens eller olyckans 6e hus. Bloggaren som själv har Jupiter som 7e-husägare (via både den fysiska och sinnelagsascendenten) känner här igen sig den grundläggande attityden till relationer: de är potentiella olyckor eller källor till fiendskap! Och ju lägre utvecklingsnivån hos partnerna är, desto större risk för just guldgrävare eller svekfulla individer. (Risken är nu inte så stor eftersom bloggaren valt att leva så mycket utanför samhället som möjligt är.)

Kombinerar man den "bisexuella" Amber Heards tvivel på sina partner - som finns där redan innan hon mött honom som en själens skada eller dålig karma pga hennes egna svek i ett tidigare liv - så är hon sedan förprogrammerad att med sin negativa Måne i Jungfrun söka och finna så många fel på partnern att skilsmässan snart är ett faktum. 

Lägger man därtill en mörkläggning av Solen-i-Väduren och dess intresse i 8e huset för "pengar via arv eller äktenskap", då framtonar en föga inspirerande bild. Och remarkabelt nog ligger denna via sinnelagshoroskop på himlen i hela två dygn. Här har vi ett av vårt solsystems absoluta bottennapp, då riktigt usla själar släpps in på spelplanen!

Horoskopet är så uselt att man egentligen bara kan tänka sig två typer av människor denna period: extremt störda självtjänare och enormt militanta kämpar mot samma oskick. De senare är som rökare som just slutat röka. De går på korståg mot alla dem som är offer för den last de själva tills detta liv var slavar under. 

Det värsta är att Amber Heard pga Solen i 8e (precis som Anders Borg) troligen inte ens är medveten om sina sanna motiv till det hon gör.  Om man är så djupt i mörker blir själen helt okontaktbar och värdkroppen får leva ut sin patetiska irrfärd i detta liv. Jag misstänker hennes bisexualitet kan vara en annan följd av dessa svårartade psykiska OCH andliga skador som horoskopet för hela dygnet varslar om. De antika mellan- och nyplatonisterna debatterade huruvida själen hade med sig dessa skador till sin nya kropp eller om skadorna så att säga levde sitt eget liv inom de planetära sju sfärerna. Problemet tycks akademiskt eftersom karma ändå gör att "rätt" själ kopplas ihop med rätt födelsedag (och medföljande uppsättning skador och styrkor).



onsdag 25 maj 2016

Synergi mellan elementen? (Nobelpristagarna igen)

Här är en studie som frågar sig om skarpa snillen - sådana som vunnit Nobelpriset i fysik, kemi, biologi eller litteratur (det falska ekonomipriset ratas) - också svarar på de förmodade astrologiska effekterna, oavsett om man betraktar dem som på något esoteriskt sätt kausala eller som enbart koincidentella omen (filosofen Plotinus åsikt). 

Snillen... Föga smickrande för vanligt folk menade ju skeptiska lärde i antiken att bara "kvinnfolk och tjänare" reagerade på de astrologiska inflytandena, eftersom dessa senare grupper överlag inte tränat sin rationella själ. De var offer för den lägsta nivån av förstånd i människokroppen, den mentala Månen, som är ett sinnelag som väver sin verksamhet kring sinnesstimuli av skilda slag och som snart börjar "hallucinera" vid experiment när individen berövas yttre sinnesintryck.

"Prata väder och vind" eller sanslös konsumtion - det är vad folk utan kontakt med själen ägnar sig åt. Jag såg under promenad genom centrala Stockholm det osannolika företagsnamnet "Upplevelsepresent"! Detta - och flimret i en smartphone - är kittlingen i de yttre sinnena för trälarna som kommer att dö lika fattiga i anden som de var när de föddes in i detta jordeliv.

Följande test är enkelt men har en inbyggd problematik. Den planet som härskar över soltecknet granskas till sin position i något av tecknen som tillhör Eld, Luft, Vatten eller Jord. Bloggen övertog ju några enkla begrepp från brittiske astrologen Charles Carter, t.ex. "sensationalismen" när Eld och Vatten reagerar häftigt på varandra, eller den långt mindre spektakulära "rationalismen" när intellektuell Luft binds av realistisk Jord att bara intellektualisera över det konkreta, praktiska eller materiella. En besynnerlig variant är Luft och Vatten, som jag först trodde alltid tenderade mot psykiska besvär eftersom Luft representerar pur rationalitet medan Vatten indikerar de dunkla biologiska drifterna. 

I praktiken har det visat sig svårt att bestämma något utifrån detta syndrom, "dissociationssyndromet". Vissa tenderar att ha svårt att pussla ihop tanke och känsla medan andra blir djävulskt skickliga desinformatörer. Den senare typen vet hur man spinner på folks känslor med ord eller likt illusionisten leder folks uppmärksamhet i fel riktning. (Se bloggens "skolexempel" med illusionisten Derren Brown, vars kraftfulla sinnliga Skorpion attackerar Vattumannen och skapar derangerade konceptioner i det mentala Luft-elementet.)

Vatten står närmare de yttre sinnenas sensationslystnad än Luft, som hela tiden söker logiken bakom det synbara, det är därför "sensationalismen" med givaren Eld och mottagaren Vatten bildar en så häftig reaktion. Eld och Vatten "tänker inte", de reagerar spontant och häftigt. Kombinationen är en bra dramatiker men kan också helt köra över förmåga eller intresset för djupare analys. Demagoger, folkuppviglare och opinionsbildare på enklare nivå. Men ränner runt och konsumerar det ena fyrverkeriet efter det andra i vår värld och reagerar häftigt och ljudligt på sina intryck.

Testet har som sagt inbyggda problem som måste adresseras. Mest uppenbart är att Solens eget tecken Lejonet inte kan ingå då Solen här härskar i eget majestät och inte har någon disponent som förfogar över sig. 

Problematiska är också Tvillingarna och Jungfrun eftersom deras Solens disponent Merkurius har en så näraliggande omloppsbana att den antingen befinner sig i samma tecken som Solen eller i det angränsande tecknet. Av samma skäl blir Oxen och Vågen via sin härskare Venus problematiska, då Venus aldrig är längre från Solen än cirka 48 grader.

Av dessa anledningar kan inte alla elementens kombinationer granskas och förutom med Solen i hemmaläge är det särskilt tydligt med de båda merkuriska tecknen där Merkurius helt enkelt inte kan nå ett av elementen, vilket förklarar bristen på Merkurius-i-Eld med Solen i Tvillingarna och bristen på Merkurius-i-Vatten med Solen i Jungfrun. 

Obs. I nedanstående tabell listar kolumnen "per element"  elementen i fallande ordning enligt följande
ELD
LUFT
VATTEN
JORD
(En vanlig antik ordningsföljd som bloggen oftast följer
)



Soldisponentens placering
i de 4 elementen
hos 706 Nobelpristagare
Total Per Elem.
60
15
14
18
13
65
25
16
6
18
71
0
33
20
18
54
17
13
15
9
70
70
-
-
-
68
13
16
0
39
52
8
13
15
16
63
26
11
7
19
48
13
10
14
11
47
14
9
11
13
48
8
18
18
8
60
12
16
15
17
Medel:
~59
Medel:
~15

Med det stabila (tillräckligt stora) underlaget 706 datapunkter väljer jag (lite godtyckligt) ±30% avvikelse från medelvärdet som ändpunkterna för förväntad slumpvariation övergår i "intressant avvikelse". 41 placeringar eller mindre anses vara ett signifikant underrepresenterat zodiaktecken medan 77 eller fler placeringar tycks vara favoriserade solplaceringar.  

Att inget soltecken når signifikant avvikelse är gamla nyheter, det har bloggen tidigare konstaterat. Solen är "rå kognitiv kapacitet" och zodiaktecknen tycks inte vara en "mätbar" parameter åtminstone bland bevisligen starka tänkare.

Men traditionen har alltid kopplat den råa intelligensen, den kognitiva kapaciteten hos ett levande och förnimmande väsen ("sentient being") till Solen och den intellektuella och logiska bearbetningen av data under Merkurius. Jag tycker nog ändå det är en smula intressant att Lejonet och Tvillingarna numerärt leder bland Nobelpristagarna, tätt följda av det negativt polariserade Merkurius-tecknet Jungfrun! 

Efter ytterligare ett drygt århundrade av Nobelpris (om den svenskt grötmyndiga traditionen att avgöra vilka som är världens snillen fortlever så länge), kommer en lika stor grupp att ha samlats och vilken man kan jämföra med. Skulle samma tre tecken ligga i topp även där, funnes anledning att undra hur antikens tänkare så skickligt lyckades konstruera sin zodiak med de innebörder planeterna givits. Den frågan verkar det finnas anledning att ställa redan nu, utifrån en del andra kvantitativa studier redovisade på den här bloggen.

Pga. metodproblemen med Sol-Lejonet och de fyra merkuriska och venusianska tecknen fokuserar jag de återstående tecknen, vars härskare (= solära disponenter) kan befinna sig var som helst i zodiaken relativt den astronomiska solen: Mars, Jupiter och Saturnus. Dessa har alla omloppsbanor utanför Jorden.  

Vad gäller Saturnus långa bana genom zodiaken har jag tidigare konstaterat att från Nobelprisets början och fram till nu har Saturnus avverkat alla zodiaktecken under lika lång tid så att man kan jämföra värdena rakt av. (Det hade inte gått att göra det här testet efter t.ex. 45 år då Saturnus bara avverkat 1½ varv genom zodiaken. Där hade man tvingats multiplicera antalet placeringar med 1,5 för de tecken som underexponerat sett Saturnus passera en enda gång.)

Jämfört med förväntat medelvärde - cirka 15 placeringar för soldisponenten i vart element - följer marsianska Väduren genomsnittet. Venusianska Oxen och merkuriska Tvillingarna kommer att kommenteras mot slutet. Sedan följer lunära Kräftan, det fantasifulla sinnet men ibland förfärande ytliga och sinnesorienterade. Här faller för första gången antalet Nobelpris tydligt men låt oss inte övertolka det. Bloggen har dock äventyrat sig att betrakta Vatten som näringslivets eget tecken (Stefan Löfven/Fredrik Reinfeldt) och som sådant en typiskt kortsiktig tänkare/kännare ("kvartalskapitalism") och illa lämpade för vetenskap eller författarskap, som kan vara mycket tidskrävande

Dock är det intressant att se hur en Sol i Kräftan och en Måne i Jord distinkt tycks sakna ambitionen att tänka stort och högt - åtminstone så stort att det renderar ett Nobelpris. Med 9 placeringar i Jord tycks det som att den krassa "materialism" eller prosaiska "inomvärldslighet" jag ofta knutit till den här kombinationen av element faktiskt trubbar av en smula. 

Men även här är det möjligt att ett antal osäkra månplaceringar förklarar utfallet. Jag har bara exakt födelseklockslag för 103 Nobelpristagare och av de återstående cirka 600 kommer en del kartor att ha osäkra månplaceringar. Med större datamängder brukar dock ett fel i en riktning kunna kompenseras av ett annat tal i motsatt riktning, så Sol-Kräftans förhållande till sin disponent är ett hyggligt säkert resultat. Det tycks inte gynnsamt att nummer ett, Solen, "ägs" av nummer två när Månen sjunker ner i ren negativitet (Jord)..

Lejonet härnäst, "referensen" och därmed omöjlig att bedöma, likaangränsande merkuriska Jungfrun och just utanför dess omloppsbana Venus som Vågens härskare.

Sedan följer vad som är testets överraskning för mig, Solen i Skorpionen. Som redan en nylig detaljstudie av Solen i Vatten berättat, tycks födelser till Skorpionen producera storslagna intellekt när den energiska Mars befinner sig i något av Eld-tecknen! "Positiv sensationalism." Men i den här studien ser vi också medaljens baksida: när Solen och Mars BÅDA sjunker ner i det sublunära och instinktiva Vatten-elementet går nerven till djupt och framhärdande tänkande helt förlorad. Här är då den "Vegetativa Själen", en instinktiv, sexualiserad kraft som "dissociativt" står helt främmande för Den Rationella Själen (som är vad Nobelpriset premierar).

Bara sju placeringar med Solen kombinerad med Mars i Skorpionen kan inte som med Månen skyllas på den minsta osäkerhet i datamaterialet. Här anar vi så att säga genom omvänt resonemang varför Skorpionen klandras som ett sexualfixerat tecken som satt ribban lågt för sig själv. Som soltecken och med sin disponent i Vatten "tänker den med könet" och representerar en typ av individ som inte är särdeles motiverad till högre studier. Här har vi kanhända urtypen för en näringslivsmänniskan (vilket dock också kan sägas om Sol-Kräftan som är synnerligen företagsam). Att ändå sju Skorpioner som är "Vatten rakt igenom" fått Nobelpris påminner om hur astrologin bara ger generella utsagor. Bara en bråkdel av libidoplaneten Mars "fallen" i Kräftan resulterar i hbt-naturer, men tillräckligt många för att påminna om hur väl detta skadade sexuella uttryck rimmar med de antika traditionerna.

Om Skytten (Jupiter) och de båda saturniska tecknen Stenbocken och Vattumannen kan man undra om det är en slumpmässig svacka av tre tecken på raken. Eldiga Sol-Skytten producerar ett underskott av Nobelpris med Jupiter i Luft, Jord-nära Stenbocken får inte ihop det när soldisponenten befinner sig i tankekonstruktionernas Luft och den intellektuella skaparen av tankesystem, Vattumannen, producerar inte så många Nobelpristagare med disponenten i Eld och heller inte i andra extremläget, i Jord. Ingen idé att spekulera över dessa små avvikelser. Sedan sluts zodiaken med 60 stycken Fiskar, lika många som i zodiakens start (och omstart) i Väduren. Inget att säga om Jupiters placering i elementen för det 12e tecknet.

Avslutningsvis är det fascinerande att det åter är zodiakens arketypiska Syndare, Skorpionen, som kommer till astrologins försvar med en antydan om att den faktiskt "fungerar"! Den "fallna" Månen i Skorpionen och mördare bjöd på bloggarens första ledtråd om att den sideriska zodiaken är den korrekta.

Ska avslutningsvis något sägas om Tvillingarna och Jungfrun, så befinner sig disponenten Merkurius aldrig mer än 28 grader från Solen. Redan en snabb blick på tabellen visar hur fördelningen för Tvillingarna tycks naturlig: ungefär lika många placeringar medan disponenten ligger i soltecknet som när den ligger i granntecknen sammanslagna. De sammanslagna (Jord-Oxen och Vatten-Kräftan) dominerar som "värdar" med 15% vilket är inom förväntad slumpvariation. 

Men när det gäller Jungfrun ser vi en avvikelse som måhända är bloggens första tentativa verifikation av den antika status som tillskrevs Merkurius i Jungfrun. Den inte bara härskar här, utan anses också "upphöjd" i tecknet

Varför ett Jord-tecken fick äran att representera intellektets "upphöjelse"kan beroplanetens nära koppling till "räknenissementaliteten", i Luft-Tvillingarna liknar planeten mest en himmelsk härold (gr: aggelos, ängel), vilket är en rätt ineffektiv roll i en värld med en avtrubbad mänsklighet med en otränad Rationell Själ. Att räkna på sina fem fingrar (Merkurius-Jungfrun och dess fokus på DET KONKRETA) rimmar väl med att Nobelpristagare i Jungfrun har 34% fler disponenter i Jord än i de två andra möjliga elementen (Eld och Luft) sammanslagna. 

Jag har i samband med Nobelprisförfattarna föreslagit att Jord-elementet ger den konkretion och det fokus på "de små detaljerna" som bokkonsumenter behöver för att uppleva "realism". (Indicium: bloggaren, helt utan Jord i sitt horoskop, står inte ut med att läsa "realistiska böcker". Varför spilla ord på det man kan gå utanför sin dörr och uppleva med sina egna yttre sinnen?)

Dessutom anses Merkurius i hinduisk astrologi vara en essentiell Jord-planet, och påminner därför om en rätt materialistisk tradition som ser intellektet som en helt jordisk företeelse som är knuten till den fysiska hjärnan. Men bloggen har flera gånger återkommit till den här problematiska planeten som ju faktiskt kallas Buddhi på sanskrit, ett ord som också används för det immateriella Intellekt som föregår kosmos tillblivelse. Troligen är det detta intellekt som t.ex. kallas Visheten (feminint uppfattad) VARIGENOM Gud skapade världen enligt gammal judisk tradition.

Jungfrun blir därmed ett av de mest intressanta zodiaktecknen eftersom vi här båda har Venus fall och Merkurius upphöjelse. Gamla gnostiska myter om Sophias (Vishetens) fall ner i denna värld och hur hon återvinner sin medvetenhet om att hon har ett gudomligt Intellekt tycks därför vara en uppgift i Jungfruns tecken som kommit i skymundan i västastrologin som fixerat sig på tecknets hälso- eller "fitness"-aspekt och den här bloggen som råkat hitta en mindre önskvärd sida av symboliken: den främlingsfruktande och antisociala typ av Jungfru som bara vill arbeta i lugn och ro på sitt eget fält och bärga hela skörden åt sig själv och inte tvingas ge något till pappa Staten. 

Den här sortens Jungfru avskyr att betala tionde/skatt till Staten eftersom Venus dock är "fallen" inom ramen för den merkuriska principens tecken när den knyts till Jord. Den låga, materialistiska typen känner inte någon som helst venusiansk relation till Staten som symbol för alla medsjälar på jorden eftersom räknenissementaliteten hela tiden KALKYLERAR materialistiskt på hur mycket man förlorar på att beblanda sig med andra... Men Nobelpristagarna påminner alltså om att det praktiska intellektet alltså verkar vara som starkast när Solen delar Merkurius bas i JORD. I "total kortslutning" blir blicken för "det verkliga" som starkast och det återspeglas i förhållandevis fler Nobelpris här. 

Stor skillnad mellan Jungfrun och Sol-Skorpionen i samma tecken som sin disponent således! Men Vatten är per definition irrationellt och Jord anknyter till en viss stabilitet och en förnuftsmentalitet, så mitt i alla dess skilda bud tycker man sig ändå känna igen tydliga astrologiska traditioner. Bloggen har ofta kallat Vatten en symbol för själar som ännu befinner sig i fritt fall ner mot ett kroppsligt och absolut "statement". I Jord-elementet är botten nådd och från och med nu kan själen börja utforska världen (och sig själv) utifrån empiriska och stabila fakta. Allt detta bekräftas vagt av Nobelpristagar-Jungfrurnas tendens att födas med Merkurius i sitt eget soltecken.

Med de venusianska tecknen är matematiken (som jag inte tänker ta i!) besvärligare eftersom Venus kan befinna sig upp till 48 grader eller lite drygt 1½ tecken från stoltecknet. Som synes av tabellen har bara några få Sol-Oxar fötts så sent i tecknet att disponenten Venus hoppat över Tvillingarna och ligger inne i Vatten-Kräftans tecken. Samma med Sol-Vågen där ett fåtal Venus saggar och hittas två tecken före soltecknet, i Eld-Lejonet.

För den som vill fördjupa sig i disponentens värdelement för dessa två soltecken gäller att men inte kan jämföra de absoluta talen eftersom 65 Oxar belönats och bara 52. Det är den procentuella fördelningen som är intressant:

Sol-Oxens disponent Venus
hemma i Jord: 18 st
25 i Eld-Väduren är 39% fler
16 i Luft-Tvillingarna är 11% färre   

Det förefaller vara en fördel att tvinga den lata Oxen att röra sig om det ska bli några högre prestationer. Venus i Väduren ger vad bloggen ibland kallar "egenmäktighet" och ibland "andens brutalisering" - Eld och Jord är motsatta och i direkt konflikt. Visionens Eld möter brutal verklighet i Jord och det slår gnistor om arbetet i smedjan där Eld och Jord kommer samman för att forma något nytt ur de givna elementen.

Jämför med hur Oxen fjärmar sig ytterligare något från Nobelprisens höga sfärer med Venus i Luft: en dagdrömmare eller teoretiker kring det materiella, "rationalismens syndrom" i den allra mest vardagsrealistiska versionen

Sol-Vågens disponent Venus
hemma i Luft: 13 st


Här är placeringarna nästan helt jämförbara bortsett från det lilla överspillet i Eld för riktigt tidiga födelser i Vågen. Detta kan tolkas som en bekräftelse på att intelligensens Sol Luft-elementet ÄR en intellektuell grundtyp som producerar lika bra oavsett vilket av de tre elementen disponenten än förankrat sig i.

Intressant är hur dissociationen mellan Luft och Vatten - här i formen av Solen i Vågen och disponenten i Skorpionen - inte alls ger någon iakttagbar försämring av den intelligenta förmågan. Den som minns det kanske första exemplet på bloggen med den här typen av elementblandning, författarinnan och rabiatfeministen Maria "Bitterfittan" Sveland, kan inte ha missat hur väl tecknen tecknade hennes groll i livet. Och hon argumenterade (tydligen) tillräckligt väl för att producera en bästsäljande bok, vilket inte hade varit möjligt om "dissociationen" mellan intellekt och instinktiv själ enbart lett till ett derangerat intellekt till följd av negativa känslor. 

Visst kan man hävda att Svelands statsfeminism var perverterad (hon ville slippa sin kvinnliga roll och skyfflade hellre över avkomman på pappa Staten), men hon kunde ändå presentera sin sak med logik och stilistiskt schvung. Bloggen startade med en överdriven farhåga om ren och skär sinnessjukdom när Vatten inkräktar på Luft och den bilden stämmer sannerligen inte! T.o.m. den hatiska Osama bin Ladin med den intensifierade dissociationen mellan hatisk Skorpion och ideologins Vattumannen, var en sällsynt slipad tänkare, även om man inte kan hålla med hans grundläggande USA-hat.