Till nya besökare, en kunskapsteoretisk länk:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

ESTETIK:
Blogger/Google förstörde en gång mängder av bilder från de första åren vid ett omskapande av usla miniatyrer av original i GIF-formatet. Klicka för att se de skarpa originalen. Ser också dessa usla ut, högerklicka och välj "se bilden" .

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
"The soul is sold not to the devil for money, but to money itself when it becomes the measure of worth rather than the affirmation of value." /James Hillman - Alchemical Psychology (2010, s.143)

Västerlandets store logiker & mystiker Platon
ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)måndag 5 december 2016

Varför Damberg är Folkets fiende nummer ett

Den köpta svenska (s)-regeringen med framför allt närighetsministern Mikael "Brunkol" Damberg i spetsen avslöjas i all dess skändlighet av den här artikeln i AB. Här avslöjas vår framtid i rovkapitalisternas händer. NO FUTURE som punkgruppen Sex Pistols sjöng. Damberg är en överlöpare, en näringslivets inbäddade trupp i den bara till namnet "socialt demokratiska" regeringen.

Den näriga manipulatörerna bakom frihandelsavtalens möjlighet att stämma nationer och folk för att Ägarnas projekterade vinster uteblir i den händelse man sätter folkens väl i första rummet, är, så vitt jag förstår och som t.o.m. populärkulturen antyder, numera lovligt byte. 

Medierna skriver i dessa tider om hur de onda rika skyddsutrustar sina dyra lägenheter på Östermalm i Stockholm och annorstädes. "Panikrum" för att klara en kortare belägring av kidnappare och utpressare. De har grovt underskattat faran. De håller just nu på att få 99% av mänskligheten mot sig och bara för att de i sin sjukliga girighet höll det rådande systemet för "den enda vägen".

Den enda vägen är vad filosofer i Östern kallat Dao (förr: Tao) och den ser inte till person när Gallringens Dag periodiskt återkommer. Se även den cirka 2300 år gamla hinduiska Bhgavad Gita om hur Himmelens förkroppsligande i den Store Avataren lovar ett rejält blodbad så tiden är inne för de Trolösa att förintas.

Jorden är just nu så förorenad av Människans själv - eller en nidbild av Människan - att det verkar fullt rimligt att det bara är några årtionden kvar. En av dessa otaliga konspirationsteoretiska bloggar - ibland skrattretande överdramatiserande - fick en liten pollett att trilla ner idag. Ghadaffi mördad av NATO och EU-stater och hans Libyen nu en kollapsad anarki. Anledningen? Det petroleumrika Libyen (USA:s giriga blickar lyser!) sökte ena Afrikas nationer under en ny gemensam valuta baserad på hållbart guld vilket skulle göra USA:s så kallade "petroleumdollars" värdelösa (USA:s mordiska blick tänds). 

Men detta är inte vad västmedier har skrivit om! Jag har aldrig läst något annat än att Ghadaffi är en diktator eller än värre. Men de verkliga mördarna är vi, de som de färgade slavar som togs till Väst kom att kalla "den vita djävulen". Det är deras blod som nu kommer att rinna. 

Ingen anledning att bli sentimental. Enbart den historiska nödvändigheten. Indiska filosofer talar om den universella dharma - den kosmiska morallagen som reglerar dessa ting. Men den har naturligtvis mänskliga agenter (och naturkatastrofer) för att återställa periodiskt förlorad sans, och det är ibland inte helt lätt att se vilka som går Himmelens väg och vilka som är satanister som bara spelar goda. 

Alla tecken tyder dock på att Sveriges regering i säng med Rovkapitalismen är en illegitim förbrytare och på samma sätt som de svenska medierna håller på att förlora folkets förtroende - det där mallgrodan Fredrik Reinfeldt så stolt deklarerade att han bar. Ja, han vann ett val och knappt ett nästa men bara tack vara medie- och PR-världens manipulation av befolkningen. 

Baksmällan till marknadsliberalismens chockgenomförande i Sverige under Reinfeldt och landets fortsatta genomklappning under Damberg (den egentliga makthavaren i sosseregeringen), den kommer att bli svår.


Tillägg

AB:s anpassning till en mobilanpassad publiceringsplattform ledde till det goda att de, sist av alla stora tidningar, beslöt visa exakt när i tiden en nyhet dök upp inte samma dag, för då får man något blaj om "för mindre än en timma sedan" eller liknande. Men dagen därpå anges 4.00 för den hårresande artikeln om kapitalister och jurister i samkväm. Horoskopet ser verkligen ut som en startsignal av något slag. Passionens eller lidelsens kvalitet Rajas dominerar i öster via Vågen som har allt i världen att göra med handelsavtal eftersom inte bara äktenskap utan alla affärsupprörelser (om så bara med ett handslag) sorterar under Vågens naturliga sjunde hus. Detta är också Sverigehoroskopets ascendent enligt den här bloggen och detsamma gäller pengarnas planet Venus som även här ligger i ett typiskt lagvrängartecken: Stenbocken - precis som i Sverigehoroskopet. Så gissa om landets folkvalda ÄLSKAR de nya frihandelsavtalen mer än tänkande folk. 

Artikelns diskussion av att rovkapitalister kan stämma stater för UPPSKATTAD FÖRLUST AV VINS till följd av t.ex. en grön politik passar perfekt med att stora penningsummors Jupiter ligger i ett av zodiakens räknenissetecken, Jungfrun, men i 12e huset för materiella förluster. Och missa inte den fula kombinationen av Sol och Saturnus i 2a ekonomihuset: så här ser en "snål skotte" ut astrologiskt! Eller en härskande ekonomisk elit (Solen) som är fullständigt besatt av att kontrollera (Saturnus) flödet av pengar in i sin företagsplånbok (2 ekonomihuset)! Horoskopet är en bedrövelse av mänsklig ynkedom, men man ska minnas att små människor i livet knappast har möjligheter att visa upp sin fattiga själ, deras karma placerade dem så obskyrt i samhället att det krävs en sådan här artikelpublicering för att förstå hur låg nivån är hos rovkapitalisterna och urblåsta nickedockor som Mikael "Export-till-varje-pris" Damberg.

OBS. I varje diskussion om 12e huset är det viktigt att försöka förstå om kartan tecknar en god människa som väljer martyriets eller uppoffringens väg, eller en djävul som agerar brutalt inför blotta utsikten att tvingas till vissa avkall. Det som visar att frihandelsavtalen är djävlarnas verk är Solen med Saturnus i den ekonomiska sektorn. Därmed blir inte Jupiter något "helgon" som via 12e "avstår" från stor förmögenhet (Jupiter), utan helt enkelt en undermedveten paranoia hos rovdjuren i mänsklig kropp: "förlorad" förmögenhet pga. helgonlik avsägselse är här i stället en febrig mardröm och Solen med sin fiende, den legalistiska Saturnus, gör allt för att motverka världens demokratisering och utjämning av förhållandet mellan de allt färre rika och de allt fler fattiga. 

Man skulle dock kunna läsa publiceringstiden som en aktivism, som ett försök att beröva rovdjuren deras profiterande på staterna. Jupiter eller LAGEN är ju en verksamt ond planet för Vågen (vars princip är jämvikt med det rådande) men här är den i förlustzonen. Placeringen stämmer gåtfullt väl med artikeltextens innehåll om VAD DET ÄR den mörka sidans jurister söker mota i grind genom "indirekt expropriering" och därmed blir även LAGEN en ond faktor som inte levererar "allt gott till alla" utan missbrukas. Ett knepigt horoskop som egentligen är värt en grundlig och systematisk analys och inte bara några impressionistiska kommentarer.

Som helhet rimmar dock horoskopet med min känsla, att den onda rike mannen numera gjort sig till lovligt byte i ett reverserat Hungerspelen. Hans insjuknade själ måste hjälpas bort från det infekterade och svaga köttet som göder den psykiska sjukdom som frihandelsavtalen ytterst representerar. Och snart hela världen är villig att hjälpa honom till mindre krävande betesmarker.
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar