Till nya besökare, en kunskapsteoretisk länk:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

ESTETIK:
Blogger/Google förstörde en gång mängder av bilder från de första åren vid ett omskapande av usla miniatyrer av original i GIF-formatet. Klicka för att se de skarpa originalen. Ser också dessa usla ut, högerklicka och välj "se bilden" .

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
"The soul is sold not to the devil for money, but to money itself when it becomes the measure of worth rather than the affirmation of value." /James Hillman - Alchemical Psychology (2010, s.143)

Västerlandets store logiker & mystiker Platon
ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)söndag 18 december 2016

Vägen mot Västs undergång fortskrider enligt bloggens vision

"Om det kabinett av miljardärer och miljonerer Trump utsett ska föreställa 'anti-etablissemang', då blir jag mörkrädd över hur landets 'etablissemang' ser ut", sade Bernie Sanders på NBC:s "Late Night with Seth Meyers". 

The Guardian om om hur Trump samlar ihop USA:s allra värsta rovdjurskapitalister för en politik som bara kommer att handla om Pengar och slagsmål mellan nationerna om dessa!

Bloggen önskade sig dystopiskt Trump som ny president eftersom rötan bara skulle ha fortsatt med Demokraterna och den köpta Hillary. Trump representerar essensen av allt som är sjukt med USA och kapitalismen och kan vara mänsklighetens enda chans till en "ren" nystart efter att Trumps administration tagit allt ett steg för långt... 

Dagens AB-krönika av Katrine Marcal (som tuffat till sig i linje med de rådande stämningarna) är inne på samma spår om vad Trump representerar.

Trumps dubbelnatur är emellertid frustrerande, för detta topplag av ekonomiska krigare rimmar inte alls med hans tidare utttalande om att USA ska sluta kriga och manipulera regimer i länder där de inte har något att skaffa. Det mesta tyder på att det där var tomma ord. Skulle CIA-folket friställas eller ges nya direktiv under Trump? Skulle inte tro det. 

Vad Trump talar om är bara överdriven slösaktighet i meningslösa krig - typ USA:s övervåld på det lilla Vietnam för att skydda den kapitalistiska ideologin mot den fredliga kommunism som hade hela det vietnamesiska folkets stöd - utom landägarna. Trump är en penningmänniska som skiter i ideologi. Enligt Katrine Marcal har han inte ens tid att läsa böcker eftersom han oavbrutet krigar för mera pengar. Han är en monstruös ekonomist.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar