Till nya besökare, en kunskapsteoretisk länk:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

ESTETIK:
Blogger/Google förstörde en gång mängder av bilder från de första åren vid ett omskapande av usla miniatyrer av original i GIF-formatet. Klicka för att se de skarpa originalen. Ser också dessa usla ut, högerklicka och välj "se bilden" .

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
"The soul is sold not to the devil for money, but to money itself when it becomes the measure of worth rather than the affirmation of value." /James Hillman - Alchemical Psychology (2010, s.143)

Västerlandets store logiker & mystiker Platon
ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)onsdag 7 december 2016

Trump - svårbedömd bricka i det världshistoriska pusslet

Det är som om Donald Trump plötsligt fick fingertoppskänsla för vilken som är USA:s akilleshäl just nu! AB skriver:

Från scenen lovade Trump att överge en viktig strategi som länge dominerat amerikansk utrikespolitik: interventionismen. Alltså, att genom militär makt försöka tvinga bort fientligt inställda regimer eller blanda sig i inbördeskrig.
– Den här destruktiva cykeln av intervention och kaos måste upphöra. Vi vill inte ha en utarmad armé bara för att vi är överallt och slåss i områden vi inte borde slåss i, sa Trump.


I princip exakt den aspekt av USA jag fått tillfälle att påminna mig om genom 80-talsklassikern "Manufacturing Consent" (ja det är en bok, inte en långfilm eller ett YouTube-klipp) - om hur amerikanska medier förvanskar verkligheten genom vinklingar av informationen som beror på om USA stöttar odemokratiska länder för att lokal terror/dödspatrull/gerilla ska välta en socialistisk regim, eller bara allmänt svartmålar socialistiska länder. Häver Trump den USA-finansierade terrorn vissa länder bedriver mot det egna folket för att krossa alla tecken på folkrörelser som strävar efter ett värdigt liv - diktaturer som amerikanska och svenska medier brukat kalla "spirande demokratier", då måste man nog säga att han omgående plockat stilpoäng som aldrig någon ledare i modern tid lyckats med, så superrik kapitalist han är! 

Beskedet ligger perfekt i linje med att världen måste återgå till nationalism och sluta larva runt med de omoraliska och rent kriminella pengaflödena som Sveriges regering Löfven så gärna vill ha till stånd. Jag sade det för flera år sedan på den här bloggen (tyvärr glest besökt): Sveriges mörker är så djupt att vi kommer att vara det sista västlandet som fattar galoppen när historiens vindar vänder!

Jag hittade också några förlösande drag i Trumps horoskop för en tid sedan, vilka naturligtvis inte utsläcker hans andra och plumpa sida. Sedan är det väl ingen som mer än i fallet Obama tror att det här verkligen är världens frälsare... Många stadier kvar till Postkapitalismen i Vattumannens tidsålder. Vi är där om 100-200 år och själv tänker jag INTE återfödas (om det går att förhindra) innan dess. Jag tog ställning i detta liv, men nu väntar helvetet på jorden för Ondskans oförståndiga medlöpare. Omläggningen från de "en procentens" övervälde kommer att bli smärtsam. Visualisera vilka gigantiska system som kommer att haverera! Nej, Trump är också han bara ett varsel i tiden (vilket förstås alla trodde Obama var som första färgade president - tala om utfransning och pseudofråga!)


Om Trumps hysteriskt komplexa horoskop vittnar dessa två disparata utsagor från dussinet inlägg taggade med presidentens namn:

Det är viktigt att notera hur sjukt Trumps "ideal" är: Månen och framfusiga aggressorn Mars i 11e idealhuset ÄGS av Jupiter som själv ligger i syndens, korruptionens och dödens 8e sektor. Det är med andra ord ett helt sanslöst perverterat "ideal" som Trump beslogs med här. (Om Trumps syn på att nedlägga kvinnor.)

http://siderisk.blogspot.se/2016/10/trumps-snusk.html

Om Venus (pengar) står i de materiella förlusternas (12e) hus, måste vi då inte betrakta Saturnus (i samma hus) som en räddare i nöden (en konservator), trots att den uppenbarligen också bidrar med bottenlös låghet, naturlig illgörare som den är?

Trumps horoskop är verkligen så komplext som en karta kan bli och jag är tacksam för att han agerar ut sitt livsöde så att man kan se och lära sig mer om planeternas symboliska värld via denne man som jag inte alls tror är så tokig som Hillary-medierna för närvarande söker göra honom.

http://siderisk.blogspot.se/2016/10/donald-trump-och-den-onda-daimonen.html


2 kommentarer:

 1. Trumps val av kabinett går på tvärs med vad han säger. Tydliggörs bra i detta femminuters klipp:

  https://www.youtube.com/watch?v=VJeoMh22vcw

  Ska bli intressant att följa utvecklingen nästa år. Föreslagna försvarsministern marinkårsgeneral "Mad Dog" Mattis (senaten måste godkänna undantaget att han inte varit pensionerad från militären i sju år) har förresten kopplingar till Trumps AC/Mars i Lejonet:

  Solen/Venus/Saturnus i LEJONET
  Månen i KRÄFTAN
  Mars i VÅGEN
  Merkurius i JUNGFRUN
  Jupiter i VATTUMANNEN
  Rahu i FISKARNA

  SvaraRadera
  Svar
  1. Har nog en släng av ADD, har redan tappat intresset för Trump och världens framtid! Men Mad Dog fångade mitt intresse för en sekund innan jag släppte tanken på att kolla horoskopet. Han var ju som hämtad ur någon Hollywood-rulle med en stöddig general - "the right stuff" - som räddar landet och världen! :-)

   Kan inte undgå notera hans tydliga emfas på chefskapets Lejon och den sociala harmonins Vågen, samma kombination som den totalvägrande bloggaren, vars födelsetimma lustigt nog klassificeras som "SHIH", ”generalen” eller ”truppen” (kollektiv stridsförmåga) i den kinesiska Ho Lo Li Shu-metoden från Mingdynastin. Faktiskt, jag gillade spontant Mad Dog i samma ögonblick jag såg ett foto, och det är förstås en vanlig reaktion som sedan bekräftas av två stjärnhimlar på ”samma våglängd”.

   Hårddrar man den astrologiska överlappningen med Trumps ascendent så borde de här två ligga i luven på varandra mycket snart. Båda individualister och ledartyper, Trump en erratisk och impulsiv Mars, Mad Dog den betydlig mer stabilt brinnande Solen.

   Mars, återigen som renodlat budskap och abstraherat från hela horoskopet, klarar inte att samarbeta alls. Det är ett all-out krig den sysslar med och står för. När det splittrat en gång splittrar den splittringen och så vidare tills hela världen ligger förödd i fragment och ingen längre förmår hitta några sammanhang i någonting.

   Mars är också galenskapens planet och det är bara att studera splittraren Fredrik Reinfeldts verksamt onda Mars i hans 1a hus för att studera hur "söndra och härska" fungerar. Reinfeldt såg aldrig några mönster när kritik framfördes, för Mars är allt "några enstaka fall". Han söndrade och försvagade de svenska medborgarnas röst genom att chockhöja fackavgifterna vilket knäckte folkets möjligheter att kollektivt ställa krav på arbetsgivarna.

   Mars omoral gör att den i kombination med logiska Merkurius lätt hemfaller åt siffertrixande, tidningen ETC beslog på sin tid Reinfeldt med, om jag minns rätt, 12 lögnaktiga uppgifter som han föredrog eller t.o.m. upprepade i debatten.

   Jag gick vid något tillfälle igenom det tiotal horoskop jag har med känd ascendent för vilka Mars var både naturlig och verksam illgörare. I nästan samtliga fall var det otrevliga personer eller personer kända för otrevliga saker, men i något fall saknade jag biografiska data.

   Mad Dog har en svag Mars-i-Vågen i den meningen att den krigar för temat jämvikt, men åtminstone ur det solära handlingshoroskopet är detta en välgörande krigsplanet (Solen och Mars naturliga vänner, båda eldplaneter och Lejonet i 1a gör Mars till en verksam välgörare). Så vill man ha Mars i horoskop för yrkesmilitärer!

   Radera