Till nya besökare, en kunskapsteoretisk länk:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

ESTETIK:
Blogger/Google förstörde en gång mängder av bilder från de första åren vid ett omskapande av usla miniatyrer av original i GIF-formatet. Klicka för att se de skarpa originalen. Ser också dessa usla ut, högerklicka och välj "se bilden" .

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
"The soul is sold not to the devil for money, but to money itself when it becomes the measure of worth rather than the affirmation of value." /James Hillman - Alchemical Psychology (2010, s.143)

Västerlandets store logiker & mystiker Platon
ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)lördag 31 december 2016

Obamas hjärnsläpp precis i slutminuterna...


Putin fixade vapenvila i Syrien utan vare sig EU eller USA och framstår allt mer som en begåvad statschef med omdömet i behåll. President Obama däremot tycks tappa förståndet precis när matchen nästan är över för hans del (SvD). Han generar sig som Zinedine Zidane i slutminuterna av sitt sista VM  som fult skallade en i motståndarlaget.

När jag jämför de båda männens horoskop ser man en minsta gemensam nämnare som tyder på att detta är två korrupta maktspelare. Hinduisk astrologi är misstänksam över maktplaneten Saturnus när den placerar sig i 1a huset, så att planeten med universella anspråk binds upp med det begränsat personliga!


Fotbollsspelarens horoskop kommenterades här (2012)


"Barck Obama" har tidigare använts 11 gånger som blggtagg

Kartorna hämtade från äldre inlägg. Idag skulle jag INTE rita ut kungavärdighetens Regulus i Obamas horoskop. Den renderas ineffektiv av placeringen i 8e onda och mörklagda huset och den Sol Lejonet skulle ha kanaliserat är en Sol sjunkande i väster, ett läge där individens lyskraft ligger i händerna på omgivningen. Detta är exakt hur åren med Obama kom att gestalta sig! Han kom ingenstans med sin politik. Samma slutsats ges av att Saturnus och Jupiter står så nära vandra i 1a egohuset så att den kalla och återhållsamma Saturnus förnekar Jupiters uttryck av sitt "allt gott åt alla". 

Obama har likt fotbollsspelaren också en tjurighet i sinnelaget som hans pokeransikte via den uttryckslösa Saturnus i det längsta dolt. Månen i Oxen disponeras av Venus som befinner sig i Olyckans 6e hus, en sektor som likt det 8e huset inverkar menligt på humöret. Obama spelade cool och agerade korrekt (likt negern som i gamla tider inte fick ha en enda såsfläck på skjortan om han ville undvika husbondes prygel) men under ytan anar man låga vibbar hos den avgående presidenten. 

Och kanske inte att undra på, i sin person har han burit den förslavade afrikanska rasens bördor och han kom knappt ett steg närmare deras befrielse trots åtta år som världens mäktigaste man. Den här bloggens snabbt övergivna föregångare, Ockulta ögat, diskuterade hur maktlöst Obamas födelseögonblick var enligt en kinesisk metod. Han kallades enligt denna för en HSIAO CH'U, "Den lilla eller obetydliga näringsgivaren/fostraren"! Med allt sagt och gjort kan man bara instämma.

2 kommentarer:

 1. Gott nytt år!
  Något som jag finner intressant med Obamas och Putins horoskop är att Putin har Ketu i Kräftan och Obama har sin Sol i samma tecken. Vad jag har kunnat läsa mig till om synastri är att det skulle kunna innebära att Putin var Obamas far eller en fadersfigur i ett tidigare liv, och nu återvänt för att fullborda deras gemensamma öde samt få betalat för goda gärningar som han utförde för Obama i det tidigare livet.

  Tycks ju stämma ganska väl på hela deras relation i allmänhet och utvisningarna i synnerhet.

  Intressant är också att George W Bush Jr. också skulle kunna ha varit barn till Putin i ett tidigare liv, då han också är Solkräfta. Samt att Trump har Venus och Saturnus i Kräftan, vilket skulle tyda på att han har varit fru och elev till Putin i tidigare liv.

  Obama och Bush har bägge velat skapa bra relationer med Putin och låtit honom agera ganska fritt, trots protester och besvikelse från deras sida i slutet av deras mandatperioder.

  Så ja, jag tar mig friheten att förutspå att Trump inte kommer att vara lika positiv till Putin om fyra år som nu.

  Kan det vara så att världspolitiken egentligen styrs till stor del av tidigare liv och karmiska skulder mellan makthavarna?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Karma över nationella gränser är en fascinerande och rimlig tanke för världsledare! Tyvärr har jag inte studerat noderna så flitigt som man kunde kräva av en som bloggat astrologi i åtskilliga år... Kan därför inte kommentera just den tanken eftersom jag inte förstår hur vare sig Solen eller Ketu kan kopplas till faderskap eftersom hinduisk astrolog i norr överensstämmer med västerländsk astrologi i Saturnus för faderskapsfrågor medan södra Indien följer en annan tradition där Jupiter representerar fädernet.

   Jag har dock märkt att noderna är populära på många sajter på nätet för antaganden om tidigare liv, liksom Saturnus och hinduernas 5e och 12e hus! Eller som en del säger, "egentligen är hela horoskopet vår karma" (vilket förstås inte konkretiserar något).

   Du har tydligen tittat en hel del på de politiska höjdarna, men det vore kul med en länk till någon astrolog på nätet som utvecklat den här typen av släktskapsresonemang mellan världsledare - för att förstå logiken bakom spekulationerna.

   Världspolitik = uttryck för den kollektiva karman. Ja, det verkar ju stämma, i den meningen att dagens politiska situation är följden av många tidigare schackdrag och att det historiska maktspelet därmed ger möjligheter för själar att "haka i" för att fortsätta jobba på sin individuella karma - som kan ha kopplingar till stora ämnen eller kanske bara är rent personliga.

   Jag återvände kort till det ämnet i dagens (2 jan) inlägg om John Ausonius och Fredrik Reinfeldt. De har båda har en verksamt ond Jupiter i 9e huset för den universella dharman - med vilket menas att de båda föddes att potentiellt spela en aktiv roll inför fler än den närmaste umgängeskretsen och att båda upplevde sig ha en mission av något slag, eller t.o.m. att båda HADE ett personligt öde (baserat på gammal karma) som i detta liv anknyter till det globala ödet. (Man ska väl inte tala om hela universum här, men väl den del av dharma som inbegriper mänsklighetens göranden och låtanden i relation till den "moraliska naturlagen").

   Radera