Till nya besökare, en kunskapsteoretisk länk:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

ESTETIK:
Blogger/Google förstörde en gång mängder av bilder från de första åren vid ett omskapande av usla miniatyrer av original i GIF-formatet. Klicka för att se de skarpa originalen. Ser också dessa usla ut, högerklicka och välj "se bilden" .

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
"The soul is sold not to the devil for money, but to money itself when it becomes the measure of worth rather than the affirmation of value." /James Hillman - Alchemical Psychology (2010, s.143)

Västerlandets store logiker & mystiker Platon
ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)onsdag 21 december 2016

Misstänkte lastbilsmördaren i Berlin
Med efterlysningen på tunisiern Anis Amri följer födelsedatumet (DN) och horoskopet ser märkvärdigt bekant ut. Det är definitivt inte första gången bloggen studerar exakt den här typen av karta i samband med patologiskt kallhamrad brottslighet och bortsett från att vi ännu en gång hittar den "fallna" Månen i Skorpionen som signifikant dominerar mördargruppen har detta psyke dåligt stöd eftersom också Skorpionens härskare Mars är "fallen" i Kräftans tecken. 

Horoskopet innehåller också den kombination av känslokallt rationella Stenbocken och Skorpionen som bloggen på ren känsla pekat ut som den potentiellt mest sociopatiska! Och som vanligt reservationen att majoriteten av den här kombinationen alls inte är kriminell. Vad som är intressant är när ett antal potentiella svagheter hopar sig i samma horoskop, som de två nämnda "signaturerna".

Med enbart dygnet och en sinnelagsascendent är det inte så meningsfullt att övertolka budskap baserade på husen, men här är annars en klassisk nöt att knäcka: Saturnus och Venus anses vara vänner och här står de i stark konjunktion i den förras härskartecken Stenbocken. Å andra sidan innebär detta att Venus anpassar sig till Saturnus diktat vilket kan minska empatin. Men inkluderar man husen i sinnelagsanalysen är faktiskt 3e intellekts- och kommunikationshuset ett av de fyra onda husen i hinduisk astrologi (låt vara att ett skevt intellekt kan utbildas att tänka rätt - ur samhällets perspektiv). 

I det här fallet är det dock uppenbart att intellektet är skadat eller sociopatiskt eftersom den begärsdrivna och instinktiva Skorpionen i 1a huset ser Saturnus som en fiende eller illgörare. Jämför det sjukliga näringslivet och dess förfallna offer som alla hatar staten och skatter som utkrävs för att finansiera allmän välfärd och skapar gränser för Skorpionen, vars avsky mot gränsdragningar är avgrundsdjup. 

Skorpionen, och Vattenelementet generellt, tecknar ur ett perspektiv en verklighetsupplevelse av biologiskt slag och enligt vi alla lever i en darwinistisk djungel i vilken de starkare har rätt att döda de svagare. Det var Fredrik Reinfeldts politik före svenskarna fick nog av borgerlighetens kärlek till marknadsliberalismen och röstade fram en vek vänster/mittenregering som spelar human inom landet men istället exporterar Darwins dödsmodell via krigsfabrikörer som SAAB och Bofors... 

Aftonhoran i rollen som propagandist för
svenska massmord på den internationella arenan
- landet har kommit långt på att tjäna in
ett storskaligt terrorattack på hemmaplan!

Om Anis Amri är massmördaren är det rätt typiskt med det här tredje kommunikationshuset att han använder en lastbil som vapen (likt mördaren i Nice tidigare i år).

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar