Till nya besökare, en kunskapsteoretisk länk:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

ESTETIK:
Blogger/Google förstörde en gång mängder av bilder från de första åren vid ett omskapande av usla miniatyrer av original i GIF-formatet. Klicka för att se de skarpa originalen. Ser också dessa usla ut, högerklicka och välj "se bilden" .

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
"The soul is sold not to the devil for money, but to money itself when it becomes the measure of worth rather than the affirmation of value." /James Hillman - Alchemical Psychology (2010, s.143)

Västerlandets store logiker & mystiker Platon
ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)lördag 17 december 2016

Kvinnan som försökte lura Fader Tid


Aftonbladdret berättar om hur Laura Branigan, en mindre discodrottning från 80-talet, kommits på med att fejka yngre än hon var vid genombrottet. När hon dog ung i hjärnblödning var hon inte 47 utan 52.


Med horoskopet baserat enbart födelsedagen kommer man inte så långt, men utifrån en sinnelagsascendent (Månen) är det ändå intressant att studera hennes relation till Fader Tid - Kronos eller Saturnus. Den kontakten är inget vidare eftersom åldrandets och ålderdomens planet ("sanden i timglaset") står i 12e sektorn för världsliga offer i detta liv. Och TID är ju basen för all världslig existens så symboliken finns där...  


Einstein skulle rätta mig här och påminna om att TID och MATERIA alltid hänger ihop - "rumtid" - men astrologen skulle då kontra med att Fader Tid eller den sjunde himlen faktiskt också betraktas som materiens princip - som om de antika tänkarna alltid visste det Einstein med stor möda och påstått skyhög intelligens lyckades lista ut efter minst ett årtionde av hård koncentration. 

(Ja, Einstein har en gräslig attack mot sin fria solära förståelse från Saturnus, men även om den slöar ner både Solen och Merkurius ska man inte räkna bort den saturniska människan som trög eller dum i huvudet - långsamheten kanske snarare beror på att faktainsamlandet hos den här dröjsamma typen sträcker sig ändå upp till sjunde himlen. Det kan vara värt att vända på ett utlåtande från den här sorten. Motpolen - den omedelbart reaktiva Månen pladdrar på i direkt och instinktiv kontakt med sinnesintrycken och blir då en röst man helt kan räkna bort. (Den här bloggaren har Månen stigande exakt i öster, men är sparrad av Tidens herre exakt i väster - många horoskop innehåller sådana här intrikata paradoxer och gåtor.)Einsteins födelsehoroskop har känt klockslag och precis som det stämde väl in på fakta att Laura Branigans psykiska ascendent tycks vilja offra åldrandets princip Saturnus eller sätta denna ur spel, så stämmer det konkret med fakta att hitta en Saturnus i det mäktiga 10e offentliga huset i horoskopet för vår tids främste tänkare kring tidsbegreppet. 

Notera hur det är förvirringens eller kaosets Fiskarna som ockuperar detta offentliga hus och hur Einsteins rufsiga hår och mimik blivit en ikonisk sinnebild för den vimsiga professorn! Ikoner ska för övrigt också kopplas till Saturnus som ju är en formalistisk planet och som i antiken liknades vid själens form. Med detta menades primärt Världssjälens form där människornas själar är små mikrokosmiska paralleller. Det är förstås tidstudiemannen Saturnus som vandrar i den sjunde och yttersta kretsen som ringar in och definierar vårt kosmos - den är vår kosmiska Själs yttre form av därmed avgränsare. Saturnier är ibland besynnerligt ytliga och fixerade enbart vid ytan och det är där vi kan börja tala om stupiditet.

Det finns fler indikationer på himlen om Laura Branigans lilla lögn om sin ålder för att inte framstå som en hopplöst överårig 30-åring på diskoteket (hon fingrade parallellt på mognare mainstreampop typ Celine Dion). En viktig indikation är att hon verkar vara så "högt uppe i det blå" med både Sol och Måne i Luftelementet. Faktum var att jag frös direkt när jag såg fotot på henne i AB och med åren har jag lärt mig att ge akt på den här rent kroppsliga reaktionen - den inträffar när man känner igen sina "himmelska släktingar". Som så ofta förr visar sig sångerskan och bloggaren ha Ljusen omkastade, bloggaren är ju Sol-Våg med Mån-Tvillingarna. 

Men kvinnans vita lögn om åldern beror troligen på att Merkurius är en vek disponent till Solen och attraktiva Venus i Tvillingarna. Den står fallen ner i det "biologiska" Vattenelementet, eller rättare sagt, det fruktbara psykiska substratum som ligger ett stadium innan en rent kroppslig kropp framträder i det grovt materiella. 

Månen är i sin essens liktydig med detta psykiska  Vattenelement och det är därför man kan tala om psykisk sjukdom eller förorenade vatten som är så agiterade och fyllda av begär att individen beter sig som en vettvilling. Kapitalismen skulle kunna beskrivas just som ett helt system baserat på begär som övergått i sinnessjukdom och det är märkligt att den överlevt sin 100-årsdag med marginal (tänk industrialism, ångmaskin och fabrikernas löpande band som ett febersjukt vattenflöde styrd av vansinnigt giriga chefer).

Laura Branigan har med stor sannolikhet Månen kvar i Vågen (dygnets cirka fem sista timmar går dock i den "fallna" Skorpion-Månens tecken). För Vågen i 1a huset är naturligtvis Mars inte bara en naturlig illgörare utan också verksamt ond. Som omoralens planet motsade sig inte Branigan att skivbolaget lade till "sex on the beach" som en undertiteln till en av hennes hitlåtar och lät sig designas till en plastdocka som skulle sälja på sin mörka iriska skönhet - jag kommer att tänka på irisk-judiska aktrisen Jennifer Connelly som hade en snarlik sex appeal och vars horoskop innehåller samma gåtfulla och osäkra "dissociation" mellan Luft och Vatten.Även Connelly har "dissociationssyndromet" mellan Solen och dess disponent, bara att Solen nu ligger i Vatten och dess disponent (Mars) befinner sig i Luft! Jag har nämnt hur "sällsam" och hypnotiserande Vatten/Luft-typen kan vara och det har möjligen med dess koppling till dels psyket och dess fantiserande förmåga och till Luft som klär fantasin i distinkta tankeformer (formplaneten Saturnus är ju essentiellt av Luftelementet).Även denna kvinnas horoskop saknar känd födelsetid men utifrån den psykiska månascendenten är berättelsen nästintill kolsvart! Alla kan inte vara födda lustigkurrar men jag tror aldrig jag sett den här kvinnan i en enda filmroll där hon lett med värme eller karisma. Här finns istället magnetism, en negativ attraktionskraft. Connelly som person påminner om en siren som lockar svaga sjömän att dyka ner i Skorpionens mörka vatten. Alla hennes roller är triviala - hon deltar för att skänka filmen kvinnlig fägring eller skildrar figurer i nöd eller med problem. 

Månen i Oxen ger en sinnelagsascendent där "arbete är bästa medicin" eftersom tecknet tenderar mot statisk jämvikt. Tyvärr är slavdrivaren Saturnus, som piskar på oxen så den gör sitt jobb, också undanskymd i 12e huset för "världsliga försakelser". Kan det vara så att Connelly besväras av att bara betraktas för sin kvinnliga form? Solen och Jupiter i Skorpionen bildar synergi men också den expansiva Jupiter är ett problem för sinnelaget i Oxen, vars jämvikt störs av för mycket Jupiters oförvägna expansion (Oxen betecknar en konservativ och konserverande tendens). 

Visserligen är inte heller Skorpionen särskilt expansiv, men att betrakta Connellys intensivt betraktande ögon (i film efter film) säger allt om den här intressanta kombinationen av ögonens Sol och Jupiter. Kvinnan är hypnotiserande och i jämförelsen ser Laura Branigan mest hysterisk ut på AB-fotot. Förklaringen kan, som sagt, ligga i att åldersfuskarens SolÖga står svagt på Merkurius i Kräftan som står så nära besmittelsen från Vattenelementets tusen och en affekter. "Stilla vatten går på djupet" förklaras perfekt av att se Jennifer Connellys stinna och genomträngande blick i det djupa och mörka (Tamas guna) tecknet Skorpionen. 

Branigans lögn för tankarna till flitigt omnämnda moderata försvarsministern Sten Tolgfors som försökte ljuga sig ur Saudiskandalen. I det horoskopet inträffar samma dissociation som vi sett här och det är återigen Solen i Vatten som slirar betänkligt när disponenten (Månen) befinner sig i Luft. Tolgfors månascendent placerar Tvillingarna i 1a huset och där är dels Jupiter, storfinansens planet som här är en verksam illgärningsman, samt den naturliga illgöraren Mars i rollen som en verksam illgörare. Det förvånar inte att Tolgfors gick den svenska mordvapenindustrin som lobbyist direkt efter sin tid som värdelös försvarsminister i regeringen Reinfeldt. Han gjorde Sveriges smutsiga jobb precis som nu (s)-märkta Hultqvist fortsätter i samma vedervärdiga anda. Sverige är så långt efter övriga världen att vi troligen kommer att vara det sista land som lägger ner vår lukrativa "försvars"industri. 

(Även England älskar att dra in stora pengar på export av mordvapen, se The Independent - om jag inte missminner mig ligger någon svensk vapentillverkare i säng med någon brittisk...)

Det här folket kan knappt något annat än att använda sitt konstruktivistiska sinne till destruktiva saker: nationalhoroskopets sinne/Månen disponerad av  krigs-Mars i arvets och korruptionens 8e hus vittnar om vårt mörka historiska arv, ett arv som i hög grad förklarar varför så många kan tänka sig att rösta - och röstade - på ett parti med nynazistiska rötter! Landet Sverige är verkligen på kant med Sanatana Dharma, den universella och moraliska världsordningen. Minns att Världssjälen illustreras av Jupiter som också är Lagens planet. Men det är inte Lagen utan Satan som äger det svenska folket som kollektiv betraktat. (Det är upp till den enskilda individen att markera mot "världen enligt officiell svensk modell"!)

Tolgfors är ett så fantastiskt exempel eftersom han perfekt illustrerar Vattenelementets sårbarhet - det förgiftas lätt och har sedan en lång resa för att återigen rena sig. Detta har mycket med sinnelaget (Månen) att göra eftersom Månen essentiellt knyts till Vatten. Tar man Jennifer Connellys karta är inte Solen med Jupiter i Vatten så mycket korruption som en brist på andlig spänst. Hon har med sin "sataniska fullmåneaxel" valt "implosionens" väg och tjänar grova pengar på sin rent kroppsliga skönhet. Minns hur den här fullmånen veknar som av "materialtrötthet" och faller samman istället för att ta ett kvantsprång och hitta en helt ny nivå. Jag misstänker starkt att den hemlighetsfulla Connelly har en nära anknytning till den judiska tragedin i Förintelsen, född med ett så kolsvart psykiskt horoskop som i princip betonar alla dystra och onda sektorer: olyckans 6e, dödens 8e och offrets 12e!

Fick då Laura Branigan betala med ett kortat liv för att hon förnekade Fader Tids verkliga värde inför omgivningarna? Knappast som generell tumregel, folk i nöjesbranschen skulle dö i förtid som flugor om så vore!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar