Till nya besökare, en kunskapsteoretisk länk:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

ESTETIK:
Blogger/Google förstörde en gång mängder av bilder från de första åren vid ett omskapande av usla miniatyrer av original i GIF-formatet. Klicka för att se de skarpa originalen. Ser också dessa usla ut, högerklicka och välj "se bilden" .

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
"The soul is sold not to the devil for money, but to money itself when it becomes the measure of worth rather than the affirmation of value." /James Hillman - Alchemical Psychology (2010, s.143)

Västerlandets store logiker & mystiker Platon
ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)torsdag 8 december 2016

Kapitalismens fulla djävlighet inför öppen ridå i Karolinskas nya löpande band-system!

Kan ingen bara släppa en bomb över Sverige så det blir ett slut på det här ständigt pågående sammanbrottet? Kanske 2000 sjukvårdsspecialisters protester mot Nya Karolinska kan generaliseras till en allmänhetens insikt om vad det är som gör livet sämre och sämre? Det är det ekonomiska systemet, jakten på vinster överallt, i tid och otid. Se SvD.

Åter till Planhushållningen. Sverige kan vrida sig ur USA-kapitalismens snara, bara en ny sorts politiker ser dagens ljus. Och en ny befolkning kanhända. Det lär ju vara svårt att dressera gamla hundar.

Tjugo minuter före artikeln om Nya Karolinskas fasansfulla arbetsmetod publicerar den uppnosiga SvD en debattartikel från Vänsterpartiet om vinstmotivets haveri inom omsorgen. "Aha, en sån dag" tänker jag och kollar horoskopet.


När man ser hur stora och lätta pengars Jupiter ockuperar Fader Tids tionde hus för makten och hur omvårdnadens Måne i Fiskarna i trygghetens 4e sektor tvingas agera utifrån den här ytliga Jupiter, då är det inte svårt att känna igenom debattartikels avslutande ord:


Vi har sett vad som händer när man släpper marknaden fri. Det var uppenbarligen inte lösningen. ... Vården behöver färre tidsstudiemän och fler sjuksköterskor.

Tidsstudiemannen är naturligtvis den saturniska (Kronos) andan i vinst- och effektivitetsjägaren Jungfrun i tionde huset. Sjuksköterskorna motsvaras av empatiska Månen i vilans och återhämtningens fjärde sektor. Märk här att Jupiter i 10e enbart verkar representera den saturniska och tidsfixerade ("effektiva") överhetens jakt på stora pengar! Tionde huset som sådant anknyter till den temporala makten.

Men tidsstudiemannen kanske ännu bättre tecknas av den patriarkala och fordrande Fader Tid (och hans enfaldiga mät- och beräkningsmentalitet) i egen hög person!. Här är Saturnus nära att döda livskraftens Sol i 12e huset för sjukhus och avskilda platser där världens "olönsamma" olycksbarn vistas. I morgon kommer Solen att gå in i det engradiga triggeravståndet till dödaren Saturnus och på lördagen är konjunktionen total.

I himmelen eller filosofen Platons intellektuella Idévärld innebär denna konjuktion ren och skär DÖD därför att Organisatören blivit bindgalen. (Se hur Aftonbladet just nu kör en serie om hur svenska tjänstemän blivit den nya korruptionsskandalen - alla deras dyra resor och möten som vanligt folk får betala med sina skatter. Ja, dessa korrupta skithögar ÄR i själva verkligt just det vanliga folket och avslöjar hur svensken beter sig när han gör karriär. 

Svensken blir en förstulen fifflare som söker kapa åt sig där det verkar vara möjligt. Hur kan ett folk bli så ärelöst? För att de är så lågt utbildade, saknar religion alternativt filosofi och absorberar för mycket guldkantade kändishistorier i tv och skvallerpress! Sveriges befolkning är som ruttet virke. Vi behöver både nya politiker och ett helt nytt folk för att kunna återskapa den gamla hyggliga välfärdsstaten. Tänk en nation av högt begåvade människor som ingen längre var intresserade av privat vinning utan jobbade för att göra sitt arbete så excellent som möjligt. I retur fick de precis så mycket fritid och glädjeämnen att ingen skulle behöva dö i bitterhet eller veklagan över att ha blivit felfördelad. Ingen utan de verkligt ruttna själar som ständigt återkommer till jorden i nya kroppar och som i dag premieras för deras girighet och brist på genuin intelligens. Vem som helst kan förfalla till att bli en girig företagsledare, men att bli en bra människa är faktiskt ett svårare jobb.


Som överkurs kan man jämföra motivskillnaden (sköterskan/tidsstudiemannen) med fiaskohoroskopet från häromdagen. Då var det det vinsthungrande SJ:s senaste teknikfiasko som belystes med en passande astrologisk ögonblicksbild.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar