Till nya besökare, en kunskapsteoretisk länk:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

ESTETIK:
Blogger/Google förstörde en gång mängder av bilder från de första åren vid ett omskapande av usla miniatyrer av original i GIF-formatet. Klicka för att se de skarpa originalen. Ser också dessa usla ut, högerklicka och välj "se bilden" .

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
"The soul is sold not to the devil for money, but to money itself when it becomes the measure of worth rather than the affirmation of value." /James Hillman - Alchemical Psychology (2010, s.143)

Västerlandets store logiker & mystiker Platon
ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)onsdag 7 december 2016

Ett Etablissmenagets försök till att kapa svenska folkets hjärnor avstyrt

[Jag tänkte "menageri" samtidigt som jag skrev ut rubriken och så blev det förhatliga Etablissemanget, till Etablissemenage(rie)t. Knasordet får stå kvar, det är rätt kul om man tänker sig att bloggens älsklingsord Rovkapitalister här per automatik frammanar bilder av ett menageri med vilda djur...]Titta bara på den maktsammansvärjning - allt Etablissemangets eller Rovkapitalistens innersta sammanslutning - som just hade påbörjat svenska folkets slutgiltiga fördumning och tankestyrning genom att bjuda på "fri surf" även när abonnemangskassan tryter: Facebook, Messenger, Twitter, Whatsapp, Instagram och Kik.

Telias tillvägagångssättet är påminner starkt om då Anders Borg och Fredrik Reinfeldt lurade det tankesvaga svenska folket att med egoistisk blick enbart för egna plånboken backa ur fackmedlemskapet efter högerns cyniska chockhöjning av månadsavgiften. "Söndra och härska." "Ensam är svag och lätt att kontrollera." Det är precis med samma diaboliska kunskap om att svensken är en penningfixerad tönt som nu Telia tänkt lura gratishungrande abonnenter till de värsta intellektskrossarna på nätet sedan flera år: massdompteringssystem som Facebook och Facebook Messenger. För att inte tala om Instagram för dem som redan tappat språkförmågan och nu bara kan kommunicera med bilder och glada tillrop på två-tre ord!

Det var i grevens tid Post & Telestyrelsen insåg att folkaktiens skapare Telia återigen ägnar sig åt ren kriminalitet. Men den spännande frågan är alltså hur förspelet till den här kampanjen gick till, hur de som blev "utvalda" vattenhål för den själviska och snåla människans gratissurf förhandlade med Telia och vilka ägarintresssen som i sin tur ligger bakom dessa it-företag. Det handlar om social kontroll. Köpstarka individer behöver inga erbjudanden om gratis surf och dessa är redan Systemets lydiga (och framgångsrika) slavar. 

Men fattiga människor nappar direkt (och de fattiga blir allt fler). Bland de fattiga kommer också att finnas radikaler med våldsamma tankar men om Etablissemanget nu slussar in dem i Facebook-spiltan samtidigt som it-fascisterna tar fram allt mer avancerade metoder för att censurera innehåll i detta bås, senast tydligen bildigenkänning som avslöjar "terroristfoton" - ja du kan gissa hur pantat och sålt det här folket kommer att vara om tio-tjugo år. Naturligtvis söker sig smarta radikaler till "det mörka nätet" (som jag nyligen hörde om) men korkad småfisk av både samhällstillvänd och frånvänd typ kommer att fångas in i den här trålen som Telia illegalt lade ut eller av de lösningar nu Etablissemanget kommer att tvingas tänka ut istället.

Det här var bara Etablissemangets senaste desperata försök att behålla kontrollen över ett folk som de alltmer förlorat greppet om sedan Internets födelse. Etablissemanget hatar Internet och gör sedan 10-12 år allt för att dess kommersialisering ska låsa inne de breda folklagren som flockboskap i "trygga" och "övervakade" sociala fora. Ju dummare och enklare folk som zombifierat rör sig i förberedda konsumtionsbanor, desto mer fritid och pengar åt Etablissemanget på toppen. Världen är nu usel bortom räddning men den kommer att bli ännu mycket värre innan det vänder.

Ett är säkert. Svenska folket visade under sina välgödda år under den allt mer högervridna socialdemokratin ett allt svagare intresse för att hålla sina hjärnor i topptrim att det nu är för Diktatoriska Överherrar lätt som att stjäla godis från småbarn att ta kontroll över folkets tankeapparat genom de mest karaktärsförstörande aktiviteterna på nätet - platser där ihåligt hyckleri frodas och folk i allt större bara är nyttiga zombies som förmedlar länkar till sina ointresserade "vänner" - länkar som också har kommersiella intressen i bakgrunden. Svenskarna är nog världens mest mentalt förslavade folk eftersom landet föresatt sig att ligga i teknologins framkant...

2 kommentarer:

 1. Apropå den här nyheten - just igår hade radions P4 extra ett inslag som gjorde mig rent äcklad av upprördhet. Det ska böjas i tid - nu ska barnens leksaker vara uppkopplade och avlyssningsbara. En docka som förutom att "prata" - förtäckt reklam - även ska locka barnen till att prata med den, anförtro sig åt den, och sedan ska denna information samlas in och avlyssnas. Det är så djävulskt och sjukt uträknat! Läs och lyssna här: http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=2151&artikel=6581990

  Organisationen Sveriges Konsumenter försöker skapa opinion mot de här leksakerna, och man kan bara hoppas att de lyckas, och att det blir en försäljningsflopp. Men "IT-djävulen" kommer säkert inte att ge sig i första taget.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tilltag som får manickerna i spionthrillers att blekna!

   Din "it-djävul" är förstås identisk med mina "it-fascister" och det är helt klart att mänskligheten nu är spritt språngande galen. Att saker teknologiskt _kan_ göras har också blivit skälen att göra dem. Ingen vettig eftertanke kvar alls.

   Jag tycker nog att Sverigehoroskopets giriga Rahu i 3e kommunikationshuset under en lång planetär cykel (2002-2020) lika gärna skulle kunna appliceras på något tänkt globalt horoskop.

   Vem vet, Sverige, Vattumanlandet, med den sociala balansens Vågen som ascendent kanske är en rätt bra beskrivning på världens alla folk (Vattumane = mångfaldens enhet) som söker stämma av balansräkningen med varandra...

   Radera