Till nya besökare, en kunskapsteoretisk länk:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

ESTETIK:
Blogger/Google förstörde en gång mängder av bilder från de första åren vid ett omskapande av usla miniatyrer av original i GIF-formatet. Klicka för att se de skarpa originalen. Ser också dessa usla ut, högerklicka och välj "se bilden" .

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
"The soul is sold not to the devil for money, but to money itself when it becomes the measure of worth rather than the affirmation of value." /James Hillman - Alchemical Psychology (2010, s.143)

Västerlandets store logiker & mystiker Platon
ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)onsdag 9 november 2016

Trump och Neil Youngs Mid-Eastern Vacation

Detta inlägg förekom The Indpendent med 3 tim,
men Mellanöstern är det tema som först kommer
i tankarna och inte t.ex. fula fiskars finanser.

Sång om den sista striden i Mellanöstern
före Kristusandens maktövertagande i världen...


Tidiga onsdagsrubriker tyder på att Trump blir president.  (Se även valdagens horoskop.) PK-medierna gömmer snabbt undan de senaste veckornas Trumpdemoniserande rubriker och börjar bete sig som underdåniga smilfinkar. Men jag tror det var det sanka kapitalistorganet DN som kom den här bloggens dystopi närmast med några ord i fet stil om Trump som ökad risk för ett Tredje världskrig.

Inte en dag för tidigt! USA:s makthunger i kombination med det kapitalistiska systemet har byggt upp en sådan förlamande ondska i världen sedan Andra världskrigets slut att det politiska systemet inte längre kan korrigera Rovdjurets - girighetens - grepp. I Sverige har vi tvärtom näringsministern Dammborg som flyger som en tetting till suspekta länder för att kränga SAAB:s och Bofors krigsvapen!

Så när Trump kampanjade med devisen "Gör Amerika storslaget igen", vet vi av erfarenhet hur Amerika brukar sätta fart på saker och ting: genom att starta krig. Trump är inte en bättre lösning för vare sig USA eller Världen än Hillary Clinton som vill krossa nationerna och inför ett globala Kapitalistiskt Rovdjur som suger ut hela världen (Hydran!). 

Men han kommer till skillnad från den köpta och onda kvinnan att driva ondskans spel till ett avslut, varefter USA inte kommer att ha råd att kriga mer på så lång tid att jordklotets nya maktsfär Kina/Ryssland hinner ta över det moraliska och ekonomiska kommando USA så groteskt har missbrukat i den imperialistiska formen av nationell egoism. 

1987 var året då Neil Young sjöng och på sitt sedvanligt beslöjade sätt sjöng om sin eller snarare USA:s lilla "semester" i Mellanöstern. 

http://lyrics.wikia.com/wiki/Neil_Young_%26_Crazy_Horse:Mideast_Vacation


Låttexten beskriver en tölpaktig stridspitt utan förmåga till balanserade omdömen. Det är bara när infödingarna bränner den amerikanska flaggan eller liknande symbol framför honom som han inser att han satt sin sista potatis i området. 

"Effigy burning" i Pakistan under Hillary Clintons tid
som ansvarig för Obama-administrationens utrikesaffärer


Detta ska då föreställa Neil Youngs politiska kommentar till Storbritanniens Anglo-Persiska Oljekompani (senare British Petroleum) som grovt profiterade på områdets naturrikedomar, och där USA girigt tog över vid den brittiska kolonialismens sönderfall. Det här denna onda världsordning Trump kan vara den rätta att slutligen skjuta i sank genom att vara så in i helvete amerikansk! Det är inte ett värdigt slut för denna stormakt men ett väldigt konsekvent sådant.

Och se nu de svenska rovdjurskapitalisterna bakom de svenska spillrorna till Mediahus strax stilla sitt gapande över Trump. De vet i sina hjärtan att kapitalismens barn är så genomruttna att de tjänar pengar på vad som helst, skolbarn, äldreomsorg eller massmord på oskyldiga civila i krig. Bonniers mediesfär har i sitt sätt att välja sida här i världen under många år tjänat ihop till en ny Förintelse. Men nu är det inte några miljoner judar det handlar om utan ett stort reningsbad som ger världen andrum från den västerländska sjukan. 

Det dystra reggaeoriginalet till Clash-låten Armageddon Time rekommenderas i dessa dagar. Det finns några som snurrat sina vinylskivor och lagt ut att välja mellan på YouTube.  

Sången var populär på Jamaica i slutet av 70-talet och utöver det halvdana försöket på översta bilden att stava till den härdsmälta i Mellanöstern som i svenska bibeln stavas Harmageddon, ger en googling ytterligare skivpressningar med lika svajiga resultat på stavningsfronten. Det här till den här nivån den svenska vinstdrivna skolan är på väg:


Tillägg. Skamset måste jag delvis ta tillbaka gliringen till jamaicanerna för deras sviktande språklighet. Faktum är att att hebreiska Gideon har transkriberats på två av sätten. Problemet ligger inte i stavningen av Harmageddon på några av de här skivorna utan i artistens sammanblandning av det judisk-kristna begreppet om en avgörande strid i dalen Megiddo med namnet på den gamla israelitiska ledarfiguren Gideon! (Se Wikipedia)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar