Till nya besökare, en kunskapsteoretisk länk:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

ESTETIK:
Blogger/Google förstörde en gång mängder av bilder från de första åren vid ett omskapande av usla miniatyrer av original i GIF-formatet. Klicka för att se de skarpa originalen. Ser också dessa usla ut, högerklicka och välj "se bilden" .

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
"The soul is sold not to the devil for money, but to money itself when it becomes the measure of worth rather than the affirmation of value." /James Hillman - Alchemical Psychology (2010, s.143)

Västerlandets store logiker & mystiker Platon
ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)lördag 12 november 2016

När man talar om trollen (Rovkapitalister som utnyttjar barnen)

Jag hinner knappt ta eftermiddagstitten i medierna förrän en tanke i morgoninlägget, om medierna som slavar under reklamfinansiärernas politiska vyer, hittar en färsk bekräftelse i The Independent.

De onda rovkapitalisterna förnekar sig sannerligen inte. Nu är det en gång danska men nu globala jättekapitalisten Lego som utnyttjar barnen för det vad som först ser ut som en aktion på de godas sida. Lego slutar annonsera i brittiska Daily Mail som en utpressning mot övriga "rebelliska" medier - Daily Mail är redan avskrivna på obestämd framtid - för att sagda tidning haft mage att säga sanningen om de tre överdomare som körde över folkets röst i Brexit-frågan med domen att bara det EU-vänliga Parlamentet kan hantera frågan.

Inför denna det privilegiekramande Etablissemangets ofattbara arrogans och ointresse av demokratiskt fattade beslut vände sig då Daily Mail och pekade i en fet rubrik ut de tre korrupta överdomarna som folkets fiender.

Och här är då rovkapitalisternas svar: de söker genom att mota barnen framför sig vända ärendet en gång till och kalla Daily Mails publicering för "hatspridande". Förstå vilken röta i de högsta kretsarna mänskligheten har att avlägsna innan det någonsin blir någon fason på den här arten. 

Vi ser här direkt krig - ideologisk krigföring från Rovkapitalisterna och profitjägarna - och den lilla människan lär bli helt bortkollrad och tro att Daily Mail är den onda. Legogubbarna är ju så fina! Men det gäller att se lite djupare.

Att de främlingshatiska danskarnas flaggskepp Lego skulle bli först ut att bekräfta den gamla sanningen från boken "Manufacturing Consent" - om mediernas beroendeförhållande till de Stora Onda Pengarna - väcker naturligtvis förstämning. Är Skandinavien just nu Ondskans nav på jorden? Varför snöade näringslivscentret Stockholm in med trafikkaos som följd och "en förlorad miljard kronor" för de fadda människorna samma dag Trump tog hem valsegern i USA? 

Vilka är Intelligensernas som styr marionetterna på den här planeten? Man önskar våra verkliga Överherrar ville ge sig tillkänna och tvinga mänskligheten ned på knä. 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar