Till nya besökare, en kunskapsteoretisk länk:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

ESTETIK:
Blogger/Google förstörde en gång mängder av bilder från de första åren vid ett omskapande av usla miniatyrer av original i GIF-formatet. Klicka för att se de skarpa originalen. Ser också dessa usla ut, högerklicka och välj "se bilden" .

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
"The soul is sold not to the devil for money, but to money itself when it becomes the measure of worth rather than the affirmation of value." /James Hillman - Alchemical Psychology (2010, s.143)

Västerlandets store logiker & mystiker Platon
ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)måndag 7 november 2016

Löfvens inbäddade rovkapitalist i civilministeriet

Oändligt viktig text skriven av Kjell Östberg i AB. Man tror knappt det är sant när det visar sig att Stefan Löfvens civilminister Shekarabi - med den vingliga livsfärden från en födelse i arbetarstaden Manchester i England, tillbaka till Iran och därifrån sedan till Sverige - inte anser "vårdvinstens storlek" vara en ideologisk fråga. Notera att han sossedjävlarnas glidning börjar redan i frågan om profitörernas del av kakan, Östberg riktar förtjänstfullt in sig på dubbelfelet som kommer med förnekandet av det ideologiska momentet.

Kanske är det Shekarabis egen labila livstråd som, trots hans fina studiemeriter skapat denna imbecillitet som, kanske utan att han själv förstår det, gör honom till profitörernas nyttiga idiot. Det är bara att inse, Löfvens regering är det slutliga slutet för socialdemokratin i Sverige, mer alienerat från sin ideologi kan ett parti inte bli, möjligtvis med undantag av Miljöpartiet och Sverigedemokraterna - notera hur ALLA graviterar mot den Stora Satan. Storfinansen är uppenbarligen den som framgångsrikt manipulerar svensk inrikespolitik. "De dumme svenskarne förstod aldrig vad som kom över dem tills scenväxlingen var fullbordad."

Med en början i England, ett fragment i Iran och sedan betong-Sverige är det inte konstigt att man söker tryggheten i materialismens tomma substitut för emotionellt välmående - eller en ideologi som lovar detta. Faktum är att civilminister Shekarabi har ett horoskop lite väl likt Fredrik Reinfeldts, om vars barndom DN faktiskt dristade sig att skriva om och som väl förklarar varför den mannen blev ett så mänskligt vrak och hämningslös anhängare av den tomma själens hunger, dvs en marknadsliberalistisk profitjägare redo att sälja ut sin egen mor och sina barn till de subhumana marknadskrafterna.

Se Shekarabis psyke i Vågen, samma som Reinfeldts, och hur civilministerns expansiva Jupiter i omsorgens tecken Kräftan motsvarar Reinfeldts aktiva Sol i samma tecken:Till skillnad från Reinfeldt har han dock en vänlig uppsyn, och det är därför jag menar att vi har med en på sitt sätt obildad nyttig idiot att göra, snarare än en utstuderat grym ideolog som i Reinfeldts fall. 

Månen med Venus i öster i en sinnelagsascendent är sällan fel! Problemet är bara Shekarabis Vattenelement, den näriga och hungrande själen som förklarar näringslivets bottenlösa ondska när den upphöjs till primär ideologi i ett samhälle, vilket hänt i Sverige. Vågen är en human och jämlik natur och varje expansionssträvan från själviska partsintressen rubbar dess sociala jämvikt. Så hur lyckligt är det när expansionsplaneten Jupiter därför antar rollen av "verksam illgörare" i detta horoskop och dessutom placerar sig i den ständiga otrygghetens och hungerkänslornas Kräftan och dessutom hela paketet stuvas in i 10e huset för Staten och Makten? Antingen är civilministern en näringslivets inbäddade giftspridare eller också har vi med en så otrygg och olycklig flyktingsjäl att göra att Vattnets irrationalitet slår slint mot Luftens rationalitet och vi får Reinfeldttypen som rationaliserar det som inte går att rationalisera, upphöjer själviskhet och profithunger till en förnuftig "nödvändighet". Otrygga människor blir ofta profitörer på andra!

Historien mörknar än mer när vi ser att Shekarabi - återigen som i fallet Reinfeldt - har en betoning på BÅDA ekonomihusen, det andra för egna plånboken och det elfte för makroekonomin (11e kan ses som det 2a räknat från maktens eller arbetsgivarens 10e). Med onda Mars hemma i överlevnadsmästaren Skorpionen och kopplad till kohandlaren Merkurius i 2a huset för egna plånboken börjar jag nu misstänka att den här mannen är en simpel karriärpolitiker som bara passerar ett parti för att sedan kunna hoppa strömhopp in i näringslivet med alla andra landsförrädare! Det förvånar inte det minsta att Löfven tar in sånt här folk i sitt kabinett, han är själv det bästa exemplet på den falska sorts politiker som svenskarna inte längre orkar eller förmår genomskåda. Det är bara att inse, vårt politiska system är så bankrutt det kan bli och det är därför jag då och då, halvt på allvar, förordar en statskupp och en tids diktatur i Sverige. Tills vi lyckats rensa bort all den korruption i höga positioner som gör att allt bara blir värre och värre för varje år.


Jag vet inte om bloggens få återstående läsare (nere på några få hundra sidöppningar per dygn sedan den "radikaliserades") noterat följande. Ofta nog när jag studerar motbjudande slavar under det onda systemet visar sig Saturnus leda månascendenten i kort koppel. Dvs den Stora Illgöraren har placerat sig i månhoroskopets 11e hus för ideal, organisationer och ideologiska system. Saturnus är själv en systematisk och ideologisk planet och detta ger psyken (Månen) ofriare än en galärslav! Partipiskan är en ren njutning för dem som har själsdöd systematik ("ordning och reda, lönen på fredag") som sitt ideal. De kan t.o.m. vara sexuella självplågare (sadomascochism, vilket verkar stämma i just detta fall, med Venus berörd av Saturnus korta koppel - 60-gradersaspekten). 

Detta är ett omen om den perfekt nyttiga idioten och jag fick säga upp bekantskapen med en moderat f.d. arbetskollega med både Sol och Måne stigande i öster och nedtryckta av den mest själviska Saturnus som kan tänkas, den fallna positionen i Väduren i 11e. Bortom delade konst och musikintressen insåg jag mer och mer att mannen var helt hjärntvättad av moderat, ond ideologi och saknade förutsättningar att förstå någon vision om en ny bättre värld där vuxna människor slutat dansa efter marknadens onda doktrin om att vi lever i en djungel och måste slåss mot varandra för vår överlevnad. Vissa har helt enkelt stort och rätt tänkande i sig. De föddes till verktyg. Men hur kunde Väst falla in i detta mörker?

Det är möjligt att slavdrivaren Saturnus faktiskt för första gången visar att den har en kvantitativt påvisbar kvalitet i dessa 11e-husplaceringar i horoskop med månascendenter. Dvs. positionen är ett "astro-logiskt" korrelat till att bloggaren väljer ut skitstövlar ur nyhetsflödet och via Saturnus får bekräftat att dessa individer inte längre uppfattar med sitt eget förstånd utan har lånat ut sin Måne, sitt sinne, och låter Överheten Saturnus diktera precis all i deras liv! 

PS. Bloggaren föddes själv med Månen/sinnet stigande i öster i perfekt kreativ opposition till överhetens Saturnus i dess världsligt starkaste läge i väster, där Saturnus nu byter skepnad och antar rollen av Skördemannen (Döden). Betänk denna symbolik och förstå den riktning som den här bloggens skriverier kommit att ta efter ett par inledande år där enbart den sideriska zodiakens sanningsanspråk undersöktes.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar