Till nya besökare, en kunskapsteoretisk länk:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

ESTETIK:
Blogger/Google förstörde en gång mängder av bilder från de första åren vid ett omskapande av usla miniatyrer av original i GIF-formatet. Klicka för att se de skarpa originalen. Ser också dessa usla ut, högerklicka och välj "se bilden" .

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
"The soul is sold not to the devil for money, but to money itself when it becomes the measure of worth rather than the affirmation of value." /James Hillman - Alchemical Psychology (2010, s.143)

Västerlandets store logiker & mystiker Platon
ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)onsdag 9 november 2016

Den irrelevanta Fredrik Reinfeldt
Som när klåparen som sprängde sin egen buk istället för julshoppande stockholmare, inkommer föredettingen Reinfeldt galet sent med sin kommentar till presidentvalet i USA. Hans kommentar missar helt målet och avslöjar Reinfeldt som en Etablissemangets lögnspridare som själv torskat på sina uppdragsgivares desinformation!

Han kommer dragande med sitt "arga vita män" - en av käpphästarna i de vilt böljande dreven mot Trump - trots att det redan redan visat sig att nye presidenten hade ett betydligt bredare stöd än så. Uppenbarligen har Reinfeldt väldigt svårt att snabbt ta in erforderlig information och agera utifrån den. Hur kunde svenskarna välja en sådan här till statschef?

Faktum är att Therese Larsson Hultin i högertidningen SvD sammanfattar situationen bättre vid samma tid och tycks t.o.m. alludera till den arroganta RenSvält i orden: "Vissa kritiker hävdar att ilskan segrade över förnuftet, även om det är att idiotförklara en stor del av den amerikanska befolkningen."

Kan inte Reinfeldt bara flytta till sitt drömland och betjäna Bank of USA och därefter hålla tyst i svenska medier? Om han nu törs, när Trumps tidevarv ska till att börja.

Det är värt att påminna om att den själviska pennalisten Reinfeldt föddes med en elak och ond Mars stigande i självtjänandes Jungfru i öster vid födelsen - den exaka bilden av de "arga vita män" han febersjukt ser överallt runtomkring sig.

Trump, å andra sidan, hade en verksamt god Mars stigande i ledarskapets Lejon i öster vilket jag i föregående inlägg upptäcker vara betydelsefull för förståelsen av hans potentiellt problematiska födelse under en fullmåne.

2 kommentarer:

 1. Men tänk om det inte spelar någon roll vem som är president? Kommer Trump verkligen att "dränera träsket" i Washington D.C. som utlovat? När Obama tillsattes fick Citibank som orsakat finanskraschen välja hans kabinett. Some change, eller hur! Nu genomför Obama det som Hillary Clinton dragit upp riktlinjerna för, att internationella storbolag ska få stämma suveräna nationer om deras folk protesterar mot exempelvis giftiga tillsaster i matvaror. Trump verkar redan ha rättat in sig i ledet och låter samma bankmaffia / nyliberala globalistoligarker / militärindustriella komplex handplocka vilka som ska utgöra hans administration. Maktspelarna ser till att folket hålls splittrat i tron att de väljer mellan vänster och höger, men i slutändan är det Goldman Sachs, Rothschild, Warburg, Rockefeller och allt vad de heter som bestämmer.

  Då blir det folket som får göra revolution. Det är det som the second amendment handlar om. Ett beväpnat folk är sista bastionen mot en diktatorisk regering. Men med massmedias hjärntvätt hatar folket bara varandra i stället för den riktiga fienden bakom kulisserna.

  Men man kan ju hoppas att han blir en värdig Lejonkung i stället. :-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Din långa bortvaro från bloggens kommentarfält ursäktar dig. Naturligtvis har den dystopiska bloggaren dubbelgarderat sig i den här frågan!

   Tydligast kanske i slutet av horoskopet för valdagen, gjort några dagar innan:

   http://siderisk.blogspot.se/2016/11/horoskop-for-usas-presidentval-2016.html

   :-)

   Radera