Till nya besökare, en kunskapsteoretisk länk:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

ESTETIK:
Blogger/Google förstörde en gång mängder av bilder från de första åren vid ett omskapande av usla miniatyrer av original i GIF-formatet. Klicka för att se de skarpa originalen. Ser också dessa usla ut, högerklicka och välj "se bilden" .

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
"The soul is sold not to the devil for money, but to money itself when it becomes the measure of worth rather than the affirmation of value." /James Hillman - Alchemical Psychology (2010, s.143)

Västerlandets store logiker & mystiker Platon
ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)lördag 5 november 2016

Containerkvinnans tyrann och Britney Spears och Max Martin...

För sex år sedan skrev jag ett enda inlägg om Max Martin vars massproducerade pop är just den själsdöda skräpmat för ytliga psyken som man kan vänta sig från ingenjörernas land Sverige om teknikmentaliteten tillämpas på musik. Nu recenserar Aftonbladet en bok som bekräftar detta och dessutom med särskild utgångspunkt i dussinmusikens egen Henry Ford, löpande band-teknokraten Max Martin. 

I september 2010 skrev jag om Max Martins horoskop att: "diktatorssyndromet egentligen bara fungerar om man väljer regissörsyrket. Där är envåldet en helt legitim del av yrkesutövningen!" Jämför det med citatet som musikälskaren och bokförfattaren John Seabrook, vanligtvis på tidningen The New Yorker, fångat upp från en ung Max Martin då han mött sin entrébiljett till större framgångar i den ännu yngre Britney Spears: 

"Hon är 15 år gammal. Jag kan göra den skiva som jag verkligen vill göra och använda hennes egenskaper på rätt sätt, utan att hon säger till mig hur det ska vara."

Martin må vara blyg eller socialt handikappad men det han avslöjar från sitt inre är verkligen inte vackert.

Det är en tursam (?) slump att AB publicerar bokrecensionen samma dag de kör artikeln om den kidnappade containerkvinnans gärningsman, som nu också misstänks vara seriemördare. Jag upprepar kartan från tidigare denna dag men som "naturlig zodiak" och placerar den invid Max Martins. 

Om den dömde sexbrottslingens horoskop stinker av "ond kontroll av och maktdemonstration gentemot kvinnor", vad ska man då säga om Max Martins karta? Han är ju född bara några dagar tidigare samma år och har ett skrämmande likt horoskop! 

Dessa båda män måste dessutom vara rejäla garderobsbögar att odla de attityder till kvinnor som "verktyg" till sina egna drifter - kreativa eller bara destruktiva - som de gör!

26/2 1971: Max Martin (frossar via yrkesvalet i kvinnoförnedrande stereotyper):
7/3 1971: Todd, kvinnoskändare och möjlig seriemördare (notera "serie" apropå Max Martins löpande band-producerande idiotpop för massorna):Eftersom Max Martins födelse gör månplaceringen osäker avstår jag från att kolorera bådas måntecken med den brukliga antydan om "läckaget" av det element i vilket tecknets härskare för tillfället befinner sig.

Det här är två horoskop som lyckligtvis lyfter fram diktators- och egenmäktighetstendensen som ligger på himmelen och särskild skadar kvinnor (Venus). Men under hela den här perioden lär det säkerligen födas lika många som aggressivt och militant söker stävja "patriarkatets" (Saturnus) våld mot kvinnor. Saturnus/Venus-aspekt (270°) kan därför tänkas dyka upp i horoskopen för extremfeminister också.

Varför Max Martin håller sitt kvinnohat på en intellektuell nivå (Luft) och inte agerar ut den som amerikanen Todd kan möjligen förklaras dels i månplaceringen (som vi inget bestämt vet om) men också i hur diktatorn Saturnus fungerar olika. På dagarna som skiljer de båda onda männen (onda ur Venus/kvinnans synvinkel) hinner nämligen den sexuella eller allmänt vitaliserande krigaren Mars byta tecken. Max Martin har den med stora framgångars Jupiter i Skorpionen vilket indikerar en sjuk sexualitet och i kombination med Venus-i-Jord en dragning just till kvinnan enbart som en kropp - ett föremål - att använda i sitt eget arbete (en homovarning så god som någon). 

Men en dryg vecka senare har Mars nått in i Skytten och bildar nu hos kvinnoskändaren motsatsen till den förstulna Skorpionen som bedriver sitt arbete osedd. Nu går nämligen Skorpionens härskare Mars ut i Eld och synliggör dess mörka hemligheter, samtidigt som Mars disponent Jupiter förblir i det korrupta Skorpionmörkret. 

Här är med andra ord en "ömsesidig reception" som ser oerhört svårlöst ut eftersom ny dekadens produceras av Jupiter i 8e sexual- och dödshuset samtidigt som Mars agerar ut i det positivt laddade tecknet och denna martiala utlevelse så att säga göder mer av samma vara. Eld och Vatten skapar "sensationalism" (tidningsrubriker) och ursinniga urladdningar, och jag har sett kombinationen hos psykologer. Men den har uppenbarligen också att göra med folk som är "mogna för att gå till hjärnskrynklaren" och lära sig mer om vilka drivkrafter som egentligen styr dem!

*****"Verktyget" Britney Spears blev som sagt nyckeln till den svenska vinstmotiverade teknokratidjävulskapen inom musikbranschen, och det är extremt illustrativt att placera hennes horoskop med känd Jungfruascendent ("verktyget", "slaven") i den inre kretsen och Max Martins himmel i den yttre cirkeln. Se hur många och fascinerande överlappningarna är! Enligt synastri-kartan är Max Martin faktiskt ytterst sett Britney Spears värsta fiende! Hans drivande planeter hamnar i ett av hennes värsta hus, det 6e olycks- och fiendehuset. Framgångarna gjorde henne också sinnessjuk och hon förlorade om jag minns rätt både vårdnad om ett barn och förklarades omyndig. Fadern tog kontroll över hennes över en natt gigantiska rikedomar... Max Martins Midasberöring dödar med andra ord de kvinnor han vidrör. Den som förvandlas till guld dör.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar