Till nya besökare, en kunskapsteoretisk länk:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

ESTETIK:
Blogger/Google förstörde en gång mängder av bilder från de första åren vid ett omskapande av usla miniatyrer av original i GIF-formatet. Klicka för att se de skarpa originalen. Ser också dessa usla ut, högerklicka och välj "se bilden" .

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
"The soul is sold not to the devil for money, but to money itself when it becomes the measure of worth rather than the affirmation of value." /James Hillman - Alchemical Psychology (2010, s.143)

Västerlandets store logiker & mystiker Platon
ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)tisdag 29 november 2016

Arma Amanda!

Jag läser en bedrövlig ledare i DN signerad Amanda Björkman och försöker lokalisera födelsedatumet för ett horoskop som hjälper mig förstå vad som saknas den här människan. Uppenbarligen har hon gjort tafatta försök att hålla hatiska sverigedemokrater borta - inga spår alls av henne vid googling och naturligtvis inte mycket till personlig info på FB.  (SD:s anhängare är till del ett genuint lågt och illasinnat pack så man kan förstå att kapitalister som står för fri arbetskraftsinvandring och lönedumpning känner att de behöver ligga lite lågt.)

Men en ingång hittar jag på en sajt som kommenterar en artikel hon skrivit. Här nämns att hon vid publiceringstillfället den 4 okt 2014 är 26 år fyllda. Det lämnar bara en person på Birthday.se och det ger oss två år senare en 28-åring i ett journalisttätt område just utanför centrala Stockholm.  
 


Födelsedatumet 14 mars 1988 ger exakt en sådan där nyttig idiot med benägenhet att bli indoktrinerad som Björkmans text indikerar. Jag läser numera böcker långsamt, några sidor om dagen, och mediekritiken "Manufacturing Consent" från 1988 har redan nämnts flera gånger på bloggen. Men den boken skulle Björkman snarast behöva läsa för att om möjligt vakna upp och höra hur dum hon låter i sin ledarartikel "Trump är miljardären som vänstern väntat på". Jag tror aldrig jag sett en sådan stapel av "snälla" borgerliga plattityder travade på varandra i hela mitt liv. 

Hon framstör faktiskt som en mer duperad klichéspottare än tidningens Erik Helmerson (horoskop här) som samtidigt förfasar sig över att vänstern inte vänder sig hårt och fördömande mot Fidel Castro och hans heroiska men lönlösa kamp med den Store Satan - som båda dessa journalister tycks tro representerar mänsklighetens bästa väg framåt.

Det som knäcker Amanda Björkmans utsikter att få tillhöra den privilegierade medelklass som får följa med den ultrarika procenten när de flyr den sjunkande skutan Europa är att hennes påfallande starka ideologiska natur - fem av sju planeter i zodiakens tredje och universalistiska akt undermineras av det arketypiska Barnet som egocentriskt vill vara med själv där det händer, och i synnerhet vill tillhöra de rika och privilegierade. Venus för pengar står i egocentriska Väduren och den positionen är verkligen inte bra på att hitta synergi med andra, det är de egna behoven som står i första rummet och avgör vilka allianser man kan "tolerera" i sitt själviska arbete. 

De riktigt stora pengarna sorterar dock under den Stora Välgöraren Jupiter och lyser över egocentrismens princip Väduren, den också. Utifrån sinnelagsascendenten i den programmatiska Stenbocken kommer därför en enorm massa energi i Björkmans liv på att förspillas på att värna rätten att bli rik på egen hand. Här ser man ren "hushålls-egoism" med Väduren i det 4e huset för samhällets enskilda hushåll och den personliga "inre lyckan". 

Det säger sig självt att den ibland väldigt nobla Månen i Stenbocken inte kan producera någon högre eller ädlare ståndpunkt när det gäller RESURSER med en sådan självisk kraft på att närma sig stora och fula pengar. (Stenbocken representerar välståndsfördelningens princip eftersom den ingår i Jordelementet - alla tre Jordtecken har med resurserna att göra.)

Exakt hur ideologiskt förgiftad Björkman är ser man då man går till den verksamt onda Jupiter ägare Mars, och upptäcker att också denna är en av de onda förbrytarna enligt Björkmans Stenbock i 1a huset. Mars står sida vid sida med sinnelagets ägare Saturnus och hela paketet ligger i "förlustens" 12e hus. Amanda svarar alltså med sinnelaget på onda rika mäns ouvertyrer och tillägnar sig en ideologi om resursfördelning som är djupt osolidarisk och värdig det lilla Barnets förståndshorisont. Hon är mer orealistisk i sin borgerliga utblick än någon vänsterideolog och det är kombinationen av "verksamma illgörare" och det lätt overkliga synsätt som lätt uppstår i 12e "avskilda huset" som förklarar varför hennes brandfackla mot vänstern är det ytligaste och mest schablonartade standardfluff jag nånsin läst. 

De flesta som skriver ledare på högerkanten kan helt enkelt inte tänka självständigt för om de kunde det, skulle ingen kunna missa vilka lögner de rör sig med. Vad vi får är alltså debattörer i gärdsgårdsserien, hjärntvättade formalister som rabblar sina invändningar utan att ha någon koll på verklighetens fakta. Erik Helmerson får avlidne Castro att framstå som en bestialisk folkmördare, vilket motsägs av så mycket fakta om Kubas utmärkta skolväsende och mycket annat att man undrar hur dessa borgare orkar leva med en ideologiskt framtvingad lögn som en cancersvulst som äger hela deras sinne. Också Helmerson borde läsa "Manufacturing Consent" och granska de Centralamerikanska vänstater till USA som VERKLIGEN  och med USA:s finansering ägnade sig åt folkmord (i stor skala) på oliktänkande samtidigt som USA:s medier lät precis som Helmerson! Han borde skämmas för att skriva sån smörja.

Borgerliga skribenter är med andra ord mindre begåvade och saknar ambition att verkligen försöka förstå de onda politiska ränkerna bakom idolen USA:s utspel. De verkar inte ens vilja förstå hur EU urartat till en rikemansklubb där storföretagen ständigt uppvaktar korrumperbart folk för att skaffa EU-direktiv som passar deras egna syften. Borgarna hyllar kort och gott precis allt som gör västcivilisationen till den kanske falskaste mänskligheten någonsin skapat. 

Lyckligtvis kommer Trump att agera som en sådan klåpare att han och USA får hela världen mot sig. I ett scenario startar han då storkrig. Kapitalismens genomsjälviska natur kommer att avslöjas genom åren med Trump och det är därför åtminstone jag som är andlig på den högre nivån och vänster på den lägre, hoppas på stordåd med Trump. Han kan bli den president som t.o.m. får Amanda Björkman att börja förstå ett och annat och den bottenlösa ondska som ligger bakom hennes egen dröm om det blomstrande egna hushållet. Hennes sinnelagshoroskop är märkt med förlustens hemska spöke (Månens ägare i 12e) och det är fara värt att hon lämnar detta liv ännu fattigare än hon kom in i det. 

Den pådrivande Solen står nämligen i martyriets Fiskarna är nämligen också den driven av den onda kapitalismens Jupiter i horoskopets kanske mest inskränkta hus, det 4e för enbart det väsensegna på en trivial och enkel nivå. Hennes "evangelium" (martyren är en som vittnar) är med andra ord en fullständig korruption av den nobla nivå zodiakens tredje akt egentligen representerar, den fas i den universella Själens patos då man bör förstå att "allt gott är till alla" och inte till för några få egocentriska och underutvecklade. 

Kommunism är i slutändan den enda civilisationsform som rimmar med mänsklighetens nödvändiga utveckling. Efter att USA fallit och världen i värsta fall ha genomgått det Tredje världskriget (USA kommer inte att ge upp utan ett sista desperat försök att få den egna ekonomins hjul att snurra snabbare) kommer någon slags global kommunism att introduceras. Det är möjligt att IT-geniet Elon Musk har rätt i att "medborgarlön" införs men det blir inte USA utan nästa globala makthavare som skapar systemet. 

Ett är säkert, robotiseringen gör att kapitalismen helt enkelt inte kommer att fungera mycket länge till så Amanda Björkman borde sluta skriva sån här banal smörja och fundera lite på nästa nivå i spelet på den här planeten.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar