Till nya besökare, en kunskapsteoretisk länk:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

ESTETIK:
Blogger/Google förstörde en gång mängder av bilder från de första åren vid ett omskapande av usla miniatyrer av original i GIF-formatet. Klicka för att se de skarpa originalen. Ser också dessa usla ut, högerklicka och välj "se bilden" .

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
"The soul is sold not to the devil for money, but to money itself when it becomes the measure of worth rather than the affirmation of value." /James Hillman - Alchemical Psychology (2010, s.143)

Västerlandets store logiker & mystiker Platon
ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)tisdag 8 november 2016

8 av 10 svenskar anser denna politiker vara en osund extremist


Annie Lööf avviker radikalt från svenska folkets närmast totala insikt om det sjuka i att profitera på skolbarn och till mindre del på sjuka och gamla - de sämre siffrorna för vårdvinster återspeglar det otäcka svenska åldershat som beror på den dödskräck som växer i gudlösa sekularister. Ingen vill ha med de gamla att göra i det här landet, vilket i sig är en sjuk extremism.

Vad mer kan man säga vad bloggen sade då Annie Lööf var helt färsk i sin partiledarroll? Hon var marknadskrafternas tilltänkta ersättare till Reinfeldt vars hjältegloria bleknat betydligt efter sitt enda politiska projekt, att krossa fackens makt och att göra livet så jävligt för sjuka och arbetslösa som möjligt. Nu avslöjade sig Lööf snart som en mentalt debil karriärpolitiker, ohederlig och lögnaktig, och Näringslivet insåg att de kanske satsat på fel häst...

Likväl försöker man piska liv i den döda hästen Lööf - för andra gången på kort tid låter SvD henne uttrycka exakt samma negativism till det som alla andra svenskar (i stort sett) finner självklart: du profiterar inte som ett svin på de små barnen och på de svaga i samhället! Att du alls vill profitera är en sak mellan dig, din själ och det Högsta Råd själen kommer att möta när den lagt av dig, du värdelösa ego-kropp som aldrig lyssnat inåt för att bli allt du var tänkt att vara...

Solen byter zodiaktecken från Tvillingarna till Kräftan när det återstår fyra timmar av dygnet. Men även om oddsen talar för det förra tecknet har, som tidigare noterats,  den här årgången av Tvillingarna en inbyggd slirighet i sig eftersom härskaren, intellektets Merkurius redan gått över gränsen och slirat ner sig i Kräftans korttänkta och instinktiva Vatten. Kräftor kan definitivt tänka långsiktigt (Månen i tecknet kanske mindre så), men det förutsätter att de skyddas från konkurrens och hot utifrån - inför minsta osäkerhet stressar de upp och börjar - i samband med kommunikationens Merkurius - ljuga för att skydda sig själv. Det har Annie Lööf redan visat flera prov på.

Även om jag den här gången ritar kartan som en solascendent (Surya lagna) med Solen i förmodade värdtecknet Tvillingarna, ska man veta vem som äger denna "informatör" (eller snarare desinformatör) - det är Merkurius i Kräftan - näringslivets eller den sublunära aptitens otuktade symbolik.

Eftersom alla kloka människor redan insett att kvinnan saknar vett och förstånd kan vi redan här utesluta att Solen på minsta sätt uttrycker själens egen kognitiva krafter, dvs. genuin intelligens - hon har likt Fredrik "Bank of USA" Reinfeldt (Sol i Kräftan med disponenten i efterhandsrationaliserande Luft) en natur som dukat under för Vattenelementets sämre och allra mest näriga sida. 

Vi får därför nöja oss med att betrakta solascendenten som utgångspunkt för den dagaktiva människan - en "lägre" signifikation hos denna planet. Solen kan t.ex. antyda viljestarka människor fast utan begåvning, eller karriärister, eller inget annat än narcissister som vill visa upp sig. 

Den senare sorten verkar vara den vanligaste typen bland icke-celebriteter och jag har bland bekanta mött både skrytpellar som i det privata vill showa med sin ekonomiska position och mindre kända fotomodeller med en sjuklig självmedvetenhet. I dessa fall har det inte bara handlat om en Surya lagna utan att Solen dessutom stigit i öster enligt den reguljära lagna - den kroppsliga ascendenten.Först och främst är det viktigt att inse hur hennes dagaktiva Sol betjänar det visserligen livsnödvändiga men ideologiskt skamlöst primitiva "egna plånbokstemat" - solhärskaren ligger i 2a ekonomihuset. Vissa årgångar av den normalt betydligt mer intellektuella Tvillingarna kortsluter sig på det här sättet, och tur om de har en Måne som är villig att fånga upp livet ur ett större perspektiv. Så sker inte här. Tvärtom är Lööfs psyke OCKSÅ behärskad av detta sjukt vegeterande intellekt i plånbokshuset. 

Kvinnan har faktiskt inte en enda placering som "lyckas" höja sig över det personliga (zodiakens första tredjedel) eller den aningen djupare individualiteten (andra tredjedelen). Och det kan förklarar att hon trots sin juridikexamen upplevs som så korkad. Små perspektiv skapar inte en känsla av att individen har något att erbjuda och Sverige som sådant är faktiskt ett avancerat Vattumanland. Därför kommer Lööf aldrig lyckas få Centern att växa till sig.

Ur ett Surya lagna-perspektiv får hon också låga betyg för sin intelligens eftersom den systematiska Saturnus - Solens fiende - befinner sig i Solens naturliga femte hus. Kvinnan saknar kreativ vision och hänger upp sig på rutiner och ideologiska käpphästar, hon kan inte se igenom vare sig själv eller näringslivets ondska - hon är så totalt införlivad med detta. Solen och Saturnus båda i Luft omvittnar att hon är lika rabiat ideologisk som Reinfeldt och det rabiata kommer förstås från den Irrationella Själen - Vattenelementet - som härbärgerar hennes Merkurius. Visserligen anses Saturnus "upphöjd" i Vågen men en fiende till fri och ohämmad intelligens är den likväl.

Också 3e intellektshuset hämmas trots att det ser Eld/Luft-kreativt ut med Sol-Tvillingarna som ägare till det 3e i Lejonet. Men vi har alltså redan tvingats dödförklara den här Solen pga dess disponent Merkurius ynkliga placering i materialistiska 2a huset.

Eftersom Solen är nere för räkning i det här horoskopet är det rätt meningslöst att studera det 9e huset för hennes eventuella anknytning till det gudomliga samvetet som varje själ bär inom sig men de flesta i en materialistisk kultur  aldrig ens hör med mindre urspårningarna är graverande - som med Sveriges fritt fram för att profitera på skolbarn och sjuka. Annars är Saturnus den tillfälliga representanten för samvetets röst i det här horoskopet, vilket via dess position i Luft inte alls rimmar illa med högre studier av något systematiskt slag (här juridik), särskilt inte som Saturnus med sin legalism befinner sig i det femte tursamma huset. Här ser man hur astrologin både ger ris och ros till samma placering! 

Onekligen tar Saturnus kål på allt fritt tänkande och förslavar intelligensen eller binder upp den till någon slags saturnisk schematik, men samtidigt är 5e solära ett tursamt hus så att individen kan tänkas göra bra ifrån sig i sin ideologiskt bigotta systematik. Att Saturnus just står i Vågen, passar för övrigt alldeles perfekt med ämnet juridik (Saturnus upphöjd i Vågen = Justitia).

Men något gudomligt samvete, det har inte kvinnan och det är horoskopets andra komponenter som drar ner henne på företagsjuristens nivå, ungefär samma drägg som civilekonomen Fredrik Reinfeldt. 

Annie Lööf är så skamlöst köpt av näringslivet att man kan undra hur hon egentligen mår, i sin dubbla roll som mor och karriärpolitiker. Vad jag sett av kombinationen Kräftan och Jungfrun (Lööfs Mån-Jungfru ägd av närighetstecknet Kräftan) är den här kombinationen experter på att skapa sig en så otroligt liten värld som de sedan hårdnackat försvarar. 

Månen i Jungfrun har en förmåga att mentalisera det andra känner, och kan därför effektivt skydda sig mot sina egna emotioner som istället bildar en stor Svart Skugga - något ont inom individen. Till sist spricker bölden.

Vi får se när födelsedata dyker upp för den vettlöse brittiske bankmannen Rubik Jutting som hög på kokain torterade en prostituerad i tre dygn innan han mördade henne. Av bilderna på hans unga ansikte - innan han blev fet och uppsvullen - ser jag tydliga tecken på en patologisk version av Jungfruns tecken. Det skulle rimma väl med morden på "smutsiga" eller fallna kvinnor. Hans tidiga kommenterar var att "den som gör sådant här borde inte leva" - så alienerad från de egna känslorna att den talar om sig själv i tredje person är ofta Jungfrun, tecknet tar tillflykt i sin enda styrka mentalisering eller räknenissementaliteten! 

Ja, Merkurius som beräknaren gör Jungfrun till ett passande tecken för en som jobbade för Den Store Satan i formen av Bank of America. Jämför Jungfruascendenten Fredrik Reinfeldt som gått till Bank of USA... 

Jungfrun representerar förstås också den lilla människan i något av livets alla supportroller, men den här bloggens val av rubriker gör att det är den urspårade versionen av tecknet som oftast är aktiverad. Annie Lööfs Måne i Jungfrun ägs av en Merkurius i Kräftan och den ömsesidiga receptionen visar just hur slug på ett rent självtjänande och materialistiskt plan hon är. En riktig marknadsliberalismens slithund.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar