Till nya besökare, en kunskapsteoretisk länk:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

ESTETIK:
Blogger/Google förstörde en gång mängder av bilder från de första åren vid ett omskapande av usla miniatyrer av original i GIF-formatet. Klicka för att se de skarpa originalen. Ser också dessa usla ut, högerklicka och välj "se bilden" .

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
"The soul is sold not to the devil for money, but to money itself when it becomes the measure of worth rather than the affirmation of value." /James Hillman - Alchemical Psychology (2010, s.143)

Västerlandets store logiker & mystiker Platon
ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)söndag 6 november 2016

3 smutsiga VW-chefer

Nu visar det sig att VW-koncernen fuskat med avgaserna inte bara på märket VW utan även Audi (SvD).

Jag tittar på artikelns omnämnda tre smutsiga profitjägare i det företag som numera står för allt  det onda kapitalismen representerar (Winterkorn har kommenterats tidigare på bloggen). Då visar sig en kuriös minsta gemensam nämnare. Samtliga tre gubbjävlar har psykets planet Månen i Vattenelementet, det element man tror skulle leda till stor känsla för vår natur! Här har vi istället tre tjyvar som bokstavligen skiter över naturen i sin jakt att maximera vinsten åt sig själva och aktieägarna! Kunde Moder Natur beväpna sig skulle de här tre få ett nackskott inom tio röda.

Vad det handlar om är naturligtvis Vattenelementets andra och mindre trevliga sida, Naturen som själva sinnebilden för giriga begär. Naturen kan aldrig nå sann (evig) existens, noterade Platon, men det hindrar inte från dem som är i dess våld att ändå försöka. Slavar under den Vegetativa Själen är dessa varelser mindre än människor, de är krampaktiga roffare som går över lik för att fylla sin naturgivna hunger. 


Avgångne koncernchefen Winterkorn har Månen i Naturens primära tecken Kräftan - delaktig i Passionens kvalitet - men hans syn på Naturen är minst sagt patriarkal. Saturnus är delaktig i Mörkrets och ignoransens kvalitet och skapar en hård och förstulen natur. Här är en riktigt tråkig sorts människa, en som är fullständigt indifferent inför "mjuka" värden. Trots Månen i hemmaläge är det alltså en anti-natur vi ser indikerad här.

Ta inte sådana här snabba kommentarer för att vara allmängiltiga "astrologiska lagar". Likväl är det fascinerande att notera att Winterkorn inte har en enda planet i kunskapssökandets och medvetenhetens kvalitet Sattva. Tvärtom står Solen i Mörkret (Tamas) och Månen är som sagt störd av den mörka Saturnus. (Månen är en anpassling och fogar sig direkt till den här tyrannen.)
Även tidigare marknadschefen Diess är under utredning och man kan ju tycka hans efternamn säger det mesta när man ser det dis som dieselångorna sprider!

Här har vi faktiskt en planet i Ljusets kvalitet och det är just Månen i Fiskarnas tecken. Men glädjen blir kortvarig närman dels hittar indifferensens södra månnod (Ketu/Draksvansen) i samma tecken och dels ser att Månens disponent eller ägare, Jupiter, har gått in i det mörka och onda 8e huset. 

Även om detta bara är en månascendent, densamma för tusentals födslar bara i Sverige, är TIDEN som sådan verkligt lurig dessa två dygn för den ömsesidiga receptionen som här bildas mellan Oxens och Vågens härskare Venus och Mars lägger sig i två av de onda husen (3e och 8e). Vi har en marknadschef från helvetet, kolsvart och falsk som synden i sin marknadskommunikation! Han har dessutom "Mona Sahlin-syndromet" - energins Mars angripen av Satanshuvudet. Det ser ut som en svårt korrumperad mentalitet här också.

Saturnus står återigen i Vatten och kyler ner totalt. Detta är också en anti-natur eller en naturhatare. Eller rättare sagt, en hatare av de myndigheter som kräver miljövänligare bilar vilket minskar vinsten. Det här helt ofattbart att dessa teknokratjävlar istället låter ta fram teknologi enbart för att fuska. Om Naturen kunde beväpna sig...Den senaste VW-manipulatören är den relativt nye styrelseordföranden Pötsch som misstänks ha ägnat sig åt "marknadsmanipulation" när avgasskandalen var ett faktum. Här har vi nu samtliga tre Vattentecken representerade som månascendenter men här ser det väl friskt och naturvänligt ut?

Månen är visserligen "fallen" i toxiska Skorpionen, men anses vara en verksam välgörare för dem med den i 1a huset. (Bloggen är spekulativ här, resonemanget tillämpas normalt enbart på en ascendent som bygger på en känd födelsetid och inte på den "psykiska" nivån.) Dessutom blir Mars en verksam välgörare och den står i det lyckosamma 5e huset för kreativitet och ledarskap. Så vad är det för fel på kartan?

Återigen: dessa är inte rigida regler att tillämpa på varje karta, då går man snart fel. Men här kan man notera hur hårt den "sociopatiska" tyrannen Saturnus trycker ner mot Månen och gör även denna VW-chef till en anti-natur, en som låter iskallt förnuft blockera Månens naturliga medkänsla med Naturen när den står i Vatten. Samma Saturnus opponerar sig dessutom mot chefskapet i Fiskarna i 5e huset, och mot alla planeter där. 

För Skorpionen i 1a huset är den naturligt onda Saturnus inget att ha, den blir en "verksam illgörare" och här påverkas både Måne och Sol. Restriktioner (Saturnus) är det värsta denne Pötsch kan tänka sig och hans 11e idealhus är således inte så mycket ett ideal som en målsättning, en besatthet av att undvika regler och restriktion som hämmar den tursamhet som 11e husägaren söker uppnå i 5e chefs- och tursamhetshuset. 

Resonemanget är kanske inte helt övertygande men en västastrolog (som jag glömt namnet på) lanserade tanken att den ena härskar över de många - ja tanken är uråldrig, men han applicerade den på planeterna och detta skulle verkligen förklara och reda ut ovanstående karta. Det myller av planeter som talar om godhet och ledarskap (och Jupiters stora förmögenhet) i 5e huset kontrolleras icke desto mindre av ett perverst idealhus där Saturnus i princip bara tecknar en skattesmitares mentalitet, men här då en kriminell likgiltighet för Naturen - allt för profiten.

Låt kapitalismen dö i en enorm världsbrand - nånting borde väl det gåtfulla intellekt som är Naturen kunna hitta på? Kapitalismen är det ondaste system mänskligheten hittills kommit på och den går inte att "reformera" (se taggen "Hydra"). Dessa tre VW-män visar vilka psykopater systemet föder fram, giriga hungriga och närmast demoniska själar.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar