Till nya besökare, en kunskapsteoretisk länk:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

ESTETIK:
Blogger/Google förstörde en gång mängder av bilder från de första åren vid ett omskapande av usla miniatyrer av original i GIF-formatet. Klicka för att se de skarpa originalen. Ser också dessa usla ut, högerklicka och välj "se bilden" .

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
"The soul is sold not to the devil for money, but to money itself when it becomes the measure of worth rather than the affirmation of value." /James Hillman - Alchemical Psychology (2010, s.143)

Västerlandets store logiker & mystiker Platon
ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)tisdag 25 oktober 2016

Storfinansens desperation - horor till vittnesmål mot Trump

I varje normal värld vore smutskastningen genom en prostituerad, mot Donald Trump, för att skydda Rovkapitalismens planer på fortsatt globalisering på nationernas bekostnad, rena självmordet (AB). Men majoriteten av de amerikanska kvinnorna tycks inte kunna greppa den stora bilden. De tror verkligen att Hillary står på deras sida, Hillary, Storfinansens partner och indirekt själv en mördare eftersom hon bejakar USA:s utrikespolitik.


Blir människans intention mindre
anstötlig efter censuringrepp?
Så här dyker då en elfte kvinna upp i drevet mot Trump som vill öka USA:s fokus på det egna landet och krympa dess anspråk på globalt överherravälde, en porraktris. När jag för första gången tittar till horoskopet på en av dessa uppgiftslämnare som så lägligt dyker upp på presidentvalets sista sträcka samtidigt som medierna gör minimalt av de uppgifter Wikileaks har publicerat om Hillary Clintons smutsiga byk, då påminner denna Jessica Drake som blivit "kramad för hårt" av Trump genast om bloggens gamla undersökning av kvinnorna vek ut sig nakna i Playboy för pengarna.

Se: Playboybrudar vittnar (2012)
och: Playboybrudar del 2 (2014)


För vad hittar vi här i Jessica Drake om inte den renodlade "horan för pengarna"! Hon är som en förstärkt karikatyr av det zodiaktecken som framträdde som typiskt för nakenutviken i Playboy-testets första del (och där den andra delen fascinerande nog spegelvända resultatet, som för att säga "här är något men du måste titta på hela Jord/Vatten-axeln och inte enbart ett tecken).

Jungfrun, zodiaktecknet där Venus sägs "falla", var det tecken i första delen av det grundliga testet hade närmast att göra sig till främlingar för sin egen kropp och instrumentalisera den i syfte att tjäna pengar. 

Frågan inställer sig därför naturligt: vem har betalat Jessica Drake för att träda fram just nu och "vittna" om den obehaglige och hett uppvaktande Trump? Att hon påstår sig inte göra det för pengarna kan man helt ignorera med hennes bakgrund och hundratals inspelade porrfilmer! Så hon gjorde också dem i "sexutbildande" syfte (som hennes Wikipedia-artikel patetiskt söker beskriva livsgärningen).AstroDatabanks C-rankade klockslag är så osäkert att man kan bortse från det. Men eftersom det är nymåne i Jungfrun har vi ändå två av den indiska astrologins tre ascendenter samlade (Chandra/Månen, Surya/Solen och den lagna som hänför sig till det slutliga och för våra sinnen mest "verkliga" nedstigandet till jorden i formen av det grovfysiska kroppshöljet). Även om själva kroppsascendenten saknas är en nymåne kraftfull och som man här ser stämmer den perfekt med vad kvinnan sysslar med - säljer sin kropp för pengar så det osar bränt bacon om det!

Hur ser man detta? Jo genom den ömsesidiga receptionen mellan ägarna till första ego- och kroppshuset och det andra huset för egna pengar. 

1. Venus står "fallen" i pekuniära Jungfrun tillsammans med nymånen och bildar med sexuella Jungfrun den särskilda "horsignaturen". 

Utvikning. Jordelementet hänför sig alltid till resurser av något slag, och Jungfruns princip tecknar ett formidabelt nyttotänkande, en kostnadskapare och effektiviserare av Guds nåde. Dess diskriminerande sida bottnar i behovet att rensa bort ruttna äpplen för att inte hela korgen av äpplen ska infekteras, men problemet är att Jungfruns punktinsatser tenderar att appliceras även på områden som kräver mycket mer flerskiktad analys än enbart gallrings-, och räkneförmågan.

Den kvantitativt orienterade Jungfrun ser vad som lönar sig i det lilla men tappar ofta sikte på de kreativa och nydanande visioner som för världen framåt (och skulle rädda den manuellt arbetande Jungfrun ur sitt "enahanda" och repetitiva slitgöra - därav Jungfruns koppling till träldom). Det är på grund av tecknets specialisering zodiaken placerar Jungfrun som Lejonets sidekick, sekreterare eller kommunikatör.

2. Venus är ägare till 2a huset för egna resurser/pengar.

3. Första kroppshusets ägare är den "gatsmarta" Merkurius som nu flyttar in sin aktivitet i 2a huset för pengar.

Den "ömsesidiga receptionen" bildar alltså ett stenhårt kitt som gör kvinnan till en profitör - på sin egen kropp. Som någon uthållig läsare kanske minns övergav jag benämningen "horbocks- och horsignatur" för konjunktionerna mellan Mars och Venus eftersom den var grov och drog alla över en kam. Men här stämmer den verkligen till följd av kompletterande indikationer.

Och minns att frågan knappast är huruvida prostituerade ska få ha någon röst i samhället utan den astrologiska femetta att det är ett sådant här horoskop - karaktärslöst i det extrema - som nu stiger fram som en i "me too"-drevet i syfte att säkra Rovkapitalisternas fortsatta destruktion av hela världen via Hillarys politik. De med pengar (större än Trumps) har verkligen inte tänkt lämna ifrån sig sitt Ondskans Imperium så lätt. Men att både en Bernie Sanders och en Donald Trump framträder vid samma val, är intressant och tyder på att de onda kapitalisternas dagar är räknade. 

Upproret inom USA kommer att fortsätta tills Ondskans Imperier ligger i ruiner. Alltför länge har USA ostraffat bombat andra länder sönder och samman - nu äts landet upp inifrån av sitt mörker. Den lilla spelpjäsen Jessica Drake förstår med all säkerhet inte ett dyft av ens en sådan här förenklad sammanfattning, men det har Rovkapitalet heller aldrig velat. Vampyrerna lever av att hålla den enkla amerikanen på en nivå som t.o.m. får enkla svenskar att verka rätt smarta och omvärldsorienterade.


Bonusspaning

Bloggaren hade drygt 3000 sparade kartor vid starten för 7 år sedan. Ivrigt skannande rubriker har fått samlingen att växa till cirka 9400, vilket tyvärr inte är något alls med tanke på de mängder som behövs för att kunna bearbeta de astrologiska påståendena statistiskt. Så fort man lämnar försöken att belägga de allra enklaste lärosatser (en planet i ett visst tecken) ökar kravet på dataunderlaget exponentiellt så att de verkligt intressanta frågorna som innefattar 3-4 komponenter tyvärr aldrig kommer att få något svar på den här bloggen.

Men jag kan inte motstå frestelsen att se vad som blivit av andra med den väldigt tajta kopplingen mellan 1a och 2a huset i de fall när den antisociala Jungfrun kombineras med den extremt relationsorienterade Vågen. Som vi ser har den här kvinnan kombinerat tecken i formen av hor - hon ligger med olika personer utan att för den skull övergå i Vågens "fasta relation". Klassiskt "fallen Venus" i egentjänande och pekuniära Jungfrun. Det är "bara för pengarna".

Sökmönstret inkluderar även sinnelaget i Jungfrun som 1a-husposition (en månascendent) för att inte få ohanterligt många horoskop att "djupintervjua".

mo.vir & mo.h1 & ve.vir & me.lib


 1. Jule Eisenbud;20.11.1908;12:00, New York-psykolog som tappade lite i ryktbarhet när hans parapsykologiska intressen gjorde att han involverade sig i en "mirakelman" som senare visade sig vara en bluff - här ser man Jungfruns intresse för de materiella manifestationerna som kan förblinda dess normalt kritiska sinne för den större bilden. De "paranormalt hämtade bilder" mannen påstod sig producera på fotokänslig film övertygade Eisenbud men knappast någon annan...
 2. Arvid Fredborg;8.10.1915;12:00, högerkonservativ rasist och konsult åt Svenskt Näringsliv.
 3. Sylvia Plath;27.10.1932;12:00, kroniskt deprimerad poet och författare med BDD (oförmåga att se och uppfatta sin kropp på ett korrekt sätt - en intressant åkomma när man tänker på porraktrisen som föranledde det här inlägget...).
 4. Ulrike Meinhof;7.10.1934;12:00, journalist som radikaliserades och blev vänsterterrorist och slutade med att begå självmord.
 5. Anders Lago;31.10.1956;12:00, sitter i socialdemokraternas styrelse vilket per automatik ger en högersosse, en Svenskt Näringslivs man (se Fredborg ovan).
 6. Christer Sandelin;5.11.1961;12:00, sångare i barnpopbandet Freestyle och inga tecken på att ha mer att säga nu än då.
 7. Erik Lindholm (John Houdi);1.11.1964;12:00, ateistisk illusionist som angrep remarkabla brittiska mediet Terry Evans på dennes hemsida.
 8. Anthony Elgindy;28.11.1967;12:00, ekonomisk brottsling, "artificially inflated stock prices, racketeering, securities fraud", pekuniära Jungfrun i dess värsta version!
 9. Jessica Drake;14.10.1974;12:00, jämförelseobjektet.
 10. Natalie Maines;14.10.1974;12:00, ledsångerskan i Dixie Chicks född samma dag som porrskådisen! Är hon också en sell-out, en hora för pengarna? Vet för lite.
 11. Take Aanstoot;15.10.1974;12:00, Namnet säger faktiskt "Ta Anstöt" så jag vet inte om detta är "for real". En av trollen i Vetenskap och Folkbildning som hatar blotta tanken på det paranormala. Jag förstår inte längre själv mina minnesanteckningar, vad är " Utb.Ctr AutismAB"? "Utbildningscontroller i Autism AB"? Typiskt "Jungfru-yrke" i så fall, ruttna äpplet och äppelkorgen, inspektera och kvalitetssäkra utifrån normer eller regler någon annan satt (Jungfruns överhuvud är Stenbocken som alltid vill sätta normen).
 12. Charlie Hansson;4.11.1980;12:00, socialdemokratisk politiker, civilingenjör och it-entreprenör. Kritiska Jungfrun blir ofta en okritisk teknokrat eftersom kommunikationsteknologin ÄR Jungfrun i ett av dess mest tydliga uttryck.
 13. Nicole Whitehead;5.11.1980;12:00, träfflistans enda utvikningsbrud i Playboy (maj 2004).
 14. Thomas Neuwirth > Conchita Wurst;6.11.1988;12:00, en könsbytare vilket för andra gången aktiverar frågan om Jessica Drakes pornografi har med BODY DYSMORPHIC DISORDER att göra - kritiska Jungfrun och balanstecknet Vågen får inte till en korrekt bild av den egna kroppen...Ska sanningen fram råkade jag skriva fel i första sökningen och fick fram alla med Venus hemma i positivt härskarläge i Vågen och Merkurius i härskarläge i Jungfrun. Det vill säga, ett sinne som merkurius-kalkylerar mycket kring sin hård beskurna bild (Månen i Jungfrun tenderar att fokusera mycket små bitar av helheten) och en Venus som tappar avsevärd höjd i sitt eget naturliga 2a ekonomihus, trots att Luftelementet har något högflygande och idealistiskt över sig. Faktum är att den här skaran med 15 träffar nästan är mer dubiös än den grupp jag avsåg att studera!
 1. Agatha Christie;15.9.1890; 4:00, deckarförfattare med klassiskt brittiska rasistperspektiv.
 2. Ray Charles;23.9.1930;12:00, sångare som anpassade sig till de stilar där han kunde tjäna pengar, möjligen var han trogen svart gospel då och då under sin karriär, men han valde lättsmält underhållningsmusik för att sälja även till en vit publik, han verkar inte ha haft något emot att kapitalisera på kombinationen av blindheten och att skivbolaget presenterade honom som ett geni.
 3. Jeremiah Wright;22.9.1941;12:00, en kritiserad präst som president Obama fjärmade sig från sedan han blivit en belastning.
 4. Johannes Brost;25.9.1946;12:00, att säga hora för pengarna är kanske att gå för långt, men nog är det mera "trotjänande träl så länge konceptet håller" hos Brost än många andra skådisar. Kanske för att Sverige är så litet att man kramar skiten ur varje idé för att maximera lönsamheten... En av det dekadenta kokaingänget på den tiden då han var hipp och inne.
 5. Kristine Winder;15.10.1955;12:00, en första utvikningsbrud i Playboy (okt 1977).
 6. Tanya Roberts;15.10.1955;12:00, aktris, en av de kvinnor som spelat en medlem av Charlies änglar i tv-versionen på 80-talet. Även med i en Bondfilm.
 7. Anne-Marie Fox;28.9.1962;12:00, en andra utvikningsbrud i Playboy (feb 1982).
 8. Nils Posse;29.9.1962;12:00, moderat politiker som åtalades för djurplågeri.
 9. Anonym1;29.9.1962;xxxx, arbetarklassdotter som tonade ner sin kvinnlighet genom bylsiga kläder och blev en chick vänsterintellektuell. Verksam inom svenska medier.
 10. Anonym2;15.10.1963;xxxx, vänlig, introvert, fd nattredaktör på svensk tidning.
 11. Alexei Mordashov;26.9.1965;12:00, rysk oligark med på Forbes lista över världens rikaste 2011.
 12. Petro Porosjenko;26.09.1965;12:00, Ukrainas president, en skattesmitande (enligt Panama-dokumenten) NATO-ägd lakej.
 13. Dr. Luke / Lukasz Gottwald;26.09.1973;12:00, framgångsrik låtskrivare och producent som anklagades för sexuella övergrepp på artisten Keisha
 14. Maria Bonnevie;26.9.1973;12:00, från Persbrandt till Skavlans troféhustru. Kunde kanske ha vikt ut sig i Playboy om det sociala arvet varit ett annat...
 15. Patrick Söderlund;27.9.1973;12:00, utvecklare av våldsförhärligande dataspel - har avtal med vapentillverkare! Ännu en hora för pengarna - man känner ofta igenom dem på deras skamlösa skrevande, de har inte ens vett att se sin förbrytelse mot mänsklighetens högre regelsystem.

Visst finns en trend, särskilt i den andra skaran. Horoskopsamlingen har visserligen specialstuderat mördare, nazister (ingår även i föregående grupp), Playboy-brudar, homosexuella och några andra väldigt distinkta grupper i försöken att hitta tecken på astrologiska "signaturer". Samtidigt ser man mer om man bara hämtar in personernas "anda", noterar Brosts mjölkande av sina roller till det yttersta eller nr 15, it-fascisten och noterar hans skamlösa yrkesval. 

Det mest påfallande för båda grupperna är att inte en enda "nobel" människa kommit med i sökmönstret, och detta trots att samtliga Nobelpristagare i de ämnen Alfred Nobel avsåg finns med i datasamlingen. Inget moder Teresa-liknande helgon heller. Men här är det möjligt att bloggens fokus på skandaler och låg politisk medvetenhet nu börjat resultera i en märkbar slagsida i horoskopsamlingen.


PS. Manliga horor för pengarna finns naturligtvis också och just i dagarna har DN letat upp en i regeringen Löfven. Det är speciellt gränslösa Fiskarnas tecken som drar uppmärksamheten till sig i Erik Bromanders horoskop. I det här fallet är det kanske mer en "hora för upplevelserna" som detta offer för den vegetativa lägre Vattensjälen kan betecknas som. Men det är förstås privilegerna att få resa som regeringstjänsteman som utlöst hans osedliga beteende. Känner till en människa med Solen i Fiskarna som arbetat för en tidning vars namn erinrar om en lösdrivande vagabond.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar