Till nya besökare, en kunskapsteoretisk länk:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

ESTETIK:
Blogger/Google förstörde en gång mängder av bilder från de första åren vid ett omskapande av usla miniatyrer av original i GIF-formatet. Klicka för att se de skarpa originalen. Ser också dessa usla ut, högerklicka och välj "se bilden" .

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
"The soul is sold not to the devil for money, but to money itself when it becomes the measure of worth rather than the affirmation of value." /James Hillman - Alchemical Psychology (2010, s.143)

Västerlandets store logiker & mystiker Platon
ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)fredag 28 oktober 2016

Storfinansens 12e vittne mot Trump - ytterligare en hora för pengarna (eller skönheten)


USA har nu slutligen bevisat vilken låg nation det är, och hur lite man kan respektera vad de nu har att exportera i formen av prylar eller kultur. Rovkapitalisterna som försöker hindra Trumps av-globalisering har nu mutat en gammal avdankad finländsk skönhetsmiss från 2006 att redovisa Trumps kupade hand på hennes skinka från någon gång i hennes personliga historia som lycksökerska.

Hela denna show som till hälften signerad Storfinansens köpta nickedocka Hillary och hennes vänner i medierna är bara så låg och ointressant. Värdet av att SvD publicerar denna skit på sin förstasida är enbart att den berikar astrologin.

Trots det begränsade värdet av Ninni Laaksonens födelsedag (1 jan 1986) visar sig nämligen precis samma fenomen som med det 11e "vittnet" mot Trumps karaktär, horan för pengarna med hundratals porrfilmer på meritlistan, nämligen en extremt låg moral. När Hillary-teamet sänker sig till att lyfta fram sådana här röster, då säger det en del om dem själva.Här har vi samma nymåne i oförvägna Skytten som hos den svenska artisten Basshunter med Tourettes tvångssyndrom som med nöd och näppe undgick rättsliga efterföljder i Storbritannien för att ha ägnat sig åt "ass grabbing" eller värre när han mötte sina små fjortisar till kvinnliga fest. 

Det intressanta, om man kan säga så, är att Skytten i 1a huset reducerar Venus till en hora och här hittar vi Venus i just första huset för maximal manifestation. Logiken bakom Venus sämre sida och hennes problem med avvägning och anpassning till den rådande situationen ligger förstås i att Skytten i sin lägre uppenbarelse är en chanstagare, en spekulativ klippare, hycklare och uppblåst bubbla, närapå en stråtrövare! Jupiter, tecknets härskare, visar inget av sin nobless hos de låga typerna, bara en vilja att lyckas. När det väl kommer upp i rampljuset blir det därför tydligt hur eftersatta de kan vara på andra områden, exempelvis Venus, från vilken man många gånger kan se synen på pengar (och hur vissa väljer partners på basis av ekonomi i hoppet om att skapa sig själva "det goda livet").

Resonemanget gäller i högsta grad den framgångshungrande fd Miss Finland pga. hennes prominenta men onda Venus. Dock finns fler indikationer om pengar i horoskopet. I termer av Jupiters placering för en förstahus-Skytt ger visserligen Stenbocken avsevärda makt- och karriärambitioner och också den tur som leder till klättring på karriärstegen. Samtidigt är kombinationen av Eld och Jord en icke-kombination där konflikter och stridigheter ligger underförstådda. Ibland går de här personerna över lik för att nå sina mål. Dessutom ser vi i skönhetsmissen problemet med ett överdrivet intresse för pengar, ja till och med stora pengar. 

Likt Fredrik "Bank of USA" Reinfeldt (och många andra) uppvisar den här kombinerade sol- och månascendenten en betoning på båda pengahusen, dels det 2a för egna ekonomin men också det 11e som hinduerna ser som verkligt stora inkomster för dem som utvecklat en 10e-huskarriär namnet. Skönhetsmissen har båda sektorerna aktiverade även om resultatet är tveksamt, givet den dämpande norra månnodens inverkan på den annars välgörande Mars i Vågen (sex appeal). 

Kvinnan har väldigt lite med "världsekonomin", eller med det superkorrumperade paret Clintons sätt att berika sig med 12 miljoner kronor för två dagars jobb bestående av en timmas föredrag vardera dagen (AB). Finskan tycks mer sikta in sig på en fet plånbok baserad på exponeringen av sin kropp: första kroppshusets ägare Jupiter och dess stora rikedomar parkeras i det andra huset för den egna ekonomin. 

Kort sagt: ännu en hora för pengarna som träder fram och vittnar mot Trumps låga karaktär. Men vad är hon själv? Och vem betalar henne för att träda fram nu? Jag tror inte ett ögonblick på att porraktrisen "inte gjorde det för pengarna". En människa med ens en knivsudd moral och rättsmedvetande blir inte kvar i porrindustrin en film mer än nödvändigt för att få ihop ett startkapital för att börja det verkliga livet.

Här ser man i detalj de superrika globalisternas konspiration mot Trump och som han har klagat över. Här träder kvinnor fram och betjänar som de horor de är de rika horkarlar som även äger Hillary. 

USA bjuder på ett taskspel som förstummar. Så här tarvlig är den nation svenskarna indoktrinerats att tindra med ögonen vid blotta omnämnandet.

Missa inte Saturnus i Skorpionen i finskans horoskop. Hon söker här få lite strålkastarljus på sig just som Saturnus fullbordar ett varv och hon själv genomgår dess klassiska 30-årskris!

En tekniskt intressant detalj med den hinduiska astrologin är att två lärosatser här står i konflikt med varandra. När Skytten äger 1a huset och Jupiter som vill expandera till varje pris blir Venus och jämviktsprincipen "av ondo". Skytten och Jupiter drar med sig Venus i en cirkus som inte gagnar sistnämnda valör i horoskopet (och inom personligheten). En expanderande Jupiter-bubbla kan inte stå still och uppleva harmoni på Venus sätt, den måste vara i rörelse.

Men givet att Venus är en av de onda för Skytten i 1a, vad händer då när Jupiters vän Mars, som fastän naturligt omoralisk och ond, förvandlas som en verksamt god faktor i Skyttens framåtsträvan MEN denna goda "gåpåaranda" ÄGS av den onda horan Venus? Den enklaste tolkningen är att kvinnan har framgång när hon säljer sig för onda och tarvliga Venus-pengar.

Men det var inte  där konflikten mellan lärosatser låg, utan i det faktum att hinduisk astrologi ger Mars klartecken som "verksam välgörare" med Skytten i 1a. Skälet är enkelt: Skyttascendenten placerar Mars-tecknet Väduren i det lyckosamma 5e huset för individuell dharma. Att Mars samtidigt äger det onda 12e huset för världsliga förluster tycks immateriellt, kanske för att "ont med ont kan fördrivas" och när därför ondskan förtär sig själv i 12e så betraktas enbart Mars tillfälliga ägarskap över det goda 5e som det avgörande.

Här är alltså ett märkligt fall 1där 2e husets tillfälliga ägare - representationen av "den onda daimonen" eller judendomens sämre och syndfulla böjelse (yetzer ha-ra) - verkligen är en av de dåliga planeterna men samtidigt blir en god kraft eftersom den uttrycker personens individuella dharma: "detta är vad jag upplever att jag måste göra för att vara mitt innersta Jag - själen - trogen".

Kvinnan är alltså en kvinnosakskvinna - precis som de tallösa amerikanskor Hillary duperat - och när hon framträder med skvallret om kvinnokarlen Trumps framfusighet gör hon det efter sitt bästa förstånd. Men uppenbarligen förstår hon inte ett dugg av det verkliga spelet om världen. Hon är ännu ett grundlurat verktyg i den onda Rovkapitalismens händer, till vilken också Svenska Dagbladets NATO-anslutna norrmän Schibsted tillhör. Därför förnedrar sig SvD genom att trycka sån här smörja. Schibsted vill också vara med och leka med de globala rovkapitalisterna. 

Att alltid läsvärda Andreas Cervenka skriver för samma tidning (fast numera bara undantagsvis går att läsa utanför betalväggen) beror väl mest på problemet att rovkapitalismen inte bjuder något alternativ till löneslaveriet. Det onda systemet håller sig själv vid liv genom att förslava medborgarna och med morötter och "perks" söka locka dem att inte bara ränna runt i ekorrhjulet utan också klättra karriärstegen och bli lika ond som den lilla superrika klick som svär att de inte kan göra något åt systemet men har mage att hävda att "demokratin dock är det bästa vi har".

Varje gång du har någon upprepa denna floskel, vet då att de egentligen inte talar om demokrati utan är självförljugna kapitalkramare som söker sin egen framgång inom de två formerna av slaveri: ekorrhjulet och karriärstegen. Demokratier är inte att lita på, det fick diktatorn Saddam Hussein och många av hans sort bittert erfara när de insåg att USA körde och alltid har kört dubbelspel i Mellanöstern eller varhelst den onda kapitalismens hemort sökt säkra billiga råvaror för sitt eget fortsatta välde. USA måste försvinna och den här bloggaren hade hoppats att en seger för den tarvliga Trump skulle påskynda processen. Men rovkapitalismen tycks styra det här mot Hillary och världen kommer att utarmas i ytterligare 50 år innan allt går käpprätt åt helvete.

*****

Se också gårdagens åsikt om hur EU nu köper frihandelsavtalet CETA - en omväg via Kanada nu när USA schabblade bort sitt TTIP. Som vanligt en fantasifull dystopi men sådan här rök visar sig aldrig utan att det brinner en eld någonstans.

1 kommentar:

 1. Lider du av Potensproblem, Erektionsproblem, Impotens och tycker det är pinsamt att gå till läkaren eller helt enkelt tycker apoteket har för höga priser? Då kan du vända dig till Intimleksaker.com för att få Potensmedel, Potensmedicin, Potenspiller, Sexhjälp, Kamagra. Intimleksaker.com hjälper dig med det mesta i potens väg ...

  https://intimleksaker.com
  http://intimleksaker.se
  http://sextoyonlinestore.com
  http://kamagra.dk

  SvaraRadera