Till nya besökare, en kunskapsteoretisk länk:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

ESTETIK:
Blogger/Google förstörde en gång mängder av bilder från de första åren vid ett omskapande av usla miniatyrer av original i GIF-formatet. Klicka för att se de skarpa originalen. Ser också dessa usla ut, högerklicka och välj "se bilden" .

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
"The soul is sold not to the devil for money, but to money itself when it becomes the measure of worth rather than the affirmation of value." /James Hillman - Alchemical Psychology (2010, s.143)

Västerlandets store logiker & mystiker Platon
ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)tisdag 18 oktober 2016

Jennifer Lawrence bäst betald eftersom hon är Guds vän


Inlägget kommer att förklara varför valet av just den här bilden
av en sällsam kvinna mot den heliga purpur-färgen
så väl tecknas av hennes födelsehoroskop


Struntnyheterna om vem som tjänar mest är ett stående inslag i västpropagandan som fördummar medborgarna. Inslaget ger dem den officiellt sanktionerade klätterstegen - som om folk vore korkade gnagare i ett ekorrhjul. I kändissvängen byts särskilt de bäst tjänande kvinnorna ut så fort de inte längre är i rätt ålder för t.ex. den filmkonsumerande yngre målgruppen. 

Men här kommer en ny karta över superrika Jennifer Lawrence eftersom franska Astrotheme hade fel på tiden. Astrodatabank har skakat fram en AA-rankad födelsetid. Och att hitta självberikaren och självbevararen Skorpionen i öster hos Jennifer Lawrence - precis som hos Carl Bildt - är bara så rätt! 

För vad är genombrottet i filmerna om Hunger Games om inte en studie i Skorpionen och dess protest mot dödens realitet? (I sig en följd av själens syndafall så protesten är i själva verket en dubbel förbrytelse mot den gudomliga ordningen.) Åtskilliga gånger har jag liknat principen vid en intensifiering av maggropstecknet Kräftan och dess ständiga oro att gå hungrig ens en timma här på jorden. "Trygghetsprincipen" är så sårbar eftersom den ligger på den låga Vegetativa Själens nivå (och inget har med den eviga varelse människan egentligen är). Ett steg till i Vattnets domän innebär då att Kräftans gnagande oro stiger till ren terror i Skorpionen, och det är här Jennifer Lawrence ascendent kuggar i handlingen i Hungerspelen som bokstavligen är på liv och död!

Bara människor som drivs så nära Naturens mest demoniska "äta eller ätas" kan luras till en karriär som drar in 387 miljoner kronor i årslön, pengar som de fattiga och hungriga betalar för att få spegla sin tomhet i Hollywoods senaste projektionsyta (= idol). Jag fick just syn på en liten tankegång om fejkat goda skådespelare (exemplet är Leonardo DiCaprio) hos politiska systemkritikern Lars Bern på hans läsvärda blogg. Är då Lawrence också en fejk eller bara en så ung människa att hon ännu inte hunnit ta ställning till sin roll som Hollywoods senaste mjölkkossa?


Faktum är att Lawrence är i strid med sig själv om det hon gör! Det är alltid slutsatsen när ascendenthärskaren - här den militanta Mars - hamnar i 6e fiendehuset. Hon är det hon själv hatar! Kanske är det därför hon trots unga år så skickligt gestaltat problematiska kvinnoöden - här finns djupa resonansbottnar inom henne själv.

Men det finns en stark möjlighet att Lawrence är en av de höga och nobla själar som ibland kommer till jorden och skaffar sig en så inflytelserik position att de kan rubba själva världsordningen! Hennes höga årsinkomst kanske är fel sätt att närma sig horoskopet, men låt oss klara av den saken först.

Andra ekonomihuset rymmer hungerns och fattigdomens planet Saturnus, men här är den synnerligen välnärd. Denna Saturnus liknar mer de mest privilegierades Saturnus där den istället för att teckna den ägda underklassen representerar Ägarna. Saturnus får detta fina betyg genom att stå i det positivt polariserade och lyckosamma Skyttens tecken, vars härskare är just den goda lyckans Jupiter. Nu faller det sig så väl att Jupiter både har ett härskarläge i Eld och ett i Vatten och därför blir Jupiter också en vän till Skorpionascendenten i Vatten. 

Vatten är förutsättningen till liv, den dolda naturen - en ymnig och generös men dold Moder Natur. Här står Jupiter "upphöjd" i just naturens (gr: PHYSIS) tecken Kräftan och därtill kombinerad med kvinnans egen viljeansträngning och utagerande Sol. Varje steg hon tar i livet följs av "den lyckliga stjärnan" vilket ger Ackumulatorn Saturnus fullt upp med att packa sedelbuntarna i detta extremt lyckosamma andra hus för egna ekonomin.

Men Jennifer Lawrence förefaller alltså vara född att agerar ut något större än bara en simpel plånbokspackare. Både Solen och Jupiter befinner sig i horoskopets 9e hus som inleder den tredje och universella (mest expansiva) utblicken. Solen i hungerkänslornas och begärens Kräfta upplyft som en universell princip men i 9e huset för gudomligt samvete! Hungerspelen kom i en tid för att berätta något om kapitalismens ondska och hur den behandlar människor. Är det då konstigt att Gud eller dess instiftade moraliska världsordning (dharma) är med Jennifer Lawrence även i hennes födelsehoroskop?  

Den här kartan stämmer exakt med det jag ville säga i det raderade tidigare inlägget om henne, men inte riktigt kunde eftersom stjärnorna "inte stämde". Nu med ett verifierat födelsedatum faller pusselbitarna perfekt på plats. Det ska bli intressant att se vilket "världssamvete" Jennifer Lawrence utvecklas till efter att hon gjort alla sina spelfilmer för Hollywood.

Här ser vi återigen ett tacksamt horoskop på Vattenelementet när det nått renhet så att den giriga vegetativa själen som t.ex. driver kapitalismen sublimeras och övergår i "den spegellika visheten", man ser och reflekterar över driftslivet i den lägre världen utan att själv bli en av de näriga, en Fredrik Reinfeldt (som numera jobbar åt den amerikanska dollarn och dess försöka att behålla sitt onda koloniala världsherravälde).

En andra ingång till Jennifer Lawrence obegripliga inflytande över de ansiktslösa folkmassorna i vår tid ligger troligen i den oerhört kvinnliga och gynnsamma "ömsesidiga receptionen" mellan härskarna till Oxen och Kräftan. Kräftans Måne har flyttat in hos Oxen och Oxens Venus gästar Kräftan. Eftersom Jord och Vatten naturligt tenderar mot hungerns materialisering men också tillfredsställelse gagnar den här ultrastarka aspekten också kvinnans materiella välstånd. Missa inte att Månen (folkmassor = biopublik och allmänhet) ligger i ett världsligt prominent hörnhus och ÄGS av Venus-i-Kräftan som inget annat vill än må bra. Publiken kunde sympatisera med hennes rollfigur i Hungerspelen och var beredd att betala biobiljetten. Så grundlades hennes personliga förmögenhet. Månen - folkmassorna - blev hennes 7e allianspartner och från dem strömmade pengar (Venus) närmast mirakulöst (9e) in. 

Men man måste minnas att också Jennifer Lawrences kvinnlighet - Venus - är en gudagåva eftersom den ligger i 9e högsta huset. Hon blev given sin kvinnlighet för att göra något gott med den, och vad jag läst gör hon redan det genom att ur sitt snäva branschperspektiv påpeka hur underbetalda kvinnor är jämfört med män. Detta är ett hejdundrande feministhoroskopet och att "simpla" Kräftan äger det bästa huset påminner väl om att det stora Ödet också innefattar NATURENS GÅNG och vad människor har att lära som om sina egna lägre naturer, sin ohjälpliga hunger som fallna själar. 

Om så Lawrence aldrig kommer att uttrycka en positiv eller filosofiskt inspirerad tanke om vart världen borde gå efter rovkapitalismen, har hon likväl uppfyllt sin globala mission (9e) genom att spela Katniss Everdeen i Hungerspelen. Hon har som de flesta vakna i Vattenelementet sällat sig till Naturens gråterskor, de som sörjer och beklagar sig över världens vanvett.

Historien om 9e huset, "Guds hus" enligt både hellenistisk och hinduisk astrologi, är än mer komplicerad. Här finns också Draksvansen (Ketu) som sägs indikera en avmätthet - "varit här och gjort uppgiften redan" - i detta liv är det längsmed Drakhuvudets (Rahu) orientering som ambitionen ligger. Men Ketu-placeringen i 9e visar om något att Lawrence har förtjänat framgången genom ett tidigare liv som "Guds vän". Då kanske hon slet och släpade men hon gjorde någonting så gott (för så många) att detta extremt favoriserade nya liv i Jennifer-kroppen blev hennes belöning. Detta är god karma bortom den individuella goda karma som 5e huset tecknar! Detta är ett tecken på att hon i ett tidigare liv gjort mänskligheten stora tjänster. 

Inte konstigt att skådespelare är dagens kungligheter - en del av dem var stora härskare och välgörare i tidigare liv och detta är deras sätt att rida vidare på den gräddfil deras själ rör sig vid. Lars Bern har således inte helt rätt som stryker alla skådisar över en kam och kallar dem hycklande och förställda självberikare som bara jobbar med sitt varumärke. Lawrences karta visar via 9e att det finns större krafter i rörelse bakom ett individuellt öde. Hos Fredrik Reinfeldt kunde vi t.ex. se hur han valde samma Jupiter som Jennifer, men nu VERKSAMT OND RIKEDOM istället för Jennifers HELT GODA JUPITER-budskap om vällevnad för alla på basnivån (husrum, mätt mage och känslan av trygghet). 

Fredrik Reinfeldt var en av de utsända onda änglarna (på Guds uppdrag) som föddes svensk för att straffa folket för deras dumhet att alls välja honom som ledare. (Var det där en mental kullerbytta eller extremt djupsinnigt?)  Där är Lars Berns analys oklanderlig: Reinfeldt öppnade dörren på vid gavel för det globala onda finanskapitalet. Nog för att sosseriet fifflat i den riktningen länge nog dessförinnan...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar