Till nya besökare, en kunskapsteoretisk länk:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

ESTETIK:
Blogger/Google har förstört mängder av horoskop genom att omskapa usla miniatyrer av bilder i GIF-format. Klicka för att se de skarpa originalen. Ser också dessa galna ut, högerklicka och välj "se bilden" .

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
"The soul is sold not to the devil for money, but to money itself when it becomes the measure of worth rather than the affirmation of value." /James Hillman - Alchemical Psychology (2010, s.143)

Västerlandets store logiker & mystiker Platon
ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)söndag 9 oktober 2016

Helt rätt av Lena Mellin - inga trälar i ledande ställning!
Lena Mellin spottar ur sig en syrlig krönika om hur svensk politik urartat till partiernas ständigt passande på varandra (AB).

Hon lägger dock slutknorren för tidigt i texten när hon emotser söndagskvällens partiledardebatt som en "fartig tillställning med oneliners som får oss att skratta". (Jag läste fel! Såg "fattig tillställning...som får oss att skratta". Därav följande tankegångar.)

Svensk politik tömdes på visioner långt tidigare, och Svenskt Näringslivs hånkampanj mot det "olönsamma" högskoleämnet filosofi 2011 var knappast startskottet utan mer ett uttryck för vilken demoni som nu var möjlig att torgföra i det här landet.

Att därför peka på Saturnus rådande strypning av all "kungavärdighet" via konflikten mellan Skorpionen och Lejonet ger alltså inte roten till det svenska problemet. Men när Lena Mellin, makthavare om någon i landets största tidning skriver som hon gör, då måste bloggen påpeka hur väl hennes sågning matchar den "spådom" Sideriska släppte sommaren 2015 om en stundande tid av horribel ynkedom bland de som satts att leda landet...


Jag gillar speciellt hennes torra konstaterande att politikern förfallit till ointressant administratörskap (hon är inte den första som säger detta) eftersom astrologin just placerar rutinmässig administration under den kväsande Saturnus och visioner och stort nytänkande under den komplementära motsatsen Jupiter. 

Mellin nämner speciellt Göran Perssons vision om att bygga en ny svensk stad helt i trä, och eftersom han råkar vara en av få politiker där födelseklockslaget är känt, kan man nickande konstatera att det just är jupiteriska Skytten som stiger i öster vid hans födelse i Katrineholm, händelsevis också den här bloggarens födelsestad, även om visionens Skytt i detta fall snarare sjunker i väster! Ja, astrologin bjuder på många möjligheter för den som vill skriva in sig i historien eller åtminstone få ett verktyg för att förstå sin plats i skeendet.

Och Mellin låter tuffare i den här krönikan än på länge, ungefär lika modig som Stefan Löfven som, den arma populist han är, efter den senaste naziskandalen förklarade att "SD kan lägga ner som parti". Snacka om att sparka in öppna dörrar eller säga det självklara! 

Så länge svensk politik har folk av den här kalibern kommer landet alltmer att falla i de giriga onda människornas händer tills politiker till sist bara är administrativa verkställare av den giriga marknadens önskemål. Lena Mellin säger det inte, men bloggen har på sistone upprepat den gamla svenska progglåten flera gånger: staten och kapitalet sitter i samma båt. Det är därför visionerna lyser så med sin frånvaro inom svensk politik. 

Sveriges alla visionärer har blivit korrumperade och sökt sig till de mest inkomstbringande grenarna av näringslivet. De är alla datafascister och tjänar Kontrollsamhället med sina nya påfund. Läste i brittisk media att dejtingappen Tinder nu ska börja ta betalt så att rika men ointressanta kärlekssökande kan köpa sig LÄNGRE exponeringstid inför den korkade och slöbläddrande menigheten och därigenom potentiellt öka sina chanser att hitta någon i all sin andefattiga men finansiellt bemedlade tarvlighet.

Så ser Löfvens "innovationer" ut från en västcivilisation som nu officiellt är på väg att gå helt åt helvete! IT-skit eller svensk krigsmateriel, pest eller kolera. Då har en civilisation verkligen spelat ut sin roll inför de Seende och Levande. Skrattspeglar funkar inte på svensken som ju nästan helt saknar humor, så jag antar att loppet är kört. Bara tystnad återstår på de flesta av Titanics däck medan kolossen seglar ytterligare en liten sträcka...*****Tredje världens första superidol Bob Marleys ord på dödsbädden skulle kunna avfärdas som en truism. Men uppenbarligen har de "1 procenten" inte ens nått den elementära insikten... Mer specifikt hade Eric "Monty" Morris sjungit in en "Money Can't Buy Life" redan i 60-talets början, då den jamaicanska ska-musiken utkristalliserade sig ur amerikansk boogie-woogie. 

För det pekuniära Jamaicas nationalhoroskop, se detta gamla inlägg - det är som att transformera Fredrik Reinfeldt till en nation, latent våldsam, självisk och fylld av tjuveri! Spillrorna av lång brittisk kolonialism...


Jungfru som ascendenttecken gör potentiellt den sociala
sammanhållningens Vattumannen till "fienden"
eller "olyckan" (6e huset) och så i detta nationalhoroskop.


Den utsökta soul-reggaesångaren Pat Kelly formulerade det jamaicanska folkets perspektiv så väl 1978 sjöng in låten "No Love" och förklarade att en jämförelse mellan djuren och jamaicanerna inte utföll till folkets fördel. Djuren visade mycket mer solidaritet och sammanhållning än det här landet, vars Jungfruascendent bara jagar den egna plånbokens soliditet på bekostnad av sammanhållningen. "For we have no love at all..." (Här är originalet med rapparen Jah Stitch som bonus eller varför inte en liveupptagning av långt senare datum.)

Det är viktigt att minnas att en så framträdande planet som kärlekens Venus i öster obönhörligt avslöjar sin karaktärslöshet om den inte fungerar som tänkt, på sin idealiska och andliga nivå. I Jamaicas nationalhoroskop (precis som i horoskopet för PR-bluffen "Nya moderaterna") är Venus "fallen" i det individfixerade Jungfruns tecken och ägs av en "wheeling and dealing" Merkurius i näriga Kräftan. Två faktorer som knäcker Venus vilja att knyta an till andra! För jamaicanen handlar allt om att fixa sig lite pengar och likheten med Fredrik Reinfeldts skrämmande andefattiga horoskop är uppenbar. Den Vegetativa Själen som 11e hus-ideal? Kom igen! Livet består inte av bröd och vatten allena, eller borde inte bli så reducerat. Se bara på zodiakens idébredd, på alla de infallsvinklar en god civilisation skulle kunna ha!

Om en politiker vinner val på plånboksfrågor har överheten fullständigt misslyckats i den viktigaste uppgiften av dem alla: att skänka folket en smak för filosofin, för glädjen att sätta sig in i och bli kunnig i viktiga och stora frågor! Reinfeldts åtta år var således också detta ett symptom på sjukheten i det svenska samhället, på hur små människorna här har tillåtit sig att bli...

Närighetsminister Damberg har också ett horoskop plågsamt likt det post-koloniala haveri som Jamaica urartade till... Mellin har så rätt att fråga sig var de visionära politikerna är och varför det är så mycket lortbruna administratörer vart man än vänder blicken... 

(Admins ska ha all heder för sitt oundgängliga arbete, men poängen här är, "var man på sin plats"!)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar