Till nya besökare, en kunskapsteoretisk länk:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

ESTETIK:
Blogger/Google förstörde en gång mängder av bilder från de första åren vid ett omskapande av usla miniatyrer av original i GIF-formatet. Klicka för att se de skarpa originalen. Ser också dessa usla ut, högerklicka och välj "se bilden" .

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
"The soul is sold not to the devil for money, but to money itself when it becomes the measure of worth rather than the affirmation of value." /James Hillman - Alchemical Psychology (2010, s.143)

Västerlandets store logiker & mystiker Platon
ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)onsdag 12 oktober 2016

Donald Trump och den onda daimonen

Under 148 år har [San Diego Tribune] vägrat att stödja en demokratisk kandidat, fram till nu. "Fruktansvärda ledare kan bringa en hel nation ur kurs."
SvD fyller på med nya svarta domedagsrubriker från amerikanska tidningar vartefter de dyker upp. Jag fastnar speciellt för det här stycket eftersom det är precis samma argument som jag anförde i samband med bilbränderna i förorten 2013, en tid då Fredrik Reinfeldt och hans sidekick Anders Borg slitit hund för att bryta sönder det sista lilla av samhällelig sammanhållning genom den infernaliska typ av själviskhet nyliberalismen förde med sig. (Se: The Stockholm Riots and the Accountability of the Head of State)

Vid en ny titt på Donald Trumps märkliga horoskop, slår det mig att den segrande krigarkonungen i öster (kombinationen av ascendent, kungamakaren Regulus och krigaren Mars) är något för den patetiska "Stridshingsten" Reinfeldt att lära sig av. Trumps frustande och råa energi är visserligen är scenisk och "mediamässig" men ändå ingen astrologisk förklaring till den giriga affärsmannens patologi.
Närmare en förklaring kommer man förstås med fullmånen längsmed den sataniska axel som jag kallade en implosionens signatur i samband med en biltunnelkollaps under samma "sataniska axel" för några år sedan. Oppositioner kan som bäst driva upp spänningen till den grad att ett kvantsprång inträffar och hela situationen lyfts till en ny och högre nivå som löser den tidigare motsättningen. Men för det kanske krävs att fullmånen utspelar sig i zodiakens positiva polaritet - Eld och Luft - så att kreativ visualisering eller kreativ  mentalisering ger en helt ny spelplan ("game changer"). 

Men vad kan hända under en fullmåne i det rigida och maktorienterade Mörkrets kvalitet? Här går botten ur hinken. Nyligen kom ett självmord till min kännedom, det var en frånskild fader som tog livet av sig vid dryga 40. När jag granskar hans karta hittar jag återigen "implosionens" fullmåne längsmed den sataniska (total förvärldsligade) axeln. 

Ännu märkligare var att mannen var född samma dag (men inte år) som Jimmie Åkesson och självmordet ägde rum under den tid vår egen samvetslösa högerextremist var långtidssjukskriven för utbrändhet! Som minnesgoda läsare vet, föddes Åkesson med den sataniska korruptionens stjärna Algol på rät linje med Solen (den djupa identiteten, livskraften, med mera).

Ännu en gång visar den antika zodiaken att dess symboler griper in i vår "verklighet" på ett närmast kusligt sätt. Ovan våra huvuden eller rättare, inom våra själar, pågår ett ständigt verksamt Öde som styr och ställer och som uppenbarligen jobbar i klumpar så att alla med samma indikationer får sig sin skräddarsydda slev av det Principiella Öde som är vad astrologin kan uttala sig om.

Men inte ens fullmånen förklarar Trumps vanvett fullt ut. Visserligen har USA en Skorpionascendent och Jungfrun som 11e husidealet - "egen lyckas smed" - det mest själviska slaget av idealföreställning, en sådan som enbart den djuriska instinktens Skorpion skulle komma på tanken att nära - se moderaten Carl Bilds karta och hans självberikande bakom täckmanteln av politikergärning. (Denna ynkliga nivå på idealhuset kan i allmänt goda horoskop dock lyftas och Jungfrun kommer då t.ex. att beskriva skicklighet i hantverk eller något liknande.)

Trump påminner om det sämsta med USA genom att istället ha Jungfrun i sitt andra hus för "egna plånboks-tänkandet" och här hittar man också stora och lätta pengars Jupiter - så passande för en som spekulerar i fastigheter. Den lägsta av de låga, att profitera på folks behov att bo är lika illa som att profitera på andras sjukdom eller behov att lära sig läsa och skriva. Hela profitmentaliteten - kapitalismen - är en sorglig relik från en annan och sämre mänsklighet än Jorden är intresserad av att härbärgera i framtiden.

Vid återbesöket är det istället Trumps 12e hus för "världsliga förluster" som fångar min uppmärksamhet. Under en period på bloggen användes med förkärlek den hellenistiska astrologins husbenämningar på 11e och 12e, den goda daimonens tempel respektive den onda daimonens tempel, och detta trots att jag i andra sammanhang hånat den västra Medelhavsvärldens grova missförstånd av Babylons astrologi vilket ledde till att västerlänningarna skapade en tropisk zodiak knuten till vårdagjämningen istället för den sideriska zodiak som babylonierna exporterat genom lärda män som Berossus. Usla elever i väst måste man säga, särskilt som grekerna redan kommit vårdagjämningens precession på spåren! Det var långt mellan forskarkongresserna på den tiden, där olika observanta snillen kunde tala ihop sig och nå en konsensus om hur världen egentligen var beskaffad!

Men Trumps 12e sektor förtjänar verkligen epitetet "den onda daimonens hus" och det intressanta är nu att huset både fungerar utmärkt som beskyddare samtidigt som det ger en förklaring till flera av Trumps lågvattenmärken i debatterna.

Visst är han en fähund, inte minst i sin kvinnosyn. Men det framgick redan av fullmånen i den högst förfallna och köttsligt liderliga djävulsaxeln.  Den här fullmånens svaghet blir nu viktig eftersom Trumps Måne - hans sinnelag eller psyke - JUST HAR ROLLEN AV DEN ONDA DAIMONEN! Det är Månen - den mest populistiska av planeter - som tillfälligtvis äger det 12e.

De två planeter - vännerna Saturnus och Venus - som nu befinner sig i den onda daimonens våld representerar således specifika områden där världsliga förluster kan drabba Trump. Lustigt nog verkar hans fäbless för vackert formgivna (Saturnus) kvinnor (Venus) vara en källa till motgångar, och det är fascinerande att de här två, trots att de kallas "planetära vänner" så perfekt liknar hans bottennapp i den tio år gamla inspelningen där han tipsar någon om att maktens män kan förgripa sig på kvinnor lite hur de vill. Det här uttalandet och sentimentet bakom det kunde inte beskrivas bättre än den onda daimonens viskande röst i innerörat. 

Se också bloggens försök att länka de två hellenistiska daimonerna till judendomens lära om människans två instinkter den goda yetzer tov och den onda yetzer ha-ra. Spekulativt, det medges, eftersom den här av judarna övertagna persiska föreställningen direkt passar in på den hinduiska kosmologins doktrin om Ljusets och Mörkrets kvaliteter, vilka också färgar individer på ett subtilt och grundläggande psykologiskt plan. Ljuset eller Sattva är den som ser det halvfulla glaset och möjligheten, Mörkrets barn (Tamas) låter som moderaten Anders Borg som finansminister - idel svartsyn och halvtomma glas! 

Men dessa två primala Andar är inte jämngoda eller enbart "synsätt" som tanken om optimisten och pessimisten kan få en att tro. Ljuset äger all intelligens och Mörkret är avsaknaden av densamma och i vars ställe blind instinkt regerar - och sataniskt låtsas vara en tungviktare! De tanklösa massorna som inte tränats att tänka i skolan köper naturligtvis mörkermännens simpla poserande och misstror Ljusbärarna, de verkliga sanningssägarna. På så vis lyckas Djävulens barn genom rök och speglar roffa åt sig alla rikedomar och sedan hålla mänskligheten trälbunden i ett drama som skär genom alla årtusenden och nu raserade och halvt glömda civilisationer.

Samtidigt ger hinduisk astrologi Trumps 12e hus en rejäl pluspoäng genom doktrinen att "ont ska med ont fördrivas". Det visar sig nämligen i lärosatsen om "planeters verksamma natur" att 12e husets bhava karaka (hussignfikator) gör ett gott jobb om den befinner sig på plats, och nu ser man plötsligt den hellenistiska astrologin smälta samman med den hinduiska. För vilken är 12e-hussignifikator enligt indierna om inte Saturnus! Och Trump har den här.

Tankarna går genast till hans konkurs tidigare i livet och hans märkliga förmåga att återskapa sin förlorade förmögenhet. Om Venus (pengar) står i de materiella förlusternas hus, måste vi då inte betrakta Saturnus som en räddare i nöden (en konservator), trots att den uppenbarligen också bidrar med bottenlös låghet, naturlig illgörare som den är? Trumps horoskop är verkligen så komplext som en karta kan bli och jag är tacksam för att han agerar ut sitt livsöde så att man kan se och lära sig mer om planeternas symboliska värld via denne man som jag inte alls tror är så tokig som Hillary-medierna för närvarande söker göra honom.

Trumps karaktärsvagheter är enligt horoskopet påtagliga och implosionsrisken stor ("materialsvaghet" - tunnelras - inte "presidentmaterial"), men faktum är att hela hans uppenbarelse och program är ett hot mot de verkliga amerikanska brottslingarna, storfinans och globalister. Det är därför så mycket smuts dras fram, försöken att karaktärsmörda Trump kommer från den av Wall Street köpta Hillarys trupper (se DN om Hillary och Wall Street). 

Aldrig har väl USA avslöjat sig som den Store Satan som under denna presidentkampanj! Här kan amerikadrömmande fattigsvenskar slutligen se vilken patetisk framgångssaga de svalt med hull och år, många årtionden efter att övriga världen fattade sympati med lilla Vietnam som USA gav sig på som en mobbare eller hustrumisshandlare under ett krig Goliat typiskt nog förlorade mot David eftersom giganten var ett monster som inte hade rätten på sin sida.

*****


5 kommentarer:

 1. Du skriver att "Om Venus (pengar) står i de materiella förlusternas hus, måste vi då inte betrakta Saturnus som en räddare i nöden (en konservator)". Jag hör inte till konspirationsterotikernas skara men det här var så intressant att jag måste reagera. I slutet av åttiotalet inträffade ett prisfall på bostadsmarknaden i New York och Trump hamnade i finansiella tråkigheter. Alla hans tillgångar hotades av fordringsägare. Men Wilbur L. Ross Jr, som var "senior managing director" på Rothschild Inc. ingrep helt osjälviskt och med hans hjälp kunde Trump behålla sina tillgångar och återuppbygga sitt hotade imperium. Det här beskrevs i detalj i en Bloomberg-artikel den 22 mars, 1992. Är inte Saturnus sedan gammalt även Israels planet? Rotschilds förbindelser med staten Israel är ju välkända.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Allt jag minns av Trumps trångmål vid den tiden var just att han "gått i konkurs" - jag har senare sett den här perioden refererad till på det viset. Hur det hela löste sig, har jag inte hört om tills nu. Trodde alltid han på nytt byggde upp ny förmögenhet från noll.

   Jag vet inte vilket underliggande tankemönster som sedan leder från en mercenat till en judisk mercenat, men jo, Israels horoskop från 1948 (finns under etiketten "Israel" i höger spalt) visar Saturnus som den sannolikt enskilt starkaste planeten.

   1. Den står i 10e makthuset och är tillika bhava karaka för detta hus (de indiska reglerna för detta undgår mig, alla planeter är inte associerade på samma sätt med de hus som naturligen motsvarar de tecken de härskar över).


   2. Saturnus i 24 graden är också den som vandrat längst i sitt tecken och blir därför horoskopets atma karaka, signifikatorn för landets "själ". Att använda atma karaka för ett nationalhoroskop kan tyckas dubiöst men Platon tillskrev Formerna (som sträcker sig från det absolut enkla - Det Godas idé - till komplexa sammansatta Former) såväl liv och intelligens, så varför inte?

   3. Vidare står Saturnus kombinerad med den ansiktslösa folkmassans Måne som är hemma i Kräftan och därmed distinkt ägare till 10e "saturniska" makthuset. Den ombytliga och flyktiga Månen är verkligen en svag position i 10e för offentligt anseende, men gör å andra sidan att hela Israels själ är uppfylld av tanken om den egna saturniska (absoluta) suveräniteten (i antiken: judarna som det av Gud utvalda folket, och f.o.m. 1948 judarna som ett suveränt folk som återfått sin landremsa).

   Kräftan som protektionismens princip i dominant position ger också bilden av ett oförsonligt och närmast patologiskt nationalpsyke - inte konstigt med tanke på att detta är Europas ritbordskonstruktion man ser. Jag tror jag skrev i något inlägg att hela horoskopet stinker av Hitlers storskaliga judeutrotning. Horoskopet är som en efterklang av Förintelsen och kan liknas vid kartan för en svårt traumatiserad människa. Brottsoffret har därför svårt att se det sjuka i sina egna senare rättsvidriga handlingar. Den sjuke behöver terapi.

   Men även i antiken ansåg romarna att Saturnus var "judeguden" men då troligen utifrån den triviala iakttagelsen att folket firade sin sabbat på lördagen, Saturday eller Saturnus dag.

   Radera
  2. Intressant. Ett av Trumps löften inför presidentvalet var att erkänna Jerusalem som Israels odelade huvudstad. Om Trump gör allvar av sitt tal om att USA ska upphöra med sin interventionistiska utrikespolitik vore det fantastiskt men det här ger mig onda aningar inför Mellanösterns framtid.

   Radera
  3. Förstod att det var ditåt du ville komma, men jag avstod från att dra in Harmageddon-associationer i samband med Israels problematiska horoskop. Det ser helt enkelt inte ut som att staten är byggd på hälleberget utan på lösan sand...

   Radera
 2. Jag tänkte faktiskt inte så mycket på Harmageddon utan mer prosaiskt på sånt som konflikten med palestinierna. Men när du nämner det har Trump starkt stöd inom de evangeliska kyrkorna i USA, så gott som alla dessas medlemmar röstade på honom, kanske just av den anledningen.

  SvaraRadera