Till nya besökare, en kunskapsteoretisk länk:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

ESTETIK:
Blogger/Google förstörde en gång mängder av bilder från de första åren vid ett omskapande av usla miniatyrer av original i GIF-formatet. Klicka för att se de skarpa originalen. Ser också dessa usla ut, högerklicka och välj "se bilden" .

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
"The soul is sold not to the devil for money, but to money itself when it becomes the measure of worth rather than the affirmation of value." /James Hillman - Alchemical Psychology (2010, s.143)

Västerlandets store logiker & mystiker Platon
ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)onsdag 19 oktober 2016

Den Köpta, Den Patologiska, Den Maktgalna - alla samlade i en personMedan svenska medier ägnar nästan all kraft åt demoniseringen av Trump (han gör det inte särskilt svårt för dem), föreslår ett åsiktsstycke i The Independent att man ska titta på hur Storfinansen köper sig en valsegrare som garanterat kommer att se till att den allt mindre och allt rikare klicken i världen monterar ned massornas livsvillkor och t.o.m. möjligheter att uttrycka något eget.

Redan nu har nästan hela svenska folket girigt hoppat på möjligen att slippa tänka och prata och bara lägga upp foton på Instagram eller förmedla kommersiella företags- och evenemangslänkar på Facebook. Mer stupid kan man inte bli som människa! Så var det sagt. Högern har etablerat maktlösheten som normaltillståndet och eskapismen grasserar som aldrig förr via HBT och andra grinds- och kodlåsinhägnade privata flyktzoner från världen därute.

Hillarys sjukligt bedrägliga horoskop har kommenteratats tidigare och den fullständiga röra av födelsedata - som hon själv bidragit till - förstärker bilden av en falsk och manipulativ person som söker "spela" sina omgivningar. Samma slutsatser kunde enligt DN (faktiskt) varje människa dra som som läser hennes läckta e-post. Hon är en falsk kappvändare som inte står för något utan kalkylerar med sin stab om varenda policyposition. 

Men hela västerlandet bygger idag på samma CORPORATE BULLSHIT-metodik så i så fall är det bättre att förklara hela vår kultur för sinnesjuk, en psykopatisk kultur. Och det har förstås gjorts med jämna mellanrum. Ensamt blir det förstås att inse hur man lever som en av de få nyktra i ett fullständigt förgiftat samhälle, så det gäller att ha kontakter inåt, mot själen, medan Dag går mot Natt i vårt västerland...

Våra folkvalda slår ivrigt de sista spikarna i kistan:

http://www.dn.se/arkiv/nyheter/clinton-om-riksdagen-sjalv-far-valja/
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar