Till nya besökare, en kunskapsteoretisk länk:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

ESTETIK:
Blogger/Google förstörde en gång mängder av bilder från de första åren vid ett omskapande av usla miniatyrer av original i GIF-formatet. Klicka för att se de skarpa originalen. Ser också dessa usla ut, högerklicka och välj "se bilden" .

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
"The soul is sold not to the devil for money, but to money itself when it becomes the measure of worth rather than the affirmation of value." /James Hillman - Alchemical Psychology (2010, s.143)

Västerlandets store logiker & mystiker Platon
ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)fredag 21 oktober 2016

Ateistkyrkogården - Sveriges nya bottennapp i världens ögon

Sverige skämmer återigen ut sig internationellt och idag förekommer landet på både tredje och fjärde plats av mest lästa nyheter i brittiska The Independent.

Snillet - säkert påhejad av satanistsekten Humanisterna - som kom på idén med en ateistkyrkogård i Sverige kunde lika gärna ha döpt den till Jurtjyrkogården - och gärna då felstavat som i Steven Kings skräckhistoria! 

För detta kommer att bli platsen för odöda, osaliga spöken som famlar runt i olika Infernon som egentligen bara är de skuggor deras egen själ kastar runt omkring som en hallucinatorisk verklighet alltsedan individen under sitt jordeliv klippte alla band med sitt centrum - vägrade tro att det fanns något sådant (själen) - och därför nu hamnat i osalighetens tillstånd!

Med må vara så att snillet, en kurd, var så skadad av krig eller andra utslag av ärthjärnementalitet att han hittade den karaktärslösa "frihet" i Sverige som han trodde sig behöva. Många gånger förvärrar människor bara sitt tillstånd när det väljer efter eget huvud. Tack vare nyhetens detaljerade information går det lätt att ta fram den kurdisk-svenske lärarens födelsedag och som "naturlig zodiak" - med fokus på enbart de aktiva Idéerna - är det inte svårt att se att han har en funktion som inte är så väsensskild från unga arga feministen Zara Larsson, som nyligen beskrevs via en likadan, starkt förenklad karta.Faktum är att den kurdiska nysvensken harmonierar perfekt med Sveriges nationalsjäl om vi nu för första gången reducerar också det horoskopet till dess enklare form:Att båda entiteterna råkar ha den låga sidan av nationalsjälen (Månen) gradexakt på samma ställe i egocentriska Väduren (den position som är sämst rustad att förstå livets högre sammanhang eftersom utgångspunkten inte är Alltet utan Egot), det är naturligtvis bara en lycklig slump. Ateistens födelseklockslag är inte känt och därför baserat på lunchtid. Sveriges nationalhoroskop däremot baseras på midnatt enligt kutym för officiella dokument som bara är daterade med år-månad-dag.

Vad vi ser är att både ateisten och entiteten Sverige är lika goda kålsupare. Den svenska nationalsjälen är hopplöst orienterad nedåt, mot helvetet eller dödsriket genom att Månens ägare, Mars, står i Terra eller Oxens symbol. Därtill ansågs ju dess motsvarande 2a hus i antiken representera "Hades dörr", porten ner i Dödsriket. Av denna dörröppning återstår i den korrumperande västerländska astrologin bara kopplingen till Oxen som munnens tecken (en mynning eller dörröppning till innanmätet/Underjorden om man så vill).

Svenskarna är således ett folk som fastnad på spädbarnets orala stadiet och skriver typ flest kokböcker i världen sett till befolkningsmängden. Oxen står för jordiska resurser och det är lätt att förstå att vilken ond politiker som helst som börjar prata plånboksfrågor vinner folkets hjärta eftersom Väduren/Ego och Oxen/mina döda resurser är en så chockerande svag början på zodiaken (själen kommer att gå mot högre klarhet i senare "uppdrag").

Ateistkyrkogårdens uppfinnare kompletterar perfekt den jordiska basen för det svenska kynnet genom att utifrån samma kynnet istället bjuda på det giftiga och korrumperande smutsiga Vatten som dödens Skorpion häller över Oxen - Skorpionens anus exkrementerar på marken och marken öppnar sitt gap och sväljer skiten! Vatten och Jord befruktar varandra, men här sker det inom den "sataniska axeln" - en tematik som de visa inser är en dödfödd rundgång där död föder död. Det här är materialism när den blivit självgående och ingen längre reflekterar över den. Djävulens rike har segrat.

Nej, det här är inte kristendom. Den religionen avskyr astrologin som pesten efter policysättande beslut under kyrkomöten tidigt i kristendomens historia. Men det hindrar inte att den som studerar Principer enkelt kan se hur båda ämnena överlappar varandra i tanken. Kyrkofadern Augustinus hade t.ex. varit ivrig student av nyplatonismen innan han blev kristen och han tog naturligtvis med sig Plotinus och de andra platonisternas avancerade tankestruktur och berikade den unga kristendomens påvra modell med den. Och Plotinus, som bloggen gärna framhållit, var, sitt snille till trots, en motvillig och partiell anhängare till de astrologiska doktrinerna. 

Det enda han som filosofisk idealist värjde sig mot, var de sämre versioner som tillskrev planeterna en orsaksverkan. Ur idealismens perspektiv är allt tankar och Plotinus ville därför hellre diskutera astrologin i termer av semiotik - tala om att vara före sin tid! Himlarna signalerade och de astrologiska utsagorna är egentligen bara samma gamla liv fast i annan språkdräkt. 

Vi skulle lika gärna kunna säga att ateistens patetiska liv på jorden bara är ett symboliskt utagerande av en högre och evig verklighet som enbart "stjärnorna" förfogar över. (Grekerna ansåg universum för evigt och här bryter Plotinus med sin inspiration från Indien, där ju kosmos är en skapelse i och av Tid och Rum och därför kommer att sugas in och försvinna under den skapande agenten Brahmas nattliga sömn. Som höres tvingas man tillgripa bildligt språk för dessa ogripbara metafysiska realiteter. Den lilla ateisten kanske gör väl i att fortsätta som skorpionisk förnekare, det faktum att han bär Syndens motiv (på idénivån) vittnar ju om att han ännu inte omfattas av vare sig Nåd eller Vishet...

Nu har vi i Sverige Humanister som nästlat sig in och erbjuder en fejkad alternativgudstjänst vid Riksdagens öppnande fast med Gud utraderad, som erbjuder en alternativ konfirmation för satanisters barn - en ren stöld från kyrkan men återigen med Gud bortklippt - och nu slutligen också en Jyrtjyrkogård dit dessa arma satar till sist går - men inte till vila. De har ju utan ord förbannat Skapelsen i sitt ställningstagande. De tror visserligen inte att de har någonstans att gå i ett liv efter detta, men de kommer att bli chockerade över det sätt varpå de får rätt! 

Sådan är makten i människosjälen, hon kan döma sig intill evig tid om så är.

6 kommentarer:

 1. När det gäller den eventuella utskämningen så borde engelsmännen vara ganska blasé på sekulära gravplatser som den här, eftersom kommentatorn Stig påstår att det finns "bara" 250 stycken i Storbritannien. Så då kan man ju fråga sig varför det här blev en så stor nyhet i en brittisk tidning. (En JoeP kommer f.ö. med en bra anmärkning till Stigs påstående om sörjande.) Och precis ovanför Stigs kommentar säger en Torkka att sådana gravplatser finns sedan 90-talet i alla större städer i Finland. Så Sverige är knappast först här, tydligen. Det jag finner mest anmärkningsvärt när jag läst artikeln är att Svenska kyrkan gått med på att sköta om gravplatsen.

  Det finns för övrigt ett litet fel i horoskoptexten: Man uppmanas inte missa att både Erdem och Wiman har Jupiter i jord - jungfrun, men missen är snarare att Erdem har den Jupiter i vågen. Dock är venus i jord...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag såg en livlig diskussion i kommentarspalten men orkade inte studera närmare...

   Detta är en sån där dag när allt blir fel. Uppdaterade en massa priser fel också på en sketen sajt jag slavarbetar för - typ bankernas härliga missar när hela landet stannar av ett halvt dygn.

   Min miss var att tankarna gick tillbaka till DNs kulturchefs horoskop från häromdagen där Mars i Skytten inte löper så långt i sitt upptäckande eftersom disponenten Jupiter i Jungfrun håller den kvar. Du har så rätt i att Erdem inte har samma hämning i fråga om sin energiska Sol. Jag stressade med texten då en tidig arbetsdag just skulle börja och minns hur det kändes svajigt när jag skrev! Straffar sig att inte stanna och läsa igenom meningen när svajet infinner sig! Ska försöka stryka det som skär sig.

   Radera
  2. Ursäkten godtagen :-)

   Men apropå Erdems horoskop så slog det mig att man kanske ska sätta ett frågetecken framför födelsedatumet. Invandrade personer vars födelsedatum är okänt brukar av svenska myndigheter få 1/1 registrerat som födelsedag. Naturligtvis kan han ha verkligen vara född 1/1 ändå, men man vet ju inte.

   Men från det ena till det andra... jag kan ju passa på att berätta att jag luskat ut Jackie Ferms ascendent... eller i alla fall nästan. Såg dokumentären om henne igår, där hon bl a läser upp ett brev från sin pappa, (Svartenbrandt) där han nämner hennes födelse den 9/9 klockan halv tre som ett lyckligt ögonblick. Halv tre på em ger skorpionascendent, vilket jag tycker känns klockrent, i jämförelse med kräftan, vilket det skulle ha varit med en födelse kl 2.30 på natten. Dessutom tror jag det i så fal vore mer naturligt att lägga till "på natten" efter klockslaget. Med skorpionen blir hennes problematiska mars en ännu viktigare planet i horoskopet, och hamnar dessutom på en framskjuten plats i 7:e.

   Radera
  3. Apropå data att mata det svenska Systemet med har jag hört om en standardiserad dag i mars eller april (minns inte exakt), men det kanske finns flera förprogrammerade dagar att välja mellan när byråkraten "skapar" en svensk medborgare.

   Det var hur som helst bara en SYNTETISK (kreativ) tankelek du vinklar om som en diskussion om datas trovärdighet. Jag målar på en annan sorts tavelduk när jag visualiserar Ateistens Skorpion befrukta Sverigehoroskopets jordmån längsmed den sataniska axeln som drar ner mot materialitet (och dess slutliga slut).

   En parallell är bibliska "anden är villig men köttet är svagt" - här är det köttet som får bestämma som ateisten Ola Salo bisexuellt sjöng i The Arks genombrottslåt: "Låt din kropp bestämma din färdriktning".

   Du har återkommit till Jacqueline Ferm mer än en gång och jag vet inte riktigt vad som fängslar dig, annat än möjligen att hon är ett livsöde som i hög grad präglats av kopplingen till en ökänd fader. Jag tror inte att jag sagt så mycket mer om det horoskopet än jag gjorde i ett enda inlägg i november 2009.

   Men eftersom du ägnar rekonstruktionen viss möda kan jag säga att hon och jag hade några korta kontakter för många år sedan. Det är INTE den födelsetid som du hörde i programmet och jag tänker inte återge data jag fått i förtroende. Men ingen harm att nämna att utifrån den födelseort hon gav mig är det Kräftan, hemtrygghetens tecken som stiger i öster vid födelsen. Detta gör Månens position i 10e offentliga huset rätt typisk för den insyn i hennes privata liv som här blir "offentlig egendom"...

   Radera
  4. Visst är det fascinerande med hennes starka och amibvalenta koppling till den ökände fadern, men jag har kommenterat Jackie Ferm bara en gång förr, och det var för två månader sen, när du skrev ett inlägg om fadern. Detta föranlett av att jag läst hennes självbiografi, där hon pratar om familjen som en "lejonfamilj" och nämner granitlejonet som fadern mejslade ut i granit efter hennes födelse, och min poäng var att hon ju faktiskt är sideriskt lejon, fast hon förstås inte vet det själv.
   Att jag nämnde henne igår var för att jag som sagt såg tv-programmet där födelsetiden nämndes. I blogginlägget om henne från 2009 finns ingen ascendent utsatt, så jag trodde inte att du hade födelsetiden. I vilket fall ser du, om du läser min kommentar en gång till, att om hon föddes halv tre på natten så blir ascendenten just kräftan. Då hade jag alltså fel i mitt antagande om en skorpionascendent. Men i alla händelser blir ju mars viktig, för månen ligger ju som bekant i väuren.

   Radera
  5. Nu minns jag. Det var en väldigt bra poäng om hur zodiakens "arketyper" faktiskt skulle kunna ha sin egen existens i något "universum" som nära anknyter till vårat och hur i så fall den antika zodiaken faktiskt visar att gammal är äldst och att zodiakens bilder "ligger still" och tränger in t.o.m. i våra rum och vad vill fyller dem med. Ett extremt spekulativt metafysiskt antagande förstås...

   Jag tog bara med mig ditt val av Skorpionascendenten i svaret. Med Kräftan är Mars i 11e inte någon djup personlig faktor. Dels tyder den på objektivt våld mot kvinnor (90-grader mot Venus) inkl. horoskopinnehavaren.

   Mars är visserligen en verksam välgörare för Kräftan i 1a så "attacken" kanske mestadels stannar på Oxens typiska sätt: turbulens kring Oxen som pengar, bakslag och olyckor och kanske vänkretsar (11e) eller ekonomisk nöd (Sol-Lejonet räknar med ALLT så när Jordelementet angriper via Mars förmedling betyder det något).

   Jag tvingas om och om påminna mig hur många faktorer i horoskopet har föga med individen själv att göra. Ascendenten och dess härskare ger personligheten, Merkurius och 3e huset (och dess tillfälliga härskare) är alla bitar för att förstå människans intellektuella förmåga.

   Och så förstås Månen för sinnelaget eller stämningslägen. Med Kräftan i öster fyller Mars en funktion som Månens disponent, men visar ju hur horoskopinnehavaren är "mediamässig" och t.o.m. hänger ut ("objektifierar") sitt privatliv (Månen) och exploaterar det i 10e.

   Och för vad? Mars-i-Oxen betecknar ju "förmögenhet via offentlig karriär" 11e är 2a räknat från 10e).

   Det här associerar lite till Christer Pettersson som närmast blev fast medlem i TV4-laget tack vare sin välgörare Robert Aschberg... En inkomst genom att visa upp sig i tv och säga beslöjade saker om Palmemordet...

   Radera