Till nya besökare, en kunskapsteoretisk länk:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

ESTETIK:
Blogger/Google förstörde en gång mängder av bilder från de första åren vid ett omskapande av usla miniatyrer av original i GIF-formatet. Klicka för att se de skarpa originalen. Ser också dessa usla ut, högerklicka och välj "se bilden" .

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
"The soul is sold not to the devil for money, but to money itself when it becomes the measure of worth rather than the affirmation of value." /James Hillman - Alchemical Psychology (2010, s.143)

Västerlandets store logiker & mystiker Platon
ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)torsdag 1 september 2016

Terrorkapitalismen del 3 - Elon Musks onda Facebook-raket exploderar!


Och så kom då den perfekta händelsen den 1 september för att illustrera planeternas symboliska indikation om ovärdiga ledare! Båda rovkapitalisterna Elon Musk och Mark Zuckerberg är involverade! (AB) Och israeliska rymdkrigsindustrin på ett hörn. (FloridaToday)
På den här kartan har Månen redan hunnit passera den exakta konjunktionen med Solen (och därmed också Saturnus destruktiva grepp), men vad inget tidigare inlägg om den när nymånen kommenterat (vad jag minns) är att den måttlösa ambitionens demon Rahu ingår i signaturen. Och se hur fiffigt Månen nu står i "triggeravstånd" en grad före konjunktonen med Rahu. 

Vad innebär nu det? Jo, att "zoomfaktorn" Rahu återkopplar till sin planetära värd som händelsevis råkar vara just den Sol som Månen just passerat. Vi har alltså ett "efterskalv" här och nu via Rahus demoniska variant av Sol-herravälde. "Låga ledare" manifesterades därför maximalt i USA via några typiska representanter för den onda rovkapitalismen. Tänk, vid inlägget Sensommarterror? för två veckor sedan trodde jag nästan att det skulle bli något nytt IS-dåd. Men västerlänningarna signalerar så väl själva var ynkedomen ligger.

Nyheten häromdagen om Apples skattesmitande var upptakten till denna spektakulärt symboliska raketexplosion, som med tanke på de inblandade har samma symboliska dignitet som när terroristerna sprängde Twin Towers 2001. Men eftersom mänskligheten f.n. är avknäppt är det få som förstod detta tecken i tiden. Västs tid håller på att rinna ut. När deras Rahu-hybris och försök att nå gudarnas rymdnivå gått för långt, då flyger raketerna i luften redan innan start.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar