Till nya besökare, en kunskapsteoretisk länk:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

ESTETIK:
Blogger/Google har förstört mängder av horoskop genom att omskapa usla miniatyrer av bilder i GIF-format. Klicka för att se de skarpa originalen. Ser också dessa galna ut, högerklicka och välj "se bilden" .

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
"The soul is sold not to the devil for money, but to money itself when it becomes the measure of worth rather than the affirmation of value." /James Hillman - Alchemical Psychology (2010, s.143)

Västerlandets store logiker & mystiker Platon
ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)onsdag 21 september 2016

Svensken är inte kräsen...


Dumburken. Kärt barn har många namn
men det engelska lämnar ingen i tvivel
om vem den riktar sig till.


DN drar fel slutsatser av programleverantören Netflix uppgift om att svenskarna behöver ett avsnitt längre än hela världen i övrigt för att fästa sig vid en tv-serie. Detta menar tidningen, beror på att svensken skulle vara mer kräsen, det vill säga, synar "produkten" längre och noggrannare än alla andra innan man slår till.

Men det här är inte kräsenhet, det är ju bara den välkända svenska stupiditeten. Vi är ett långsamt folk som dessutom saknar humor och t.ex. britternas snabba uppfattningsförmåga. Det här är bara vanlig tröghet - så tydligt omvittnad i nationalhoroskopet - som gör att informationen tar längre tid att sjunka in när man är av det svenska virket.

Det är Månen - sinnelaget eller kopplingscentralen - i Sverigehoroskopet jag (än en gång) talar om. Den i och för sig snabba och responsiva Månen i Väduren havererar rejält när man finner att dess disponent gått in i Oxen och dessutom i den fixerade, habituerade och otänkande mörkerzon som kallas det åttonde huset! Här sitter saker hårt och man kan tala om svenskarna som ett folk helt oförmöget att revoltera mot det faktum att deras överherrar grundlurar dem vid varje hörn. Naturligtvis har USA redan tagit över det här landet - se bara perfekta svenska ord bytas ut mot amerikanska i skrämmande fart i reklamen -  och frågan är om inte det är det bästa med en så dålig genpool som den nordiska. 

I själva verket hade rasbiologen Adolf Hitler helt fel, nordborna är inte epitomet av mänsklig förädling, vi tillhör tvärtom en stagnant och utdöende sidogren av det mänskliga släktträdet - se bara nationalhoroskopets disponent till folksjälen i borttynandets åttonde sektor, underminerad och hjälpt på traven i sitt förfall av den Store Satan, den onda stjärnan Algol.

Därför tar allt så lång tid här och inget verkar längre gå att rätta till sedan landet drivit åt höger politiskt och alla bara mår sämre och sämre av det.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar