Till nya besökare, en kunskapsteoretisk länk:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

ESTETIK:
Blogger/Google förstörde en gång mängder av bilder från de första åren vid ett omskapande av usla miniatyrer av original i GIF-formatet. Klicka för att se de skarpa originalen. Ser också dessa usla ut, högerklicka och välj "se bilden" .

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
"The soul is sold not to the devil for money, but to money itself when it becomes the measure of worth rather than the affirmation of value." /James Hillman - Alchemical Psychology (2010, s.143)

Västerlandets store logiker & mystiker Platon
ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)tisdag 20 september 2016

Sluddrande svenska politiker

"När en människa tappat perspektivet talar hon förvrängda ord" - gammalt kinesiskt ordspråk i lätt parafras (Ta Chuan 12:7, cirka 200-talet fvt).

Det kan gälla för svenska vapenindustrins köpta politiker, försvarsministern Hultqvist. Under höken SvD:s pågående desinformationskampanj om "rysshotet" lyckas denna pajas trassla till sina ord så att han avslöjar precis vilken säkerhetsrisk svenskarna har i en så viktig politisk befattning. 

För om SvD citerar honom rätt borde han ha sagt, "ryska intresset för Sverige" medan han i sin språkliga kullerbytta råkar avslöja vad han tänker: "ryska hotet mot Sverige har ökat". 

Möjligen har han i full medvetenhet brukat det här obskurantistiska språket, och då har vi en verklig djävul i en nyckelposition! Men jag tror snarare hans dåliga svenska är ännu ett exempel på hur svenska folket tyvärr inte har bättre folk än så här att kora till sina ledare. Je suis Peter Hultqvist.

Så låt då USA få ta över det här landet en gång för alla och sluta hyckla om saken. Svensken är vek och vill inget hellre än bli omfamnad av den stora och förtärande Modern bortom havet. Bättre hålla sig väl med Massmördaren när man ändå inte klarar att stå på egna ben.


Se även: Mannen som sålde sin själ

och: Vapenlobbyisten Hultqvist och det svenska lismandet för USA


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar