Till nya besökare, en kunskapsteoretisk länk:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

ESTETIK:
Blogger/Google förstörde en gång mängder av bilder från de första åren vid ett omskapande av usla miniatyrer av original i GIF-formatet. Klicka för att se de skarpa originalen. Ser också dessa usla ut, högerklicka och välj "se bilden" .

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
"The soul is sold not to the devil for money, but to money itself when it becomes the measure of worth rather than the affirmation of value." /James Hillman - Alchemical Psychology (2010, s.143)

Västerlandets store logiker & mystiker Platon
ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)fredag 16 september 2016

Riksdagens talman är USA:s inbäddade buffel
Jag har en tid anat att något är väldigt fel med nuvarande talmannen Urban Ahlin och nyss ramlade polletten ner! Det räckte med att läsa en appell i AB apropå en ny film av Oliver Stone. 

Säger skribenten: "Snowden tilldelades Right Livelihood-priset 2014 för sina modiga avslöjanden om utbredd massövervakning. Men han kunde inte ta emot sitt pris vid ceremonin i Stockholm på grund av hot om utlämning till USA om han reste till Sverige."

Så självklart! Och året därpå motar Urban Ahlin egenmäktigt ut stiftelsen och låter dem inte längre hålla sin ceremoni i riksdagshuset! USA har viskat ord om onåd i hans öra och genast faller dessa alltigenom korrumperade högersossar till föga!

I själva verket stammade mina onda föraningar kanske från det egna inlägget från mars i år, då ovanstående montage användes. Bloggaren har kort sagt blivit så minnessvag av alltför många inlägg rappt skrivna från höga och tunna luftskikt att han vid landningen på plattmarken inte längre minns att han redan löst en och annan gåta! Det positiva med den här typen av halvautomatisk skrift är den berusande känslan - återigen på högre höjd - av att man får samma aha-ögonblick på nytt. Samma sketne Ahlin ger upphov till samma kontakt med Sanningen om och om igen!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar