Till nya besökare, en kunskapsteoretisk länk:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

ESTETIK:
Blogger/Google förstörde en gång mängder av bilder från de första åren vid ett omskapande av usla miniatyrer av original i GIF-formatet. Klicka för att se de skarpa originalen. Ser också dessa usla ut, högerklicka och välj "se bilden" .

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
"The soul is sold not to the devil for money, but to money itself when it becomes the measure of worth rather than the affirmation of value." /James Hillman - Alchemical Psychology (2010, s.143)

Västerlandets store logiker & mystiker Platon
ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)onsdag 7 september 2016

Moraliserande Fox News chef en sextrakassör!Rubriken antyder hur pikant detta är för det dubbelmoraliska USA! Fox News är den största kabelkanalen och de producerar högervinklat dravel som håller de amerikanska medborgarna på en mer skrämmande nivå av okunskap än den svenska genomsnittliga materialismen. Hur en enkel människa som Löfven tyr sig till USA är begripligt men inte desto mindre skrämmande när man synar detta stora land av degenererade barn till Europas utvandrare. 

Man kan läsa svenska summeringar eller t.ex. den mer uttömmande artikeln i The Wall Street Journal som nämner att Fox snabbt hostade upp 20 miljoner dollar i skadestånd till sextrakasserade nyhetsankaret Gretchen Carlsson eftersom vd:n Roger Ailes hade ytterligare skit i kappsäcken som man ny söker lägga bakom sig. Obegripligt nog kan denna gris skratta hela vägen till banken med sitt avgångsvederlag på obegripliga 40 miljoner dollar!

Hur är det möjligt att de lägsta svinen i mänskligheten så regelmässigt tar sig till toppen av världsberget och sätter sig på ledarpositionerna? Svaret är enkelt, jämför bara Roger Ailes karta med den för vårt landets mer enkelspåriga människor i arbetsgivarklubben Svenskt Näringsliv

Parallellerna är påfallande och det som rimligen måste vara det signifikanta här, är att båda entiteterna via 1a huset propsar på ledarskapsrollen (Lejonet) samtidigt som de för att nå makt över hela samhället säljer sina själar till Djävulen. Eftersom Oxen är ett enkelt och materialistiskt tecken kan det faktiskt vara så futtigt att de säljer själen för pengarna.


Jag skrattade till när jag såg hur exakt Fox-chefens själva hjärta - Solen - placerat sig på rak linje med Satansstjärnan Algol, precis som penninghungriga Jimmie Åkesson och - passande nog - den moderata finansministern Sven-Otto Littorin som också han fick lämna sin maktposition pga. en sexskandal. 

Fox-chefen lämnade sin post i juli och kan därför inte kopplas till den nyliga nymåne om vilken jag siade att den skulle se ett (eller flera) spektakulära exempel på "ovärdigt ledarskap". Å andra sidan var nymånen bara en intensifiering av den allmänna tid av ruttet ledarskap som Saturnus i aspekt till Lejonet har uppvisat sedan förra sommaren, först genom att angripa Jupiter i ledartecknet, men på sistone i angrepp mot giriga Drakhuvudet/Rahu och, som sagt, f.n. också med ledarskaps-Solen hemma i sitt eget tecken.

Under andra omständigheter skulle man kanske kunna ha pekat på Fox-chefens flera kreativa budskap - det gnistrar av Eldens visualitet eller vision (tv-mediet!) och planläggande Luft-elementet. Men när nu en kultur av sextrakasserier på Fox News nystats upp, är det inte sårt att se hur Satans huvud och dess potentiella korruption av chefens själva hjärta (Solen = identiteten) faktiskt har en bas i Ox-Solens disponent Venus: se hur den anknyter till libidinösa Mars i ett Luft-tecken. "Sex på hjärnan." 

Bloggen lade ner den lite väl grova benämningen "horbockssignatur" för Mars och Venus i tätt famntag, men faktum är att den regelbundet fortsatt att dyka upp med just den innebörden. Fox-chefen påminner i sin fetma om regissören Hitchcock som också kladdade på kvinnor men den senare har ingen koppling mellan planeterna, han hade istället Solen med Venus i Kräftan som är en nog så kladdig kombination (för män) även det.

Hos Roger Ailes är således "horbockssignaturen" FUNDAMENTET till den djävulskorrumperade ledarskaps-Sol som i 10e huset för makt och ära, nu bara kan läsas på ett sätt: "praktsvinet inom USA:s högerindoktrinerande medievärld".

Sådana är männen som styr världen in i denna dag.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar