Till nya besökare, en kunskapsteoretisk länk:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

ESTETIK:
Blogger/Google förstörde en gång mängder av bilder från de första åren vid ett omskapande av usla miniatyrer av original i GIF-formatet. Klicka för att se de skarpa originalen. Ser också dessa usla ut, högerklicka och välj "se bilden" .

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
"The soul is sold not to the devil for money, but to money itself when it becomes the measure of worth rather than the affirmation of value." /James Hillman - Alchemical Psychology (2010, s.143)

Västerlandets store logiker & mystiker Platon
ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)fredag 9 september 2016

Mark Zuckerberg - ärelöst diktatorsämne


Führer Zuckerberg

En nyhet i DN om norska dagstidningen som får en historisk krigsbild censurerad på Facebook (händelsevis amerikanska krigsförbrytelser) illustrerar perfekt nysslidna nymåne då Ödet självt visade sitt ogillande mot ärelösa världsledare och lät den amerikanska PayPal-grundarens SpaceX-raket explodera. 

På raketens insida låg israeliska rymd- och krigsindustrins satellit genom vilken amerikanska Mark Zuckerbergs företag ämnade erövra och tillfångata Afrikas folk och krympa och strömlinjeforma deras medvetenhet genom luftburet Facebook.

Zuckerbergs horoskop har en del osköna sidor som nu återspeglas i hans bisarrt dåliga plattform som den dumma mänskligheten inte haft vett att värja sig mot eftersom folk i stort är ätande och exkrementerande apor som ännu inte lärt sig göra vettigt bruk av sin mänsklighet, och sannerligen inte kommer att ledas mot ett uppvaknande av deras ledare som numer i förförande usträckning tycks komma ur IT-fascismens led. Jag säger bara, folk är som de tre blinda mössen från den brittiska barnkammarvisan.

Se även: Zuckerbergs filantropi-bluff

*****

Och på tal om "stjärnornas krig" - är det möjligen så att också Stefan Löfven måste placeras i gruppen av världens mest ovärdiga ledare? Talar nu inte specifikt om den astrologiska härdsmälta som legat på himmelen i över ett år nu och som intensifierades runt senaste nymånen utan om hans urvattnade stil och skamlösa dyrkan av USA.

Skriver borgerliga (men ändå rätt omdömesgilla) Ewa Stenberg i DN:

"Det är en paradox att det är Socialdemokraterna som står för samarbetslinjen med USA. ... Nu lierar sig den S-ledda regeringen direkt med stormakten som statsminister Olof Palme (S) kritiserade så hårt för kriget i Vietnam..."

När Löfven tillträdde fick han med knapp marginal bättre astrobetyg än Reinfeldt, men vad säger det egentligen? Den mannen kommer inte att leda en regering efter 2018, så man kan ganska väl summera hans "femton minuter i rampljuset" med just den astrologiska tid som satte in när Löfven knappt suttit ett år på sin tron, tiden att fokusera män utan ära, usla folkledare! Löfven är en så uppenbart ynkrygg och kapitalisternas medlöpare, en ful fisk bakom sitt faner av "hygglighet".

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar