Till nya besökare, en kunskapsteoretisk länk:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

ESTETIK:
Blogger/Google förstörde en gång mängder av bilder från de första åren vid ett omskapande av usla miniatyrer av original i GIF-formatet. Klicka för att se de skarpa originalen. Ser också dessa usla ut, högerklicka och välj "se bilden" .

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
"The soul is sold not to the devil for money, but to money itself when it becomes the measure of worth rather than the affirmation of value." /James Hillman - Alchemical Psychology (2010, s.143)

Västerlandets store logiker & mystiker Platon
ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)onsdag 14 september 2016

Liberalerna, det nya fascistbruna (del 2)


"Jo, så här kall och sociopatisk är jag.
Din typiska svenska karriärpolitiker."

En särdeles obehaglig kvinna i Liberalerna tar parti för sin Överherre Jan Björklund när partikamraten Birgitta Ohlsson med rätta menar att det antireligiösa utspelet var korkat (AB). Som en feg liten mobbar ställer sig nu Anna Starbrink bakom mamma Björklunds kjoltyg och kräver att Birgitta Ohlsson ska lämna partiledningen. 

Vad var det jag sade bara häromdagen, att Liberalerna är vårt nya fascistparti - de spelare toleranta men bara så länge Ondskan får stå oemotsagd!

Horoskopet är så enkelt att en grundskoleelev skulle kunna greppa den sällsynt infantila världsbild denna kvinna omfattar. Vi kan hålla det här på de tre kvaliteternas ytterst rudimentära nivå. Det är faktiskt till och med lägre intellektuell nivå på Starbrink än Reinfeldts olyckligt otillräckliga högra hand Sofia Arkelsten. Hon hade åtminstone en planet med ambitionen att vidga sitt medvetande (och därtill Merkurius). 

Hos "liberalen" Anna Starbrink råder ren fascist- och översittarmentalitet i formen att hon alltid söker smickra sig in hos dem med mest makt. Det finns Passion (Rajas guna) men lidelsen står till Mörkret (Tamas guna)! Missa heller inte samma dissociation mellan intelligens och instinkter (Sol och Måne) som hos Fredrik Reinfeldt (men med de stora Ljusen i omkastade positioner). Så här ser en vettlös och karaktärslös fanatiker ut, astrologiskt:
Faktum är att den här sorgliga politikern är född bara tre dygn innan en tragisk kvinna som periodvis varit klassad som psykotiskt paranoid och hospitaliserad som farlig för sig själv. Och i Starbrinks fascistoida försök att stänga ute Birgitta Ohlsson ser man något av samma vansinnets orealism!

Så här ser de politiker svenskarna väljer åt sig själva. Det är ett skämt, hela detta land och vi passar utmärkt bra som USA:s nära bundsförvanter (vilket är regeringen Löfvens fortsatta plan enligt talet vid riksdagens öppnande igår). Framtidslandet Kina är vi inte i närheten av och inte ens värdiga att handelsavtala med. Detta är en tid när det diktatoriska Väst beslutat att genera sig för tid och evighet och sedan vältra över på rygg och dö därför att civilisationen valde låg intelligens och närighet istället för hög intelligens och systematisk och långsyftande tanke och omsorg om de många och inte bara de få privilegierade.

Se även horoskopet för Folkpartiets namnbyte till Liberalerna (nov 2015)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar