Till nya besökare, en kunskapsteoretisk länk:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

ESTETIK:
Blogger/Google förstörde en gång mängder av bilder från de första åren vid ett omskapande av usla miniatyrer av original i GIF-formatet. Klicka för att se de skarpa originalen. Ser också dessa usla ut, högerklicka och välj "se bilden" .

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
"The soul is sold not to the devil for money, but to money itself when it becomes the measure of worth rather than the affirmation of value." /James Hillman - Alchemical Psychology (2010, s.143)

Västerlandets store logiker & mystiker Platon
ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)måndag 12 september 2016

LIBERALERNA 2016 (Det nya bruna)

Detta är ännu en instans av den pågående "kungaovärdigheten" som ligger på himmelen akut sedan nymånen och enligt klassisk astrologi verkar intill nästa nymåne. Man skulle kunna se Hillary Clintons raglande igår som ett annat exempel, men ämnet börjar bli uttjatat. Bloggaren tycker sig ha gjort sin punkt efter en enkel astrologisk förutsägelse som besannades (för den som ser och förstår tecknen i tiden) - se etiketten terrorkapitalism.När man studerar dessa tre sekulära/liberala religionshatare kan man dock få för sig att det är tre gycklare som via skilda kanaler driver sin unkna och scientistiska materialism, vilken lågutbildade socialdemokrater fallit offer för i klasar genom Christer Sturmarks perverterade version av humanismen. 

Att den senare börjar likna Comic Book Guy i humorserien The Simpsons kan få vem som helst att fatta misstankar om att den arroganta obehaglighet som emanerade från Sturmark vid varje offentlig debatt för några år sedan alls inte tonat bort. Han är alltjämt lika uppblåst i sin t-r-o att ha hittat den enda vägen som vilken religiös extremist som helst. Det är bara lyckliga omständigheter som placerat honom rätt i tiden så att hans lilla sekt för en tid lyckats liera sig med regeringen och den politiska makten. Sturmarks horoskop, likt så många andra yrkespolitiker företer tydliga tecken på den sociopatiska maktmänniskotypen. Exakt den typ som västerlandets förste statsvetare, Platon, varnade oss för!

Visst är den enorma mängd invandrare som Sverige tagit emot ett problem och det kommer att bli inbördeskrig i landet hur man än söker styra upp det. Liberalerna har för sin del i senaste utspelet bara visat sig stå närmare Hitlers nationalsocialism (med dess anspråk på att kunna döma ut t.ex. sjuklig och samhällsfarlig konst) än liberalism. Sturmarks perversion av humanismen har således en parallell i det politiska parti där han hör hemma, och varje vettig människa måste nu sky såväl SD som L. 

Det börjar bli verkligt ont om partier värda att lägga en röst på i detta taskspel som är svensk demokrati!

PS. Av respekt för kvinnan låter jag invandrarkvinnan Gulan Avci, dessa onda mäns alibi för en ondska de inte själva förstår att de kanaliserar, undslippa bildmontaget. Men hon har (med ytterligare några) undertecknat den falska rappakalja DN publicerar och där man särskilt kan notera hur de försöker vända svenska folkets massiva motstånd mot vinsthungrare som berikar sig på skolbarnen och göra det till ett problem. Nu ska vi gråta över att Profitörerna inte får fri lejd att förstöra välfärden också! Man ska vara en fruktansvärt usel människa för att ta så lätt på sanning och verklighet som dessa bruna "liberaler".

Se även tidigare inlägg om 
Jan Björklund
Christer Sturmark
Fredrik Malm

Sen ska man inte glömma att Liberalerna - eller om det är Humanisterna - som ibland kastar in gamle ABBA-Björn Ulvaeus att härja mot religionen i skolorna. Vilket parti för oseriösa teknokrater detta är! Så barn av sin tid och sådana stofiler redan då.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar