Till nya besökare, en kunskapsteoretisk länk:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

ESTETIK:
Blogger/Google förstörde en gång mängder av bilder från de första åren vid ett omskapande av usla miniatyrer av original i GIF-formatet. Klicka för att se de skarpa originalen. Ser också dessa usla ut, högerklicka och välj "se bilden" .

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
"The soul is sold not to the devil for money, but to money itself when it becomes the measure of worth rather than the affirmation of value." /James Hillman - Alchemical Psychology (2010, s.143)

Västerlandets store logiker & mystiker Platon
ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)fredag 9 september 2016

Franska linbanan fast 3000 meter över havet är en undertextBergstoppen Aiguille de Midi i
Mont Blanc-regionen
Frankrike har gjort sig till Guds fiende sedan de började trakassera muslimska kvinnor för deras klädsel. Nu trakasserar Ödet i sin tur de turister som gör sig skyldiga till det etiska misstaget att besöka Frankrike och därmed drar på sig samma skuld som landet har mot Himmelen. 

I bergsområdet Mont Blanc stannar en hel linbana 3000 meter upp i luften och räddningsteamet lyckas inte undsätta alla, fyrtio får tillbringa en natt hängande över avgrunden. Detta tekniska missöde bara dagar efter att Elon Musk och Mark Zuckerberg fått se sin kulturimperialistiska Facebook-bringande raket sprängas i bitar innan den ens hunnit starta. 

När man ser tidpunkten för den fatala linbaneavgången (ett vittne ger en tidpunkt till ABC News) är det verkligen så man börjar undra. Ännu en gång har de kolsvarta tecknen (Tamas guna, Mörkrets kvalitet) lagt sig i de världsligt framhävda horoskophörnen, vilka sägs gynna objektiv manifestation.

Missa inte hur det är Skorpionen som stiger i öster med den inbromsande och blockerande Saturnus närmast exakt på ascendenten när den fatala resan tar sin början! På den här bilden har jag skruvat fram den lokala stjärnhimlen 2 timmar för att stelliet, Månen (folk), Mars (lilla illgöraren) och Saturnus (stora illgöraren) ska synas en bit ovanför den gröna jordytan:


Klicka för läsbarhetDet går utmärkt att sortera även detta horoskop under nyskapade taggen "terrorkapitalism". För sin färdbiljett fick de banala upplevelseturisterna verkligen en terror- eller skräckupplevelse!

Grattis Frankrike, du sjunker som en sten i ditt senaste mode: vettlösheten hos den sekulära njutningsmänniskan. Från det glada Paris till ett vinglande över Bråddjupet. Det är slut på västerlänningens champagneskålande nu, verkligheten kallar och efterlyser bättre ledare och en helt annan världsordning.


PS. Sedan när började det heta kabinbana som DN kallar det? Senast jag mötte ordet (säkert i barndomen) var det linbana. Där ligger fokus på själva banan medan jag ser att utländsk press sätter fordonen på kabeln i centrum: cable car.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar