Till nya besökare, en kunskapsteoretisk länk:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

ESTETIK:
Blogger/Google förstörde en gång mängder av bilder från de första åren vid ett omskapande av usla miniatyrer av original i GIF-formatet. Klicka för att se de skarpa originalen. Ser också dessa usla ut, högerklicka och välj "se bilden" .

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
"The soul is sold not to the devil for money, but to money itself when it becomes the measure of worth rather than the affirmation of value." /James Hillman - Alchemical Psychology (2010, s.143)

Västerlandets store logiker & mystiker Platon
ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)onsdag 7 september 2016

Europa nobbade TTIP men den Store Satan hade en ny plan i bakfickan!

En journalist i The Guardian förklarar att storföretagen i USA verkligen försöker knäcka Europas suveräna stater för att privatisera ditt varje andetag och stämma skiten ur dig om du vill andas på ditt eget sätt. 

Vilken ond tid denna slutfas av västdominansen i världen är! Västerlänningarna har nu hemfallit åt kannibalism och de söker äta upp varandra! Det är sådana här tecken - storföretagens sanslösa girighet och maktbegär - som avslöjar att det kapitalistiska systemet helt är på väg att falla samman. De som just födde barn och tror de kommer att få ett njutbart "borgerligt liv" - glöm det! 

Och regeringen Löfven har inga andra planer än på att fördjupa samarbetet med den Store Satan. För muslimerna (av mer extrem sort) har ju rätt i benämningen: USA:s rovkapitalister och deras följe av intriganta strateger och jurister beter sig som Fan själv! The Guardian ger en pregnant parallell till då den vite djävulen lurade av Afrikas folk deras land...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar