Till nya besökare, en kunskapsteoretisk länk:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

ESTETIK:
Blogger/Google förstörde en gång mängder av bilder från de första åren vid ett omskapande av usla miniatyrer av original i GIF-formatet. Klicka för att se de skarpa originalen. Ser också dessa usla ut, högerklicka och välj "se bilden" .

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
"The soul is sold not to the devil for money, but to money itself when it becomes the measure of worth rather than the affirmation of value." /James Hillman - Alchemical Psychology (2010, s.143)

Västerlandets store logiker & mystiker Platon
ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)fredag 2 september 2016

Den ljugande vårdvinstlobbyisten från Timbro


Once there was a crooked man,
And he walked a crooked mile,
For a crooked little sixpence.
(Gammalt engelskt barnkammarrim
populärt bland Jamaicas fattiga
som ett hån mot utsugarna,
de koloniala britterna)


Som kommer att framgå av nedanstående var den sympatiska wellness-förespråkaren Yoga Girl i förra inlägget ett undantag från trenden. Vid upptäckten att Timbro-lobbyisten Johan Ingerö LJUGER sina läsare rakt i ansiktet i Aftonbladet är vi återigen tillbaka den den sorgliga typen av Jord & Vatten-horoskop som så ofta tycks attraherade av näringslivet. De är helt enkelt alltför smutsiga i själen för att kunna föreställa sig en värld där inte alla söker tjäna något på sina medmänniskor...

Jag har inte läst en enda artikel i svenska dagstidningar där inte opinionsundersökningar visat att en majoritet av befolkningen är mot vinster i vården. Men nu, apropå högersossen Repalus rapport som syftar till att rädda kapitalismen kvar inom vårdsektorn genom att sätta en gräns som tillåter vissa vinster, säger Ingerö:


Syftet tycks inte vara att rakt av förbjuda välfärdsföretag – ingen regering vågar ta en direkt konflikt med så många väljare – utan att via omvägar skrämma bort företag från välfärdssektorn.


Notera hur den före detta ledarkrönikören i SvD som Timbro-man nu kan spy ur sig Lögnens ande av hela sitt hjärta och helt låtsas om att alla dessa opinionsundersökningar i själva verket visat på det motsatta!

Horoskopet har inte oväntat Månen/sinnet i Jungfrun, en placering jag inte ens orkar förklara varför den pekar mot låg profitmentalitet längre. Intressant är dock att vi får en OND Jupiter i 11e idealhuset. Timbro-mannen har alltså en sinnesförfattning som ser STORA OCH LÄTTA PENGARS JUPITER som något eftersträvansvärt, medan sinnelagshoroskopet tycks vilja påminna om att han föddes med något sjukt i psyket som håller före ett sådant ideal.


När han dessutom är solär Skytt och därför agerar på basis av Skytthärskaren Jupiter, då kan man räkna ut den här människan. Ingen att lyssna på alls. En pervers själ, slav under en ond Jupiter i Vatten - närighetslivet i dess sanna dager. (Jämför väsensskillnaden med Yoga Girl i förra inlägget! Återigen Jupiter i 11e idealhuset men nu som en VERKSAM VÄLGÖRARE!)

Ta inte heller den här bloggarens kommentar för absolut sanning! Bloggaren har en hel del defekter på sin födelsehimmel! Men har han så bara en enda faktor som talar för honom vid födelsen är det samma VERKSAMT ONDA Jupiter i Vatten men placerad i fiendens 6e hus! Så i denna enda fråga talar han ur hjärtat om de ondaste människorna på vår jord, de som ska ha betalt för att hjälpa en annan människa i nöd. En sådan människa som tycker det amerikanska sjukvårdssystemet är okej.

Som tur är finns möjligheten att genomskåda sin ofullkomlighet och därmed i någon mån agera oberoende av horoskopets indikationer. Tyvärr verkar självinsikt sällsynt - astrologin stämmer ruskigt väl in på nästan varje fall man prövar!


3 kommentarer:

 1. Och den mannen ska tala om egoism och cynism! Det är flera lögner han kommer med än den ovan citerade - T ex säger han: "Ett äldreboende som av någon anledning går dåligt ett år måste ha en reserv att ta av" - ja men det är ju ingen som motsätter sig återinvestering av vinst! Det är vinstuttag, alltså utdelning till ägarna som saken gäller. Dessutom påpekar han att det regeringen kallar övervinster inte är 15 utan 1,5 miljarder kronor per år. Som om inte 1,5 miljarder skulle vara en rätt rejäl summa det med.

  Det är synd att man inte kan kommentera artiklar direkt i AB längre (jag är nämligen inte med i FB). Men man kan ange om man håller med eller inte, och när jag tryckte på att jag inte håller med ser man att det är nästan dubbelt så många läsare som håller med honom än som inte gör det. Skrämmande! Men läser man bara det som står, utan att vara medveten om lögnerna, verkar det han säger förstås helt vettigt. Därav förstås siffrorna. Men det är som sagt skrämmande att inte flera läsare, ens av AB, är insatta i sakförhållandena, utan sväljer hans retorik.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack för att du läste hela texten och summerade den, slutade läsa redan när jag såg den första avvikelsen från sanningen.

   Kanske hela Timbros trollorganisation legat i med tryckknappen för att hissa upp Gilla-rösterna för den här ohederliga debattartikeln?

   Radera
  2. Jag övervägde den möjligheten också. Det vore ju på ett sätt bättre än om folk läser och går på lögnerna. Men det kan ju förstås vara en kombination av båda. Om det nu Timbro ligger bakom siffrorna kan de ju själva anklagas för siffertrixande - precis det som de anklagar andra för i artikeln.

   Radera