Till nya besökare, en kunskapsteoretisk länk:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

ESTETIK:
Blogger/Google förstörde en gång mängder av bilder från de första åren vid ett omskapande av usla miniatyrer av original i GIF-formatet. Klicka för att se de skarpa originalen. Ser också dessa usla ut, högerklicka och välj "se bilden" .

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
"The soul is sold not to the devil for money, but to money itself when it becomes the measure of worth rather than the affirmation of value." /James Hillman - Alchemical Psychology (2010, s.143)

Västerlandets store logiker & mystiker Platon
ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)onsdag 28 september 2016

Den hafsiga Nato-lobbyisten

Lustigt hur tillägget "emeritus" så ofta går hand i hand med kvalificerade omdömen, som att åldern trots allt skänker (vissa) klokskap. Nu är det en pensionerad professor i historia som läser lusen av en avdankad högervriden svensk diplomat och Nato-lobbyist för en slafsig partsinlaga där uppdraget var att leverera en förutsättningslös studie av för och mot Nato-anslutning för Sveriges del (SvD).

En snabb blick på ambassadörens födelsekarta associerar till moderaten Ulf Kristersson och dennes hemska mytomani och ständiga val av ett patenterat falskt perspektiv som om det vore det sanna och sedan framhärda i det. Det är axeln mellan faktamässiga Tvillingarna och ambitiösa tillväxttecknet Skytten som tycks ge dessa hajpare och bubbelblåsare...Nästa misstänkta punkt berör en tolftedel av alla personer - de som via sitt faktiska födelseklockslag har den Stora Illgöraren Saturnus placerad i det 11e huset för ideal så att den via sin 60-gradersvinkel "kidnappar" den egna personen och utblicken (ascendenten). Jag har gång på gång noterat en doktrinär inflexibilitet i den här placeringen - det är som om vederbörande saknar förmåga att tänka utanför lådan. 

Och, ska man kanske tillägga även om detta minskar antalet drabbade en hel det, där Saturnus inte bara är naturligt ond utan också en "verksam illgörare", vilket den begripligen blir för den expansionslystna Skytten. 

Här har vi således en diplomat som ogenerat älskar mördarnationen USA för dess expansionistiska politik och som är beredd att helt och hållet bortse vilken ondska som utgår från denna idealiserade supermakt (den dubbelt onda Saturnus i idealhuset).

Läs gärna professorns SvD-artikel! Än en gång visar den sanna astrologin hur kusligt rätt den prickar in våra förutbestämda öden! Vissa är här på jorden bara för att satsa på fel häst, och förklaringen till det är naturligtvis dåligt omdöme och illa förvaltade tidigare liv på jorden. 

"Can't make blood out of stone" sjöng framlidne reggaesångaren Gregory Isaacs och fastän jag inte vet vad det här förmodligen karibiska talesättet betyder, får man en instinktiv känsla att det stämmer. Tokambassadören Bringéus är uppenbarligen en själsdöd sten, men för att förstå närmare behövs mer än den här kartan som gäller för hela dygnet...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar