Till nya besökare, en kunskapsteoretisk länk:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

ESTETIK:
Blogger/Google förstörde en gång mängder av bilder från de första åren vid ett omskapande av usla miniatyrer av original i GIF-formatet. Klicka för att se de skarpa originalen. Ser också dessa usla ut, högerklicka och välj "se bilden" .

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
"The soul is sold not to the devil for money, but to money itself when it becomes the measure of worth rather than the affirmation of value." /James Hillman - Alchemical Psychology (2010, s.143)

Västerlandets store logiker & mystiker Platon
ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)tisdag 20 september 2016

Apple, det onda varumärket visar sitt rätta ansikte - igen
Nyss var det Apples enorma skattesmittande som stod i fokus. Efter det halvdana försöket till terror i New York visar det sig plötsligt att den falska dubbelspelaren Apple har en del med amerikanska staten:


Det var inte möjligt (för New York-borna) att missa varningen eftersom Apple har byggt in ett system som låter regeringsmeddelanden slå ut användarens egna inställningar som normalt skulle blockera notifikationer på en iPhone. (Independent)


Den gamla vänstergruppens låt om hur Staten och Kapitalet sitter i samma båt, hamnar i blixtbelysning genom denna "oskyldiga" nyhet från IT-fascisternas spel bakom ridåerna för att hålla sig väl med makthavarna.

Byt bort din Apple-produkt och välj en mindre pinsamt varumärke för din (mestadels onödiga) kommunikationskonsumtion!


Se även: Mer om Apple, världens mest ovärdiga varumärke 
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar