Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


måndag 5 september 2016

Aftonhoran och den svenska skilsmässofrekvensen

Vad vet jag, kanske har något annat land fallit sönder lika mycket som det extremt sekulariserade Sverige. Men senast jag såg en rubrik i ämnet var det svenskarna som skilde sig mest i världen och tog allra lättast på det som brukade vara ett löfte om kärlek i nöd och lust tills döden separerade de två.

Det var ganska lätt att se "Aftonhoran" i tidningen Aftonbladets namn givet dess låga uppfattning om svenska folket - med rätt eller orätt. Man kan faktiskt skapa en nation av kortsiktig och materialistisk pöbel genom att enbart servera dem skit sju dagar i veckan, och det är på det hela taget vad norska Schibsted gör genom detta lönsamma blad.

Det är inte förvånande att se den här destruktiva och bara negativa dubbelsmockan mot svenskens förstånd serverad i nätupplagan med bara några mellanliggande textblock... 

Notera att det tidningen vill ha betalt för inte är en artikel i konsten att rädda en stagnant relation utan i konsten att hitta tillräckligt mycket fel för att permanent bryta upp. AB uppviglar svenskarna till den negativa ondska som Sverigehoroskopet indikerar via den själviska Väduren i partnersektorn och dess korrupta koppling till partnerns pengar (Mars härskare Venus i 8e huset för "den andres pengar") 

Ett ondare uppsåt både hos Aftonhoran och för svenskarnas baktankar när de väljer partners får man leta efter! Men särskilt tidningen är tamejfan rent satanisk i sin enda ambition att tjäna pengar på allt.



I rättvisans namn ska sägas att den understa artikeln är en länk till lokala AlltOmStockholm, men notera Aftonhorans förmåga att göra allt fult och osmakligt: originalets rubriksättningar lyckas åtminstone på borgarens falska Filippa Reinfeldt-sätt att få det cyniska slit-och-slänget med människor och sex att framstå som "lite gulligt", som att man släpper en "sommarkatt" vind för våg. 

Vilket är exakt lika oansvarigt och vidrigt det, när man börjar tänka efter. Men tänka, det är något som den unga generationen aldrig fick lära sig av den äldre. Så Sverige förblir landet där dynga går i arv, varv efter varv.




Snabbrepris

Sverige, världens mest degenererade folk när det kommer till förmågan att älska:




Man bör speciellt minnas att nationalhoroskopet, om man så vill, innehåller ett "dubbelfel" eftersom också Venus i Stenbocken är en allt annat än spontan kärlek. Venus baserad på ett saturniskt tecken avslöjar precis som ovanstående detalj från nationalhoroskopet  - fast utan den korrumperade bitonen - att man inte älskar med hjärtat i Sverige utan med en underliggande och faktiskt sociopatiskt sidoblick på partnernas status i samhället (Saturnus) och i synnerhet materiella sådana. I det här "jämlika" landet jagar männen rika hustrur och kvinnorna män med pengar och allt för att egoismen grasserar som en sjukdom i 7e partnersektorn till följd av Sveriges förlust av religion, filosofi och överhuvudtaget förmågan till självrannsakan.

Nota bene. Enbart Väduren i 7e partnerhuset är inte någon kris - eftersom det skulle göra nationalhoroskopets Vågascendent till inherent värdelös på att välja partners. Det skulle också vara en självmotsägelse eftersom Vågen står från det motsatta till Vädurens egenintresse, nämligen det avvägda egenintresset, önskan om att ingen ska berika sig mer än den andra på alliansen. Fair play.

Det är, som bloggen upprepat till leda, när den tillfälliga sjundehusägaren (här: Mars) går vilse som man kan börja befara en underliggande skev syn på partnerskap.

Så är då Aftonhoran ursäktad? Om Sverige har en så förgiftad folksjäl med i synnerhet problem i samarbetsfrågan (vilket 7e allianshuset till stor del handlar om), då kanske det är lönlöst att skriva välmenande artiklar om hur man räddar en relation som gått i stå? Om hela landets ANDLIGA NIVÅ är så här låg och genomrutten kanske det är meningslöst att skriva annat än artiklar som betraktar partners som slit & släng-varor? Svensken, konsumisten som bara lever för att förbruka och i detta nobla företag lämnar STÖRRE FOTAVTRYCK i miljön än något annat folk i hela världen! 

Och om den materiella konsumtionen går att bedöma per capita med detta generande resultat, betänk då hur svenskarna ser ut från Himmelens perspektiv, där det kosmiska Balanssystemet registrerar varje tanke och handling så att korrekta belöningar och straff (karma) sakta formar detta folks nästa jordeliv (kollektivt och individuellt - själar kommer både som aggregationer och som individuella väsen). Det är svårt att föreställa sig vilket helveteshål på jorden som skulle kunna passa ett folk som sjunkit så lågt ner i obetänksam lydnad inför en överhet som bara vill att de materialistiska hjulen ska snurra fortare och fortare.


PS. Dagens fängelsedom mot en norrlänning som utnyttjat sin sambo och tjänat pengar på henne som prostituerad är en lägligt sammanträffande. Men kanske en extrem version av den pekuniära smolk man ser i nationalhoroskopet i relationsfrågor...