Till nya besökare, en kunskapsteoretisk länk:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

ESTETIK:
Blogger/Google har förstört mängder av horoskop genom att omskapa usla miniatyrer av bilder i GIF-format. Klicka för att se de skarpa originalen. Ser också dessa galna ut, högerklicka och välj "se bilden" .

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
"The soul is sold not to the devil for money, but to money itself when it becomes the measure of worth rather than the affirmation of value." /James Hillman - Alchemical Psychology (2010, s.143)

Västerlandets store logiker & mystiker Platon
ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)måndag 5 september 2016

Aftonhoran och den svenska skilsmässofrekvensen

Vad vet jag, kanske har något annat land fallit sönder lika mycket som det extremt sekulariserade Sverige. Men senast jag såg en rubrik i ämnet var det svenskarna som skilde sig mest i världen och tog allra lättast på det som brukade vara ett löfte om kärlek i nöd och lust tills döden separerade de två.

Det var ganska lätt att se "Aftonhoran" i tidningen Aftonbladets namn givet dess låga uppfattning om svenska folket - med rätt eller orätt. Man kan faktiskt skapa en nation av kortsiktig och materialistisk pöbel genom att enbart servera dem skit sju dagar i veckan, och det är på det hela taget vad norska Schibsted gör genom detta lönsamma blad.

Det är inte förvånande att se den här destruktiva och bara negativa dubbelsmockan mot svenskens förstånd serverad i nätupplagan med bara några mellanliggande textblock... 

Notera att det tidningen vill ha betalt för inte är en artikel i konsten att rädda en stagnant relation utan i konsten att hitta tillräckligt mycket fel för att permanent bryta upp. AB uppviglar svenskarna till den negativa ondska som Sverigehoroskopet indikerar via den själviska Väduren i partnersektorn och dess korrupta koppling till partnerns pengar (Mars härskare Venus i 8e huset för "den andres pengar") 

Ett ondare uppsåt både hos Aftonhoran och för svenskarnas baktankar när de väljer partners får man leta efter! Men särskilt tidningen är tamejfan rent satanisk i sin enda ambition att tjäna pengar på allt.I rättvisans namn ska sägas att den understa artikeln är en länk till lokala AlltOmStockholm, men notera Aftonhorans förmåga att göra allt fult och osmakligt: originalets rubriksättningar lyckas åtminstone på borgarens falska Filippa Reinfeldt-sätt att få det cyniska slit-och-slänget med människor och sex att framstå som "lite gulligt", som att man släpper en "sommarkatt" vind för våg. 

Vilket är exakt lika oansvarigt och vidrigt det, när man börjar tänka efter. Men tänka, det är något som den unga generationen aldrig fick lära sig av den äldre. Så Sverige förblir landet där dynga går i arv, varv efter varv.
Snabbrepris

Sverige, världens mest degenererade folk när det kommer till förmågan att älska:
Man bör speciellt minnas att nationalhoroskopet, om man så vill, innehåller ett "dubbelfel" eftersom också Venus i Stenbocken är en allt annat än spontan kärlek. Venus baserad på ett saturniskt tecken avslöjar precis som ovanstående detalj från nationalhoroskopet  - fast utan den korrumperade bitonen - att man inte älskar med hjärtat i Sverige utan med en underliggande och faktiskt sociopatiskt sidoblick på partnernas status i samhället (Saturnus) och i synnerhet materiella sådana. I det här "jämlika" landet jagar männen rika hustrur och kvinnorna män med pengar och allt för att egoismen grasserar som en sjukdom i 7e partnersektorn till följd av Sveriges förlust av religion, filosofi och överhuvudtaget förmågan till självrannsakan.

Nota bene. Enbart Väduren i 7e partnerhuset är inte någon kris - eftersom det skulle göra nationalhoroskopets Vågascendent till inherent värdelös på att välja partners. Det skulle också vara en självmotsägelse eftersom Vågen står från det motsatta till Vädurens egenintresse, nämligen det avvägda egenintresset, önskan om att ingen ska berika sig mer än den andra på alliansen. Fair play.

Det är, som bloggen upprepat till leda, när den tillfälliga sjundehusägaren (här: Mars) går vilse som man kan börja befara en underliggande skev syn på partnerskap.

Så är då Aftonhoran ursäktad? Om Sverige har en så förgiftad folksjäl med i synnerhet problem i samarbetsfrågan (vilket 7e allianshuset till stor del handlar om), då kanske det är lönlöst att skriva välmenande artiklar om hur man räddar en relation som gått i stå? Om hela landets ANDLIGA NIVÅ är så här låg och genomrutten kanske det är meningslöst att skriva annat än artiklar som betraktar partners som slit & släng-varor? Svensken, konsumisten som bara lever för att förbruka och i detta nobla företag lämnar STÖRRE FOTAVTRYCK i miljön än något annat folk i hela världen! 

Och om den materiella konsumtionen går att bedöma per capita med detta generande resultat, betänk då hur svenskarna ser ut från Himmelens perspektiv, där det kosmiska Balanssystemet registrerar varje tanke och handling så att korrekta belöningar och straff (karma) sakta formar detta folks nästa jordeliv (kollektivt och individuellt - själar kommer både som aggregationer och som individuella väsen). Det är svårt att föreställa sig vilket helveteshål på jorden som skulle kunna passa ett folk som sjunkit så lågt ner i obetänksam lydnad inför en överhet som bara vill att de materialistiska hjulen ska snurra fortare och fortare.


PS. Dagens fängelsedom mot en norrlänning som utnyttjat sin sambo och tjänat pengar på henne som prostituerad är en lägligt sammanträffande. Men kanske en extrem version av den pekuniära smolk man ser i nationalhoroskopet i relationsfrågor...
 

4 kommentarer:

 1. Nästan hälften av alla hushåll i Sverige är singel-hushåll och vi ligger etta i världen. Fenomenet finns i andra länder men Sverige leder med god marginal. http://www.therichest.com/rich-list/world/top-10-loneliest-countries/

  En svensk vetenskapstidning pratar om utvecklingen som något positivt och att vi skulle vara visare än dom gamla grekerna. "En ”idiot” var enligt de gamla grekerna en ”egen” eller privat person – en ensam särling. Och under stora delar av historien var förvisning eller isolering bland de värsta straff man kunde få. Ensamhet betydde utsatthet. I äktenskapet, familjen, släkten, gruppen, klanen fanns tryggheten. Dessa gemenskaper levde och bodde man i och med – något annat var otänkbart – fram till långt in på 1900-talet."

  Sociologiprofessorn pratar om hur vi fått denna möjlighet i historien att nu leva ensamma, kvinnorörelsen och den tekniska utvecklingen. Avslutningsvis säger han detta:

  "– Om vi tänker oss fem år fram i tiden … Jag skulle tro att ingen längre vet säkert hur han eller hon lever sitt liv då, säger han, och fortsätter:

  – Detta är i mina ögon den mest fascinerande samhällsförändringen som sker i vår tid, säger Eric Klinenberg. Jag tror att vi bara är i början av den."

  http://fof.se/tidning/2014/10/artikel/ensamboendet-okar-i-hela-varlden-och-sverige-ligger-i-topp

  Eric Klinenberg är proffessor i sociologi vid New York University och författare till boken "Going Solo"

  SvaraRadera
  Svar
  1. Om jag får vara lite sarkastisk är det naturligtvis en SVENSK teknokrattidning som lovordar den svenska sekulariseringens effekt i det enskilda hushållet.

   Vem vill mer än Staten och Kapitalet (som sitter i samma båt) atomisera befolkningen och göra dem till isolerade schackpjäser - bönder - som enkelt kan flyttas runt på den spelplan som kallas arbetsmarknaden beroende på hur vilken melodi storkapitalisterna visslar?

   Folk i sin nya instrumentella syn på äktenskapet och medmänniskorna är mer ÄGDA än de någonsin var under Kyrkans försorg (inte för att det var någon optimal tid i historien det heller, sannerligen inte).

   Tack för en slags nutidsorientering utifrån den nutida (sekulära) värdegrunden, där jag dock menar att mitt tillägg är nödvändigt för att man alls ska förstå svenskarnas urartning på samlevnadsfronten.

   Radera
 2. Jo jag håller med om ditt inläggs nödvändighet för att förstå svenskarnas val att vara "singel".

  Kanske också kan nämnas i sammanhanget att det tydligen ska vara en enorm ökning hos unga (flera hundra per år) och en motsvarande hos vuxna som vill byta kön i Sverige. Nästa Vetenskapens Värld i SVT2 ska ta upp det på Måndag och uppgifterna kommer från en kvinna som pratar i det programmet. Det skall blivit en kraftfull ökning efter en lagändring gjordes 2013 som gjorde att man kunde byta kön utan att behöva sterilisera sig. Dock är Sverige vad gäller könsbyte inte etta i världen, vilket istället Thailand är där svenskar dock brukar gilla att åka. Så för en del svenskar (en minoritet visserligen men kraftigt ökande sådan) så är man liksom på "steg 1" där man väljer kön innan man eventuellt kan gå vidare till "steg 2" och välja partner.

  Källor:
  http://nyheter24.se/nyheter/inrikes/790592-fler-svenskar-vill-byta-kon-stor-okning-efter-andring-i-lagen
  http://www.answers.com/Q/Which_country_has_the_highest_sex_change_surgery

  SvaraRadera
  Svar
  1. Fascinerande. exempel som nästan ger en ännu mer talande inblick i kollektiva psykoser, och påminner om hur svenska folket blivit teknokrater och främlingar för sig själva t.o.m. på den kroppsliga nivån.

   Det är vetenskapen som får dessa följder när den unga generationen läser mediernas HBTQ-propaganda och växer upp i en hallucinatorisk föreställningsvärld. Avsändaren är kanske åter ytterst staten, som ju älskar ett folk som består av könsneutrala produktionsenheter - så lätt att räkna på och så kostnadsbesparande om killar och tjejer har samma gympa.

   För Sverige handlar det aldrig om att själen existerar (och den är förstås könsneutral) utan bara frågan om man effektivt kan samköra könen i samma maskineri. Teknokratin är Djävulen själv, misttänkte MIT-matematikern och vetenskapsfilosofen Wolfgang Smith som på sin tid beräknade NASA:s värmesköldar för rymdfarkosterna.

   När någon "inifrån teknokratins högborg" börjar misstänka att det är något väldigt sjukt med tekniksamhället, då borde varningsklockorna ringa för politikerna. Men inte, uppfinn och sjösätt idag och ta konsekvenserna i morgon.

   Den separationsbenägna svensken är idag föga mer än ett bihang till sin smartphone och en nyttig idiot som fyller arbetsschemat och sedan konsumerar på IKEA eller Fina Gatan beroende på inkomstläge. Kultur köper svensken och producerar inget för egen del om det inte är prefabricerad kreativitet, typ barnens LEGO-byggsatser uppskalade till en köksinredning.

   Denna typiskt svenska sjukdom kring Hemmet syns i nationalhoroskopets 4e hus som ägs av hantverkaren Saturnus och i vilket estetiska Venus befinner sig. Svensken är bara lycklig (4e=inre tillfredsställelse) när han/hon får förnya sitt hem. Åter ett tecken på det här folkets oförmåga att uppleva REN EXISTENS. Det är ett folk av görare, inte ett folk av tänkare. Och absolut inte ett medvetet folk. (Måste nog ut och umgås lite mer med FOLK !!!)

   Radera