Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


måndag 15 augusti 2016

Vem då Shah Rukh Khan? Bara han med världens största Twitterfölje



I ännu ett utslag av amerikansk rasism (det där folket som skjuter ihjäl sina egna om de är färgade) råkar flygplatspersonal arrestera en misstänkt typ som visar sig vara Bollywoods mest kända manliga skådespelare, Shah Rukh Khan. 

The Independent rapporterar att det här halvblodet - han har brittiskt påbrå - tog incidenten i godan ro, men tog tillfället i akt att påpeka det amerikanska problemet. Inför tidningen foto på den indiska superstjärnan kunde den här bloggaren inte hålla sig. Det var tveklöst en något mer skarpskuren och glamorös version av honom själv. Hur väl skulle astrologin hålla streck i det här look-alike-fallet? 

Eftersom tidningen tillskriver den indiska megakändisen en viss narcissism, har ju någon sparkat upp dörren redan, så varför inte ännu en look-alike-jämförelse med undertecknad på ena fotot. Bilden här ovan förefaller vara skådisen vid eller strax över 40-strecket men uttrycket i blicken passar väl på ett av bloggarens få dokumenterade fototillfällen (avskyr otyget) - ett gammalt automatfoto för busskortet vid åldern 25, komplett med tidsenlig hockeyfrilla - det här var länge sedan!



En sådan här megakändis utom i Sverige - och jag syftar förstås på Khan - har naturligtvis en officiell födelsetimma som han dessutom själv bidragit med. Och tidningens tal om narcissism kan nog stämma, skådisen är född i Vågen, precis som bloggaren (men det var det aldrig något tvivel om, här ser vi "tvillingsjälar" av något slag), men i den egocentriska soluppgången där ego och Solen eller andesjälen sammanfaller...


Båda personerna har Luft-ascendent (bloggaren har Månen i 1a huset i Tvillingarna) och båda har Solen i dharma-hus. Typiskt nog har den populäre skådespelaren Solen i dharma-huset med den lägsta digniteten: egohuset. Bloggaren har sin Sol i det femte huset för ledarskap och god karma från tidigare liv, en karma som dock är lite halvdan. Det kanske förklarar varför Khan hyllas av hela Indien och den här bloggen sedan flera år vilar på 500 sidvyer per dygn. 

Personkult (lyckosamt 1a hus) kan antyda en ganska låg begåvning hos publiken men en individ som uttrycker sig genom det kreativa 5e huset _kan_ resultera i antingen lättillgänglig kreativitet (stor publik) eller en mer svårsmält soppa (sånt som svenska folket älskar att hata när de fnyser "kultur"). Bloggen representerar på det hela taget sistnämnda uttryck.

Båda personerna har åtskilligt av den kreativa kombinationen Eld + Luft och båda har också den intressanta axeln mellan Tvillingarna och Skytten aktiverad via planeter i opposition. Skådespelaren har faktiskt sin lycko- och framgångsplanet Jupiter i Tvillingarna, bara 2° från bloggarens fysiska ascendent, så det är möjligt att detta bidrar till att båda avger samma vibbar inte mindre än har samma något breda näsrygg, fylliga läppar och intensiva men ändå vänliga blick. 

Det är så typiskt att hitta en fejkad mugshot på Khan där han slår ett slag för Vågens och härskaren Venus princip kärleken!


Varför Khan har blivit en sådan megakändis i sin världsdel är inte svårt att se. Soluppgången är alltid ett gott omen (om inget förstör, t.ex. en aspekt från Saturnus som kan ge en introvert läggning om inte den utåtriktade Solen har något krut i sig). Men när dessutom celebritetens och framgångens Jupiter kastar en aspekt mot soluppgången, då är det nästan löjligt tydligt att här är något speciellt på väg! 

Jupiter är visserligen en verksam illgörare för Vågen, vars balansprincip inte medger Jupiters rastlösa expansionstendenser. Det försummar jag aldrig att framhålla i horoskop för onda kapitalister och deras verksamt onda Jupiter (se senast Fredrik Reinfeldt AB och Ondskans imperium). Men i skådespelarens horoskop påverkar inte Jupiter något av pengahusen (2a, 8e, 11e) utan välsignar hans egen personliga uppenbarelse. Han är en stilig man! 

Och vilken blir då de negativa följderna av denna Jupiter om inte en popularitet och en celebritet som tvingar en superstjärna till särskilda åtgärder eftersom man får fans på sig vart än man går. Det är således en ganska harmlös "ond verkan" i Jupiter den här gången och det går aldrig att ta ifrån Jupiter dess grundläggande goda och lyckobringande natur. Dessutom finns det en rejäl "verkshöjd" på Khans Jupiter i Luft i det nionde huset för universell dharma (hans öde griper in i hela världens eller hans lokala världs öde). 

Jämför man med Fredrik Reinfeldts likaledes verksamt onda Jupiter i 9e, står den i pengarnas tecken Oxen och tecknar en betydligt fattigare horisont för den f.d. svenska statsministern. När han nu sålt sig som en hora till Bank of USA förstår man bättre hur hans 9e hus för det universella ödet och en OND förmögenhetsplanet i ett ett simpelt penga- och ägandetecken beter sig. Som USA-kramande svensk statsminister kunde man inte riktigt se vilken bottenlöst låg ambition denna man hade, men nu är han på nivå med Tolgfors, den moderata lögnaren som kilade till försvarsindustrin så fort han kunde efter att ha tvingats lämna borgarregeringen. Reinfeldt kilade över Atlanten till dollarsedlarna... 

När Shah Rukh Khan reser utomlands (9e huset som "långa resor"), ja då slår hans onda Jupiter genast till och han utsätts för rasdiskriminering av amerikanerna. Här ska man notera hur dåligt den indiska kändisens 9e hus fungerar: härskaren är Merkurius som står nära "huvudkaparen" Ketu och i samma tecken (Skorpionen) befinner sig också Mars som kastar en destruktiv 210-gradersaspekt mot 9e huset för utlandet (religion och filosofi). Som bäddat för problem när den här mannen åker till ett rasistland med andra ord. Och med ett sådant här 9e hus är detta garanterat en rätt dekadent människa, helt sekulär och troligen ateist. 

Bloggens stora ateisttest avslöjade ju att Vågen som soltecken var remarkabelt ointresserad av högre frågor. Förklaringen är troligen dess fokus på social balans som i vissa fall blir översockrade typer som smeker allt och alla medhårs och inte står för något alls. De har blivit offer för Vågens princip, att söka hålla sig neutral i alla läger. 

(Se det hycklande landet Sverige om bloggaren, hoppas han, övertygande har visat att den sideriska Vågen som ascendenttecken stämmer perfekt på våra falska försök att verka jämlika fast det bara är en tunn yta som maskerar en grotesk skillnad mellan fattiga och rika - även då horoskopet började gälla, 1974.)

Bloggaren har kanske tur, hans verksamt onda Jupiter (som den alltid är för balanstecknet Vågen och Tvillingarna som ascendenttecken) hamnar i 6e fiendehuset så han kan anklaga onda rika människor istället för att själv bli en Reinfeldt, vilket risken varit stor för om han t.ex. haft en verksamt ond Jupiter i något mer tursamt hus.

Khans stora framgångar kan också ses i det tursamma 5e huset för kreativitet där visserligen Saturnus är stel som en pinne och extremt okreativt. Men som posör eller formalist har Saturnus medvind i detta hus och eftersom den är hemma i positivt härskarläge i Vattumannen blir detta verkligen en slags ledargestalt som dessutom vinner hela folket (Månen) hemma i de indiska stugorna (4e huset). Saturnus i lyckosamma ledarhuset härskar ju också över Stenbocken och äger därför Stenbocks-Månen. Jag tippar att Khan är extremt folkkär i Indien (vilket storleken på hans Twitter-följare antyder). En sådan Måne och folklig anslutning, återigen, är den här bloggaren ljusår från! :-)

Och till sist får man inte missa att alla tre Luft-tecken är ockuperade och att ett av dem rymmer Jupiter så att stortrigonen (som den kalls i väst) bildas. Om den tyckte astrologen Charles Carter inte. "Individens öde blir för sammanflätat med andras", ansåg han. Och det stämmer ju med en folkkär superstjärna som Khan. Men Carters uttalande blir mer begripligt när man känner till att han hade den närmast antisociala Jungfrun stigande i öster, för vilken urskillningslöst minglande troligen är det värsta som finns.

Inga kommentarer: