Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


torsdag 18 augusti 2016

Väst prostituerar sina barn och bötfäller de anständiga





Kvinnor i Cannes har bötfällts för att de inte anammat den västerländska badstrandsnudism som för dem är osedlighet. (The Independent)

Västvärldens verkar helt ha tappat fotfästet när man gör horor av sina barn genom talangtävlingar för småbarn och skapar framgångshungrande narcissistiska små monster, men bestraffar yttringar som påminner om att det finns en större verklighet än de sekulära råttornas lönearbete och de hedonistiska nöjen de bjuds att konsumera efter dagens slit.

Snart är bokbålen tillbaka i Västeuropa och förbud mot att läsa de arabiska medeltidsfilosofernas eleganta analyser av Aristoteles. De västerländska samhällena har nu sjunkit till en sån grobianmentalitet att bara deras sönderfall verkar kunna frigöra den verkliga Människan. Västerlänningarnas självbild är helt enkelt så korrumperad och vanställd att man inte förstår ett dyft inuti detta gradvis kollapsande begreppsuniversum. 

Aldrig så många vetenskapsartiklar i Dagens Nyheter kommer att kunna hjälpa den färglösa svenska medelklassen anamma det greken Herakleitos kallade själens enda dimension: Djupet. Borgaren är en platt anomali ur Universums perspektiv. Det finns intelligenser som iakttar oss just nu, inte med avsmak utan med den neutrala insikten att det är lönlöst att ens söka öppna kommunikation med en civilisation så förfallen som den sekulära västerländska.

Här nere på plattmarken är det clinch mellan en liten grupp islamistisk terrormakare och HELA västvärlden. Båda måste bort (och flera andra motsättningar därtill) innan Vattumannens tidsålder kan sägas ha rotat sig. Astronomer är inte ense om när stjärnbilden kommer i skarpt fokus, det kan vara några hundra år kvar, men de som pekar på de teknologiska framstegen sedan 1800-talets slut har rätt.

En tidsålder smyger sig på, det är inte en fråga om att en dörr plötsligt slås upp på vid gavel, även om det ofta är en händelse som väcker insikten om hur långt man egentligen har kommit - för någon kan det vara att se staden Cannes i Frankrike bötfälla anständiga människor för att de påminner syndarna själva om vilken intolerans som bor i deras normlösa hjärtan.

Vattumannen blir en inkluderande tidsålder där var och en har sin egen robot och drönare ("Apport! Hämta!") och där 3D-skrivarna i princip gjort handeln överflödig. Kapitalismen kommer att vara död på den dagen och med den problemet med de Rika som har allt och resten som föga eller inget har. Vattumannens tid på jorden är implementationen hos var och en att alla är medlemmar av samma art. 

Centralstyrning? Ja, det övervakningssamhälle som idag kapitalisterna förvandlat internet till kommer att övervaka tillgång och efterfrågan i det globala logistikprogrammet, och hela världens befolkning kommer att garanteras sitt mål för dagen. 

Så små arbetsinsatser av så få kommer att krävas i morgondagens globala civilisation att fortbildningen - det enda som höjer oss över Fredrik Reinfeldts och de andra marknads- och penningkramarnas nivå - blir måttet på realiserad mänsklighet. Naturligtvis kommer själar på efterkälken alltjämt att reinkarnera de dna-förbättrade kroppar som under kontrollerade former alstras, själar med ouppfyllda begär (i tidigare liv) som dominant motiv för denna återfödelse. 

Men eftersom världens samhällen inte kommer att premiera hungrande psykopater, faller de snart in i ledet och börjar öva på exempelvis konsten att tänka längre än ett SMS som under tidigt 2000-tal gjorde folk till det dummaste Universum skådat. Jo, "smartfånen" var verkligen lågvattenmärket i Människans evolution, att hon lät sig förslavas och fördummas av tekniken. 

I Vattumannens tidsålder har mänskligheten äntligen fått ordning på sina prioriteringar och sätter Människan och hennes kapacitet till inre rikedom i första rummet. Den Nya Människan kommer att till mans vara en artist, en kreatör och inte en råtta i löneslaveriets ekorrhjul.

Inga kommentarer: