Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


tisdag 9 augusti 2016

Svenska missbruket av Toleransen


Sveriges horoskop - se hur många
tecken på empatistörning du hittar
under den spelade Våg-ytan av
jämnmod och jämlikhet


Kolumnisten Lisa Bjurwald i AB exemplifierar svensk feghet och frågar om landet lider av en kollektiv empatistörning. Det är ett annat sätt att uttrycka den här bloggens kritik mot nationalhoroskopets defekta Måne (folksjälen). Månen i Väduren är i sig en pigg och responsiv position men problem tycks tillstöta när basen för det väduriskt alerta kollapsat, vilket den måste sägas ha gjort när Månen eller folkkynnets disponent Mars hamnar i loja och oengagerade Oxen och därtill i åttonde huset för dekadens och död! 

Det hade varit en mycket mer lyckosam situation om folkkynnets Måne själv stod i denna mörka zon men manövrerades från "utsidan" av en frisk disponent. Då hade det funnits gott gry i folksjälen.

Men måndisponentens ynkliga position har diskuterats ofta nog i samband med den nationella och sjukliga materialism som här tecknas som ett segt eko från Fattigsverige och tiden då många svenskar for till USA för att gräva guld. (Se ynkryggen Reinfeldts som nu horar för Bank of USA som en logisk fortsättning på sin eländiga politiska karriär som i princip bara handlade om att flytta pengar från de mer behövande till dem som redan hade så de klarade sig och blev över!)

Efter några år upptäckte bloggaren att inte heller soltecknet Vattumannen var fullt så bra som de riktigt tidiga inläggen gjort gällande. Förklaringen är att det land som lever som det lär - Vågens jämlikhet och rättvisa - inte ska ägna sig åt tillväxttänkande, vilket ju är hela den kapitalistiska världsordningens grundbult. Den som inte expanderar faller tillbaka i det kapitalistiska kriget mellan nationer och kommersiella verksamheter! Tyvärr råkar Sveriges bultande och pådrivande hjärta stå i ohelig allians med just den planet som vill öka i rikedom: Jupiter. Detta är också frihetlighetens symbol (och kontrasterar med sin naturliga motpol Saturnus som drar gränser). 

Tursamhetens Jupiter har en naturlig godhet som i korrumperas ur Vågens perspektiv av jämvikt - ett nolltillväxtsamhälle som söker lämna små fotavtryck i miljön istället för som svenskarna vara jordens mest förorenande folk per capita. Sveriges och svenskarnas sätt att hantera Jupiters många valörer ger alltså påfallande onda resultat! Ser man på Jupiter som en tolerant låt gå-planet (i kontrast till den stränga och legalistiska Saturnus) missbrukar svenskarna begreppet liberalism på det mest groteskt systematiska sätt! 

Eftersom den "verksamt onda" Jupiter står med Solen måste detta sägas vara en andlig störning som går djupt i nationalsjälen och rör dess själva identitet eller väsen. Landet är en styggelse för den "äkta" Jupiter som tecknar den gudomliga morallag som ett land efter bästa förmåga söker avbilda i sina lagsamlingar. Det sekulära Sverige har alltså vänt den gudomliga Lagen ryggen eller perverterat den (som Satans barn plägar göra) och väljer istället en vanställd form av frihetlighet. Vi känner alla svenskens hat mot andra länder och deras religioner och inbillning att deras egen sekulära "frihet" skulle representera en högre evolutionsgrad. Kalla det hellre en degeneration!

En Jupiter som slutat fungera men som individen ändå gärna vill göra bruk av, lovar nu "stora och lätta pengar" som den vansinniga människans tolkning av vari andlig rikedom består. Jupiters låga manifestation uttrycker sig i guldgrävande, klippar-mentalitet, börshandlare och det svenska folkets fäbless för att handla i värdepapper i försöken att öka på sin privata förmögenhet - återigen är det 8e husets "arv från det förflutna" som påminner om att Fattigsverige lever kvar i svenska folket. Troligen var de flesta av de medelklassens intellektuella fattighjon som nu levt sina glada dagar fullt utnyttjande RUT och ROT direkta reinkarnationer av sina förfäder som svalt ihjäl i samma land några generationer tillbaka. Nationalhoroskopets Måne i 8e huset avslöjar att landet verkligen är ett stillo, ett stagnant bakvatten, en dypöl på jordens yta!

Men empatistörningen syns således även i soltecknet, via kopplingen till den verksamt onda Jupiter. Istället för att fungera som det gudomliga samvete (Jupiters "naturliga" funktion som ägare av det nionde huset för Lagen och de ämnen, religion och filosofi, som leder människan till kunskap om densamma), blir den onda Jupiter i Vattumannen symbol för en elit (Solen, folk i ledarbefattningar) som gynnar sig själva och ger sig av den korrupta frihet och de stora och lätta pengar som den defekta Jupiter i nationalhoroskopet tecknar - naturligtvis stick i stäv med landets spelade yta av Vågens jämlikhetssträvan!

När därför ett helt land drivs av en väsenskärna (Solen) där ledarna dagligen omvittnar korruption och självtjänande - politiken som en språngbräda för den egna karriären) - då har vi ett så djupt problem att empatistörning är ett alltför milt uttryck! Sverige är en sociaoat bland världens länder, en hycklande dubbelnatur!

Ett tredje sätt att se vår "empatistörning" är, faktiskt, genom den nominellt goda placeringen för ascendenthärskaren. För ett folk som spelar jämnmodiga och balanserade utåt, ökar rollmasken avsevärt i trovärdighet när Vågens härskare Venus står stabilt jordad i realpolitiska Stenbocken, ett tecken som gärna rankar sig själv utifrån objektiva kriterier och därmed redan i detta faktum är en psykopat - särskilt om Venus i Stenbocken befinner sig i 4e huset för själsdjupet. Sverige och dess befolkning har förväxlat själsdjup - en förutsättning för empati - med en snygg yta (Venus)! Även detta är en klassisk byggsten i konstruktionen av en falsk psykopat: en som lägger allt krut på att inreda hemmet för att SE UT som man tillhörde de privilegierade som verkligen har Guds välsignelse och de rikedomar som naturligen tillfaller en god själ.

Svenskarna har istället vridit lyckans Jupiter ur händerna på den gudomliga ordningen och skapat en sekulär imitation som länge passerade mig obemärkt i sin skepnad som ett välfärdssamhälle. I själva verket visar nationalhoroskopet från 1974 och socialdemokratins sista gyllene år (innan 80-talets "satsa på dig själv" och marknadsliberalismens härjningar) att det finns en fullt utvecklad, rik och ond elit i landet även då. Att Solen och Jupiter befinner sig i det 5e huset för ledarskap och tursamhet bara understryker att det länge har funnits en litet elitsamhälle i samhället - Vattumannen - inte som hela det svenska folket utan som ett privilegiesamhälle inom samhället, en social grupp som lyder under hela andra "lagar".

Att inte Månen svarar (pga. sin defekta disponent Mars) på denna tjusiga elit - inte helt felaktigt tecknad i min ungdom som landsbygdens hat mot "stockholmarna" - blir på ett sätt bara logiskt. Men den inburade Mars i 8e huset skapar istället "knutna nävar i byxfickorna" men en förlamande brist på revolutionär kampvilja på den känslomässiga (lunära) sidan. 

Bristen på bollande mellan Sol och Måne - en förutsättning för en alert och optimerad individ eller nation - blir således ytterligare ett sätt att beskriva en empatistörning. Var och en svensk söker ur djupet av sitt hjärta (Solen) bete sig som sin egen elit och satsar bara på sin egen onda rikedomsansamling (Jupiter). Att engagera sig i sociala situationer där våld förekommer är således ett risktagande och när svensken sjunkit så lågt under all ärbarhet att Venus (komfort och livets behag) är den primära värdeskalan - och då i synnerhet en materialiserad Venus (i Jord-tecknet Stenbocken), då förstår man hur lätt dessa svenskar har att springa och gömma sig i sina egna hem (Venus i 4e huset) stänga dörren och bli ett borgerligt "post-politiskt" pack som skyller på att politiken spelat ut sin roll och att det nu bara handlar om att trimma sin egen karriärväg. 

Det är ett under att det här nationalhoroskopet från 1974 inte börjat visa sina inbyggda tecken på sönderfall förrän nu. Men den ökade invandringen har stressat virket och visar nu hur rutten den svenska självbilden är! När Lisa Bjurwald skriver om svensk empatistörning i Aftonbluddret har hon uppenbarligen aldrig sett den långt mer avslöjande analyser av den svenska folkmentaliteten som den här bloggen via fungerande astrologi ägnat sig åt i flera år. Sanningen om landet är så förödande att man - som en typisk svensk - tappar all martiansk energi till uppror förstummad faller in med den kollektiva skulden. 

Faktum är att Sveriges dödsdom just i dagarna passerade helt obemärkt i och med avslöjandet i DN (av alla tidningar) att Anders Borgs tidigare anställda korrumperat "anständighetens sista bastion", Riksrevisionen. Nyheten dog efter några dagar efter att KU visat den typiska svenska empatibristen - dvs. oförmågan att känna efter och verkligen förstå vad de skyldiga ägnat sig åt och därefter markera med kraft. 

Men detta (snarare än Annie Lööfs tigande om bilavgasfusket) var dödsdomen, eftersom självaste Riksrevisionen avslöjade hur bottenlös den svenska ondskan var. Vårt lands soltecken Vattumannen är som sagt ett samhälleligt och kollektivistiskt tecken, men den elit som styr landet har bara sina egna förmåner i blickfånget och lämnar folkmassan - Månen - helt utanför, vilket får massan att åttondehus-ruttna i långsam takt, som en kompost på vilken elitens jupiteriskt välsignande blickar sällan eller aldrig faller.

Från det att medierna, om så bara för ett ögonblick, avslöjat att också Riksrevisionen är del i det vidriga femtehusbudskapet i Sveriges horoskop och sedan ändå inget händer, så vet man att landet förbrukat sitt andliga kapital och nu är lovligt byte för angrepp vars närmare natur bara den egna fantasin sätter gränser för. Jag har tidigare påpekat att soltecknet dock har en god koppling till sin disponent Saturnus. Den finner sig i nionde huset för 1/ samvetet och medvetenheten om den gudomliga lagen/Dharma om horoskopet håller hög nivå 2/ simpla och världsliga uttryck som utlandet och utlandssemestrar eller global handel om horoskopet inte tycks ha någon andlig resonansbotten.

I det här fallet är det uppenbart att den onda rika elit som Solen och Jupiter tecknar lutar sig tillbaka på sin disponent Saturnus i 9e huset som "global handel". Redan 1974 handlade Sverige i princip bara om att göda den inhemska eliten via mer eller mindre etiskt tvivelaktig export. För den som vaknade upp inför Saudiaffären eller Telias muthärvor med diktaturer i österled kan man ju påminna om att Olof Palmes socialdemokrati inte så långt dessförinnan generade sig rejält i samband med mutor i samband med vapenförsäljning i Indien. Frågan är om svenskarna alltid har varit psykopater.

Är det arvet från de primitiva och blodtörstiga vikingarna man svagt skymtar i det moderna beteendet? 

(Att svenska vikingar skulle ha varit fredliga och civiliserade är en myt som svenskarna gärna lurar sig själva med, arkeologiska fynd berättar något annat.)



PS. Sådana här inlägg med ideliga referenser till ett horoskop är besinningslöst informationstäta och helt meningslösa för den som bara skummar texter (tidens melodi). Det är lätt att missa var någonstans rubriken avhandlades, men "svenska missbruket av Toleransen" är alltså en omskrivning av den naturligt välvilliga Jupiter (som unnar alla frihet och tolerant plats att utveckla sin potential). 

När Jupiter istället blir en "verksam illgörare" blir Toleransen missriktad så att man - apropå Lisa Bjurwalds exempel eller exemplen med Annie Lööf och KU:s hantering av Riksrevisionen - låter även onda människor fortsätta expandera i sin ondska. Samvetets planet har slutat fungera och blir istället en generande brist på insikt om vad rättrådighet är för något.